Widok

M&T Group S.C- proszę o opinie.

Witam, firma ta prowadzi nabór ludzi w trójmieście na stanowiska służby informacyjnej i ochrony. Reklamuje się obstawianiem dużych imprez np. Heineken 2012 czy walka Adamka i Kliczki, jednak nigdzie nie mogę znaleźć kto takie imprezy obstawiał. Na stronie w kategorii zdjęcia z imprez nic nie widnieje. Teoretycznie wszystko co o tej firmie wiadomo można by wykombinować za pomocą domowego komputera. Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy firma jest "pewna"? Może ktoś z was ma jakiś dowód na to, ze faktycznie zajmują się tym o czym mówią? Zdjęcie, kamizelka, cokolwiek?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
Załóż jeszcze 3 takie same tematy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
Hej.Też jestem tego bardzo ciekawa! Byłam dziś na rozmowie w sprawie pracy i poinformowano mnie,że,aby zostać zatrudnioną,muszę przejść kurs(dzięki któremu uzyskam certyfikat uprawniający mnie do podjęcia danego "stanowiska"). Jednakże takowy kurs kosztuje 150zł,których nikt nam później nie zwraca,więc też włączyła mi się tzw."czerwona lampka" i jestem ciekawa,czy oprócz opisu na stronie ktoś ma "namacalne" dowody na autentyczność M&T Group ...

Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Co więcej mi nie pasuje:
- Według nich osoba niepełnoletnia może wykonać kurs- według wszystkich innych źródeł- tylko pełonletni
- kurs powinien trwać 19-20 godzin a nie 3
- ilość osób nieograniczona- zarówno na kurs jak i do pracy.
- "pierwsza praca już w sierpniu w okolicach trójmiasta" ale żadnych konkretów
- ochraniali Openera, Red Bull X-fighters i Admaek vs. Kliczko- nigdzie nie mogę się doczytać tych informacji- być może źle szukam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Kurczę...
Fakt,mnie też zdziwiło,że nie mają jakiś konkretnych wymagań co do kandydatów.Mamy tylko wypełnić dokumenty,opłacić i stawić się na kurs,i to wszystko.
Nie wiem,co robić,czy iść i ryzykować,czy nie...
A co Ty robisz??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja się nie wybieram, szkoda mi biletów na SKM. Najwyżej przegapię jedną z najlepszych prac dorywczych jakie widziałem na trójmieście ;) Cała ta robota wygląda za dobrze- łącznie z dojazdami, noclegami i tylko jedną pozytywną opinią na internecie, właściwie to tylko jedną opinią. Co prawda nie sprawdziłem na ile wynajęty jest BOX na targu węglowym ani nie mam namacalnych dowodów na to, ze mamy do czynienia z "wałkiem" ale za dużo rzeczy mi nie pasuje. W zasadzie to mamy kurs 3 godzinki- godzina 22, dostajemy certyfikat, właściwie nie mamy gdzie sprawdzić czy jest autentyczny- chyba, ze od razu biegniemy na komisariat, chociaż strzelam, ze i tam mało kto się w tym orientuje. Do rana jest spokój, a w najlepszym przypadku to do sierpnia, kiedy to ludzie zaczną się niepokoić o pierwszą robotę- a to już dużo czasu, żeby w jakiś sposób powinąć interes. Ludzi przez te 2 dni przyszło pełno, sam za jednym razem minąłem się z 6 osobami.

Albo mam rację albo wyjdę na kolejnego plującego jadem- trudno. ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Hej.
Też jednak się nie zdecydowałam i nie poszłam na ten kurs.Bycie bezrobotnym we wakacje nie jest niczym przyjemnym,ale jeszcze gorsza jest strata 150zł(+ opłata za dojazd,sama też dojeżdżam ;)) w sytuacji,gdy każda złotówka się liczy.
Fakt,firma dosyć podejrzana,jakiś czas temu na oficjalnej stronie było chociaż kilka zdjęć z jakiejkolwiek imprezy-teraz nie ma ani jednego.Bardzo ciekawi są ich partnerzy,nie wiem,czy zwróciłeś na nich uwagę...;).
Praca wydaje się być ciekawa,jednak brak jakichkolwiek wymagań(oprócz pełnoletności i niekaralności) wydaje się być "dość" podejrzanym,zwłaszcza,że od kiedy szukam pracy,naczytałam się,że nawet do roznoszenia ulotek wymagane jest doświadczenie i znajomość języków obcych ;D.
Mam nadzieję,że niewiele straciliśmy,a przezorny zawsze ubezpieczony :).

