Widok

MUZYKA NA WESELU - MASAKRA

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam na weselu na którym grał zespół przez który cały wieczór przesiedziałam przy stole, bo to co grali wogole mnie nie porywało do tańca.
Podobno to był typowy weselny repertuar, ale dla mnie kawałki typu serduszko puka w rytmie czacza, czy parostatek i tym podobne wcale mnie nie ruszają i uważam ze nie powinny być jedynym rodzajem muzyki na takiej imprezie. Właściwie bawili sie głównie starsi .
Czy wasze zespoły też mają taki monotonny repertuar????
Czy jest szansa ze zagrają coś bardziej na czasie????
W sobote znowu ide na wesele i juz sie boję ze bedzie tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzisz, ja mam 28 lat wiec taka stara jeszcze nie jestem a moim ulubieńcem jest Elvis Presley a dzisiejszej muzy po prostu nie znoszę. Kazdy lubi co innego, dlatego u mnie będzie dla każdego cos dobrego.
aleksad - własnie o to chodzi zeby KAŻDY sie bawił, czytaj uważnie, a lat mam odpowiednio dużo zeby mieć własne zdanie
a czy oprócz Ciebie były tam jeszcze inne osoby,które caly weczór siedziały przy stole?

no teraz wychodzi na to ze ja nie umiem sie bawić i ze jezdze na wesela ze złym nastawieniem - przecież nie o to chodzi

Nie wiem jak jest u was - ale w moim zyciu muza odgrywa ogromna rolę - wzbudza rózne emocje, radość , smutek, zmusza do reflekcji - albo powiduje ze chce się ruszyć nóżką - ze nie da sie usiedziec na miejscu...
Zeby sie dobrze bawić potrzebny jest mi po prostu odpowiedni bodzięć - a typowy weselny repertuar nie jest dla mnie pobudzający. Dlatego optuję - mieszać style - troche dla starszych, troche dla młodych, na weselu o którym pisze były tylko same kawałki dla starszych i to wszystkie z polskiego repertuaru
gdy chodzilismy na kurs tańca facet który go prowadził opowiadał jak kiedys z jakąś grupą gdzies pojechali i zrobili sobie jakąs potancówke. Na dole było wesele wiec zostały im tylko płyty z discopolo. I co sie okazało: goście z wesela przyszli do nich bawic się przy disco polo
dokladnie wesele to nie impreza na miescie jak sa fajni ludzie to do wszystkiego potrafia sie bawic i jak kotos chce to potrafi a od orkietry duuuuzo zalezy to fakt
nic nie ujmujac nikomu

dziewczyno ile Ty masz lat?to spróbuj wyprawić wesele z muzyką z mtv i zaprosić babcie ,wujków itd,chodzi oto żeby każdy się bawił a nie tylko młodzież

No tak kilka kawalkow nawet jak bedzie, to co preztanszysz pare utworow i dalej do stolu?

NO FAKT - WESELA NIE SĄ DYSKOTEKAMI, ale mogłyby zawierać chociąz kilka bloków dyskotekowego repertuaru
bo po prostu andzior umiesz się bawić

Ja uwazam, ze jak ktos sie umie i lubi sie bawic, to i przy disco polo sie pobawi. W koncu jesli chcesz muzyke z mtv to trezba sic na dyskoteke.
Ja na moim weselu tez chce wszytkiego po trochu, ale glownie disco polo, biesiadne. Wiem, ze moi znajomi bede sie tez i przy tym bawic. W koncu to wesele, a nie dyskoteke.
Z kolei jak by byla muzyka jaka Ty chcesz to starsi by siedzieli.Nigdy sie nie dogodzi kazdemu.

Jestem jak najbardziej ZA!! Orkiestra to jest podstawa i musi poprowadzic cale to show!! I sie powyglupiac i wogole... kiedys bylismy na weselu i przez jakis czas moze ze 3 pary byly na parkiecie... bo nikt na Pani Spiewajacej zachecanie nie reagowal... smutne ze ludzie czasami nie wiedza po co na wesele sie idzie...
mój facet tez słucha bardzo ostrych kawałków a gdy układalismy repertuar powiedział ze chociaz 2 kawałki discopolo muszą być bo to jest wesele.
czuje ze dla mnie najlepszymrozwiązaniem byłoby - wesele z dj zamiast orkiestry. Chociąz bawiłam sie niedawno przy orkiestrze (nie pamietam nazwy) która grała DOSŁOWNIE WSZYSTKO
ja tam chce miec winda do nieba , niech zyje wolnosc i swoboda parostatek szalona itp itd bo przy tym naprawde mozna poszalec - moza ja jestem dziwna ale lubie na weselach taki styl mix totalny :-)))

no tak, ale wesela z załozenia nie są dyskotekami:))
ania basterd
Wiesz co, ja wywodze się ze środowiska Metali, he he, ale na naszych weselach wszyscy nawzajem bawimy się super i do "daj mi te noc" i "zatańczysz ze mną jeszcze raz.." i to śmiesznie wygląda jak faceci z włosami do pasa którzy słuchają Samaela czy Amorphis obtańcowują ciotki:)))
ania basterd
andzior - no chociażby muzyka dance, latino-dance - to co leci w mtv - nie chodzi mi o hip hop czy techno,
orkiestra powinna umiec zabawic wszystkich, zrobić cos takiego ze nagle wszyscy tanczą. tak bylo u mojej kuzynki i wyszło super. Czasem mozna sie tez powygłupiac. Jeszcze wtedy nie potrafiliśmy tanczyc tanga, mimo to zrobilismy parodię i wyszło z tego bardzo fajne tango, a ile śmiechu jak oglądamy film
no wiem że te stare hiciory to typowy repertuar weselny, mnie to niestety nie bierze, ale powinno byc cos dla starszych i coś dla młodych a dodatkowo w przerwach byłoby mi8ło usłyszeć jakiś lekki jazzik albo chiloucik, cos bardziej ambitnego - nie sądzicie?
do góry