Widok

MUZYKA NA WESELU - MASAKRA

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam na weselu na którym grał zespół przez który cały wieczór przesiedziałam przy stole, bo to co grali wogole mnie nie porywało do tańca.
Podobno to był typowy weselny repertuar, ale dla mnie kawałki typu serduszko puka w rytmie czacza, czy parostatek i tym podobne wcale mnie nie ruszają i uważam ze nie powinny być jedynym rodzajem muzyki na takiej imprezie. Właściwie bawili sie głównie starsi .
Czy wasze zespoły też mają taki monotonny repertuar????
Czy jest szansa ze zagrają coś bardziej na czasie????
W sobote znowu ide na wesele i juz sie boję ze bedzie tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sax@Dance
Dwie kobitki i facet
u mnie też będzie różnie, parostatek i alibaba będzie ale może niekoniecznie majteczki w kropeczki, będzie dużo rytmów latino, krawczyka i wiele wiele innych

u mnie na weselu nie było orkiestry, repertuar był różnorodny ,teraz jak oglądam film to się dziwię,ż etak amuzyka była,bo polowy nie pamiętam.Ludzie bawili się super i to zarówo starsi jak i młodsi i nie było problemu i nie było też osób,które by przy stole siedziały

A czy na tym weselu byłas sama czy z kims.
no z własnym facetem bylam
Ale teraz po przeczytaniu różnych opinii - widze ze większość nastawia sie jednak na taki repertuar typowo weselny i go zdecydowanie akceptuje. No to przy organizacji własnego wesela bede w kropce - bo wygląda na to że wbrew sobie bede musiała zaakceptować takie granie jakiego nie lubie.
Nie wiem, ale jakoś moi rodzice którzy tez naleza przeciez do starszej ekipy, z checią bawiliby sie przy nowszych kawałkach
Myslałam ze byłas sama bo wtedy mogłabym to zrozumiec. Kiedys bylam na weselu sama. Orkiestra grała przeważnie wolne kawałki. Jak grała coś szybszego to tez ze starszych utworów, które przeważnie "wymagają" partnera. Na dzisiejszej muzyce mozna poskakac samemu, a tam co miałam zatanczyc walca sama ze sobą. Większosc przyszła z kims, a ze to nie byla moja rodzina to sobie siedziałam. Bo tak to moze chociaz jakis wujek by mnie poprosił do tańca. tu akurat mam pretensje do orkiestry która nie widziała tych kilku samotnych dam. dlatego napisalam wczesniej ze powinna umiec zabawic gosci. I jeszcze jedno. U mnie tez będzie wiecej kobiet. Mój już wtedy mąz nie ma się koncentrowac na tancu ze mną tylko brac do tanca te ktore z róznych powodów nie mają nikogo u swojego boku. tak zeby nie było sytuacji ze ktos cały czas siedzi
zobaczysz,że będziesz tak się cieszyła tym dniem,że nawet muzyka nie będzie Ci przeszkadzać,na poprawiny możesz zaprosić sobie towrzystwo ,które lubi taką muzykę jak Ty i puszczać ją do woli

no to ładnie kropusia z twojej strony
no ale powiedzcie mi, gdyby na weselu leciały kawałki z nutką latino, w charakterze gorąco - południowym - to goście by sie przy tym nie bawili??????????? chodzi mi8 głownie o tych starszych
a przeciez na serduszko puka... tańczy się czaczę
nie każdy musi mieć kondycję do latino,ale po prostu wymieszaj muzykę i tyle i tak pewnie do tańca będą Ciebie brać wujkowie,więc chcąc nie chcąc będziesz tańczyć

ja mam orkiestrę na której bawiłam się rok temu u mojej pciapciółki i grają wsztstko i było cudownie mój W bawil się do 5 rano a zwykle nie tańczy. Na naszym weselu będzie te4ż pokaz slajdów z naszymi zdjęciami i po północy Pani z orkiestry robi zdjęcia i na żywo ok 3 godziny robi pokaz zdjęć zawsze cos nowego na pewno bedzie super

no owszem, ale t a piosenka nie porywa za serce, znam przynajmniej 30 lepszych czacz:)
ze staroci moge zaakceptowac presleya, beatelsów, albo nawet takie starsze dicho - z lat 80,90, byleby nie były to tylko i wyłącznie polskie kawałki
ja Wam coś powiem wesele tak jak się nazywa i ma swoją tradycję i każdy wie co się z nim wiąże. Mona ja bym proponowała Ci zrobić przyjęcie i CD i jestem ciekawa jaki byłby Twoj repertuar czy wszystkim goscią byś dogodziła

upss gosciom

no starałabym sie wszystkim dogodzić - czyli powiedzmy - bloki tematyczne są jakims rozwiązaniem
a moze wymieszac
jakis walczyk
samba
rock'n'roll
biesiada
itp
tak własnie jest na weselach i tak byc powinno Ci którzy nie lubia bawić sie przy takich kawałkach nie robia wesel tylko rodzinny obiad-tak myslę

no i bedziesz miala przez 15 min swoj blok a potem bedziesz siedziec bo ci muza nie odpowieda, trzeba sie bawic przy wszystkim

do góry