Cieszę się,że poruszyłeś ten temat na forum ;). Życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Czesc wam!:) sluuchajcie.. pisze ogolnie tak..:) a wiec ja bylem na tej smiesznej rozmowie jak wy..:) ale co lepsze ten koles nie wiedzial jaka impreza bedzie w sierpniu..heh:) za sam kurs 150 zl to nie jest duzo ale sa tansze sa robilem za 100 zl:)
Ta firma juz jakis czas istnieje.. sprawdzilem i moich kochanych zrodel:)
a co chcialem.. zrobcie najlepiej gdzie indziej kurs SI i idzie np do Gryfa..:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
No właśnie,mnie też zaskoczyło,że nie podał nic konkretnego,tylko ogólną informację,że od sierpnia jakieś imprezy będą.

Z góry dziękujemy za info,Kolego z dłuższym stażem w tej branży :)!

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie ma za co prosze pan/a:) Hehe:) nawet na malia juz nie odpisuja... hehe.. chyba wielka sciema..:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Openera mieli... bo mo kolega mowil.. ale to jest agnecja.. wiec wiesz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja mam takie pytanko, czy ktoś z Was wie jak można zatrudnić się na Ergo Arenie jak członek służby informacyjnej lub porządkowej? Właśnie wysłałem do nich zapytanie, ale jeśli ktoś coś wie to było by fajnie. Bo to jest tak, że firma która się tym zajmuje na tym obiekcie ma biuro w Chorzowie i tam można składać dokumenty, ale ja nie jestem w stanie tego zrobić z wiadomych przyczyn. Ja zrobiłem ten kurs z M&T group ale co z tego będzie to ja nie wiem, a jak tak szukam w internecie to strasznie ciężko coś znaleźć, jedyne oferty to na euro widziałem, a tak to nie wiem jak ludzie się zatrudniają na takich stanowiskach. Jeszcze postaram się pójść do jakiegoś punktu informacji tej Ergo jak mi szybko nie odpiszą, to się dowiem raz a dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a powiedz mi kiedy robiles ten kurs?? i co nie masz zatrudnienia u niech..? super..
a co za firma ma obiekt?
Powiem Ci tak wejdz na strone Gryfa Fosy i Igelskiego badz Specgromu Bo to sa firmy ktore maja ta wladze:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
O, przydatne info, dzięki, a do Fosy napisałem już wcześniej i czekam na odpowiedź. Kurs był w ten piątek i było dosyć dużo ludzi, około setki. Dzisiaj poszedłem do biura i było zamknięte, a godziny otwarcia niby od 10-18. Z jednej strony rzeczywiście wygląda jakby to wszystko było trochę naciągane, wiecie... zorganizowali kurs, więc chcieli jak najwięcej osób, a jak już zrobili to niech sobie ludzie załatwiają sami. Natomiast ta firma funkcjonuje w całej Polsce, na facebooku wygląda tak jakby wszystko ładnie się kręciło i nawet ludzie są zadowoleni. Poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nawet mialem nr do kierowinika fosy bo tam pracowalem.. No wlasnie jestem ciekawy co dalej..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak? i w jaki sposób Cię zatrudnili? Bo oni nie maja biura w Gdańsku, tzn jakoś muszą tu funkcjonować ale nie wiem jak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Maja swoje biuro w Polsce a tu maja swojego kierownika tak jak by ich odpowiednik i to jest tu szefl na Trojmiasto:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja już wiem dlaczego nie znali konkretnych dat.. nie żałuję zrobionego szkolenia...

https://www.facebook.com/MtGroupSc
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Rozwiejcie swe wątpliwości :P Ja zrobiłam szkolenie, i ot co teraz robię :

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Panie Zaniepokojony... info rozwiewające Wasze wątpliwości :P

ot co teraz robię :

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Praca za granicą. Niemcy (10 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry