Widok
Magdalena Górska - ocena
Zdecydowanie nie polecamy firmy Eskale w Rumi ze względu na nasze doświadczenia związane z zamówieniem i kontaktem z klientem. Zamówienie złożyliśmy 9.06 i wpłaciliśmy zaliczkę. Najpierw otrzymywaliśmy informacje o problemach z dostawą i konieczności oczekiwania. Po miesiącu zaczęliśmy wielokrotnie dopytywać o konkretny termin realizacji. Wykonaliśmy kilkanaście telefonów i wysłaliśmy kilka wiadomości e-mail. Otrzymywaliśmy kolejne zapewnienia dotyczące dostawy, jednak terminy były przesuwane, a mimo upływu kolejnych tygodni zamówienie nie zostało zrealizowane. 6.07 sami skontaktowaliśmy się z producentem, który poinformował nas, że płytki znajdują się w magazynie w Łodzi. Przekazaliśmy tę informację właścicielce firmy. Otrzymaliśmy zapewnienie, że towar bedzie w ciągu tygodnia, jednak do dostawy nie doszło.
21.07 skontaktowaliśmy się również z przedstawicielem handlowym, który potwierdził, że towar nadal znajduje się w magazynie. Wobec braku realizacji zamówienia odstąpiliśmy od umowy 21.07 i poprosiliśmy o zwrot zaliczki. Otrzymaliśmy informację, że przelew zostanie wykonany niezwłocznie. Mamy
02.09 i pieniędzy brak. Pozostaje skierowanie sprawy do sądu.
21.07 skontaktowaliśmy się również z przedstawicielem handlowym, który potwierdził, że towar nadal znajduje się w magazynie. Wobec braku realizacji zamówienia odstąpiliśmy od umowy 21.07 i poprosiliśmy o zwrot zaliczki. Otrzymaliśmy informację, że przelew zostanie wykonany niezwłocznie. Mamy
02.09 i pieniędzy brak. Pozostaje skierowanie sprawy do sądu.
Pani Magdaleno, dziękuję, że opisała Pani swoją sprawę. Proszę się nie poddawać nie jest Pani sama. W moim przypadku przebieg współpracy z eskale był bardzo podobny. 5 sierpnia wpłaciłem 10 000 zł zaliczki na zamówienie z deklarowaną dostawą w ciągu dwóch tygodni. Po kolejnych niedotrzymanych terminach 1 września otrzymałem tylko dwa elementy o łącznej wartości 987,89 zł. 2 września odstąpiłem od niewykonanej części umowy i zażądałem zwrotu 9 012,11 zł. Do tej pory środki nie zostały zaksięgowane.
Mam proformę, potwierdzenie przelewu, korespondencję oraz dokumenty dostawy. Pani relacja pokazuje, że nasze przypadki warto porównać. Jeżeli będzie Pani chciała, możemy wymienić się dokumentacją i skoordynować dalsze zgodne z prawem działania. Chodzi wyłącznie o odzyskanie naszych pieniędzy i rzetelne poinformowanie innych klientów. Życzę Pani wytrwałości proszę zachować całą korespondencję i dowody.
Mam proformę, potwierdzenie przelewu, korespondencję oraz dokumenty dostawy. Pani relacja pokazuje, że nasze przypadki warto porównać. Jeżeli będzie Pani chciała, możemy wymienić się dokumentacją i skoordynować dalsze zgodne z prawem działania. Chodzi wyłącznie o odzyskanie naszych pieniędzy i rzetelne poinformowanie innych klientów. Życzę Pani wytrwałości proszę zachować całą korespondencję i dowody.