Widok
Macie problem z pracodawcą ????Tu namiary
Podaje nr .Do inspekcji pracy w gdańsku bezpośrednio na biurko inspektora dzwonić 8-9 potem jest w trasie
tel583400954 po maga .
i nie trzeba się bać tylko działać mi pomógł dla tego podaje namiary ,a po za tym lać biznesmenów w ryj i pozabierać im wszystko co maja za oszukiwanie pracowników
tel583400954 po maga .
i nie trzeba się bać tylko działać mi pomógł dla tego podaje namiary ,a po za tym lać biznesmenów w ryj i pozabierać im wszystko co maja za oszukiwanie pracowników
Moze to i nie jest lekki chleb bycie szefem ale czy to upowaznia do traktowania ludzi jak zlo konieczne.Upowarznia do obiecywania wielu fajnych rzeczy (umowa ubezpieczenie godziny pracy wyplata) a potem wywijanie kota ogonem i lekcewazenie czlowieka?Pracowalam wiele lat w Polsce u naszych rodzimych" bisnesmenow"(okolo 25 lat)poznalam wielu szefow roznych.Teraz pracuje w Niemczech jestem tylko pomoca kuchenna ale spotkalam sie z zupelnie inna kultura szefostwa.Pracownik jest czlowiekiem nie pomiotlem ktoremu jak sie nie podoba to wynocha.Prosze wescie pod uwage ze nie kazdy zalacy sie na szefostwo polskich firm to nierob leser i alkoholik
Drogi Pracodawco oczywiscie to fakt ze firmy zagraniczne dzialaja na innych zasadach niz rodzime,ale czy to jest wytlumaczenie na traktowanie pracownikow.Moj obecny szef jest czlowiekiem i tylko tyle potrafi zazartowac,zrobi pracownikom kawe stanie do pracy jak jest potrzeba,zapyta o sprawy rodzinne,nawet zabroni palic na dworzu bo jest za goraco(postawil nam stolik w socjalnym i tam kazal odpoczywac) a co najwazniejsze mozna mu wierzyc w to co mowi jest umowa ubezpieczenie wyplata w ten dzien ktory obiecal.To sa naprawde niewielkie sprawy ale motywuja pracownika(bynajmiej mnie)bo skoro On jest fair to ja tez musze
Faktem niezaprzeczalnym jest tez to ze rodzimefirmy stworzone do pilnowania prawa pracy sa niestety nie wydolne i nie robia nic dla pracownikow.Prosze przyklad jest donos na jakas firme przychodzi kontrola z PIP.Najpierw czeka na bramie na wpuszczenie(w tym czasie osoby nie zatrudnione opuszczaja stanowiska) poczym daje pracodawcy 7 dni na dosterczenie dokumentow pracownikiow.No i oczywiscie nie dziwi kontrolera fakt ze prace ktora powinno wykonywac 4 do 5 osob wykonuje 1 osoba (bo tyle zostalo jak znikneli nie zatrudnieni).Czy to nie jest rownie chore jak inne rzeczy tu poruszane?