Widok

Macie problem z pracodawcą ????Tu namiary

Podaje nr .Do inspekcji pracy w gdańsku bezpośrednio na biurko inspektora dzwonić 8-9 potem jest w trasie
tel583400954 po maga .

i nie trzeba się bać tylko działać mi pomógł dla tego podaje namiary ,a po za tym lać biznesmenów w ryj i pozabierać im wszystko co maja za oszukiwanie pracowników
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Faktem niezaprzeczalnym jest tez to ze rodzimefirmy stworzone do pilnowania prawa pracy sa niestety nie wydolne i nie robia nic dla pracownikow.Prosze przyklad jest donos na jakas firme przychodzi kontrola z PIP.Najpierw czeka na bramie na wpuszczenie(w tym czasie osoby nie zatrudnione opuszczaja stanowiska) poczym daje pracodawcy 7 dni na dosterczenie dokumentow pracownikiow.No i oczywiscie nie dziwi kontrolera fakt ze prace ktora powinno wykonywac 4 do 5 osob wykonuje 1 osoba (bo tyle zostalo jak znikneli nie zatrudnieni).Czy to nie jest rownie chore jak inne rzeczy tu poruszane?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Drogi Pracodawco oczywiscie to fakt ze firmy zagraniczne dzialaja na innych zasadach niz rodzime,ale czy to jest wytlumaczenie na traktowanie pracownikow.Moj obecny szef jest czlowiekiem i tylko tyle potrafi zazartowac,zrobi pracownikom kawe stanie do pracy jak jest potrzeba,zapyta o sprawy rodzinne,nawet zabroni palic na dworzu bo jest za goraco(postawil nam stolik w socjalnym i tam kazal odpoczywac) a co najwazniejsze mozna mu wierzyc w to co mowi jest umowa ubezpieczenie wyplata w ten dzien ktory obiecal.To sa naprawde niewielkie sprawy ale motywuja pracownika(bynajmiej mnie)bo skoro On jest fair to ja tez musze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
... bo ma umowę smieciową napewno i nie nalezy jej sie żaden urlop i żaden tzw. dzień "n" nie ma prawa do wolnego tylko ma harowac w dni ustalone przez ciebie PRACODAWCO ! a czasem człowiekowi cos wypadnie niespodzeiwanie i co wtedy? Szanujcie (DOBRYCH) pracowników tak często odchodzą!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fajne porównanie szef w Polsce a w Niemczech warunki pracy są inne ale i prowadzenia działalności są inne prowadzę działalności i mam pracownicę która do pracy nie przyszła bo-już jej tylko plaga egipska została jako wymówka ima se wyrąbane .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moze to i nie jest lekki chleb bycie szefem ale czy to upowaznia do traktowania ludzi jak zlo konieczne.Upowarznia do obiecywania wielu fajnych rzeczy (umowa ubezpieczenie godziny pracy wyplata) a potem wywijanie kota ogonem i lekcewazenie czlowieka?Pracowalam wiele lat w Polsce u naszych rodzimych" bisnesmenow"(okolo 25 lat)poznalam wielu szefow roznych.Teraz pracuje w Niemczech jestem tylko pomoca kuchenna ale spotkalam sie z zupelnie inna kultura szefostwa.Pracownik jest czlowiekiem nie pomiotlem ktoremu jak sie nie podoba to wynocha.Prosze wescie pod uwage ze nie kazdy zalacy sie na szefostwo polskich firm to nierob leser i alkoholik
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale z was bystrzaki nie za rogi tylko do roboty lenie paskudne a Halewicz ma racje ,załóż mądralo firmę inwestuj w nią i się przekonasz jaki to słodki chleb.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
nie każdy jest tak bystry jak Ty Haluś.... zawsze błyszczysz jak świeże G, ale i ono z czasem śmierdzieć zaczyna i blask blednie,a pokory mamy czasem już dość... czasem trzeba wziąć byka "na rogi"...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
i takie tępe łyżwy zawsze będą bezrobotne - więcej pokory!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
a ty co masz tak dobrze u swojego bosa czy sam jestes "businemanem"
i tak cie to zabolalo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po maga? Znaczy jest magiem i trzeba po niego dzwonić? Osobiście popieram kiedy ktoś ma świadomość swoich praw, ale stwierdzenie "lać biznesmenów w ryj" od razu sprawia, że przestaje mi być żal takiego pracownika. Sam zostań biznesmenem, jak ci praca u kogoś tak ciąży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesteś jak Kali - ciebie okraść, bardzo źle...ty kradniesz, bardzo dobrze - vide "program do wizytówek", który bezczelnie ukradłeś.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

anglia-praca (17 odpowiedzi)

Pojawiło się ogłoszenie o pracy w magazynach w Anglii."Produkcja Pracownik fizyczny iza". Czy...

do góry