Widok

Majowe mamusie 2012 ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu takie kobitki, które zaszły w upragnioną bądź nieoczekiwaną ciąże i maja termin na maj 2012 ??
Będziemy sie musialy wspierać w czasie euro :P

U mnie wedlug usg to jest 6-7 tydzien, dzis widzialam serduszko, mocno pikało na monitorze :)

Zapraszam do wątku ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy też się mogę do Was dopisać dziewczyny? Wprawdzie termin na 3 kwietnia ale nie widziałam jeszcze kwietniówek. Chyba powinnam już mówić, że mdłości w tym czasie minęły i wszystko jest ok... niestety... u mnie nadal się ciągną, więc wszystkie Was rozumiem. Pozdrawiam brzuchatki :-)
dobry dziewczyny
Mała757 tak mi wyliczył suwaczek, wpisalam date ostatniej OM i tak pokazało ;)
ja dzis ledwo chodzę, wczoraj cały dzień przespałam, oprócz tego że mnie dalej ćmi podbrzusze to do tego jeszcze doszło od wczoraj napierdzielanie w krzyzu :( ledwo chodzę, nie wiem jak ja dzisiaj wyrobie w pracy
Ja cały czas jestem śpiąca i co chwilkę głodna. Na szczęście mdłości nie mam. Strasznie dziś zimno-brrr, pozdrawiam
Marta J,

jeteśmy marcowo-kwietniowe zapraszam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,160.html

a ja majowa ale 2010:) (tzn. wyszła marcowa, ale termin był na maj 2010).

Trzymajcie sie zdrowow dziewczyny!
Sylwia to masz dokładnie tak jak ja mdłości nie mam i w sumie bardzo mnie to cieszy... ale za to apetyt jaki.... jestem cały czas głodna jem już więcej niż mój mąż np on talerz zupy ja dwa on dwie kanapki ja cztery i jeszcze mało trochę mnie to martwi bo to dopiero początek ja już tak czadu daję :)
dzień dobry popołudniowo, wróciłam z pracy ale dosłownie padnięta jestem, ale nie ma dzisiaj obijania sie, trzeba się wziąść za porządki w domu bo już na ten bajzel patzrec nie moge wrrr, dziś rano zaspałam do pracy więc z bety były nici, ale jutro nie ma zmiłuj i wstaje o 5 rano zeby o 6.30 byc w przychodni
dziewczyny jak u Was były wyniki, tego samego dnia czy nastepnego ?
ps. Kruszyna ja póki co jem normalnie, ale wczoraj np. o 22.30 jadłam pizzę, maż mi przywiózł więc się też zaczynam rozkręcać hehehe :)
gratulacje Majóweczki :)

Ja jestem majóweczka 2011-dodkładnie to urodziłam w piątek 13-go maja :)
Marzena ja robiłam betę w Invikcie i miałam wyniki tego same dnia po południu dostępne na stronie a w placówce mogłam odebrać na następny dzień.
dziewczyny najtaniej, bo za 15zł można zrobic bete w akademi medycznej, albo na klinicznej, bo to to samo laboratorium, ja w ogole chodzę na kliniczną bo tam jest mało ludzi i do tego te ceny, np w lux med ft4 45 zł, a na klinicznej 15, z betą było tak samo, różnice w cenach kosmiczne, a wyniki na drugi dzień.
tylko że ja dziewczyny jestem z Rumi, więc nie opłaca mi się jechać do Gdańska, u mnie w przychodni beta kosztuje 35 zł wyniki nastepnego dnia
Ja mam póki co 5kg na minusie, bo nic prawie nie jem :/ i ciągle mi niedobrze.
Bete robilam w Inviccie, 39zł wynik po kilku godzinach. A dzis odebrałam Toxo i Cytomegalie i nie mam ani nie przechodziłam... Byle do środy- kolejna wizyta.
cześć kobity, dzis pobudka o 5 rano, po 6 wyszłam z domu, i zaliczałam betę, ale co sie nawkurzałam to moje w tej przychodni, najpierw okazało sie ze zabiegowy jest czynny od 6.15 a nie od 6.30, se postałam na dworzu 15 minut nie wiem po co, potem babki przez 5 minut sprawdzały ile beta kosztuje, bo okazało się ze ze nie 35 zł tylko 30 zł, potem ze wyniki sa już dzis po 17.00 a nie jak mi mówiono w rejestracji ze nastepnego dnia, jaki tam bajzel jest w tej przychodni to mi słów brakuje
Witam, od około 3 dni odczuwam ból tylko w lewym pośladku tak trochę promieniuje na początku myślałam że źle spałam ale ból nie przechodzi... jutro idę do lekarza bo trochę zaczyna mnie to martwić a ból się nasila np jak za długo siedzę lub chodzę albo stoję, czasami w nocy jak zmieniam stronę ... dobrze że jutro mam wizytę. A tak ogólnie w porządku dzisiaj taka mnie naszła ochota na malinki że właśnie kończę pałaszować koszyczek:)
a ja wróciłam z przychodni i części wyników nie dowieźli, mają być jutro rano, zaraz mnie coś strzeli wrrrr :(
a by była taka niespodzianka dla męża na rocznice :))
Ja według miesiączki mam termin na 20 kwietnia, a według USG na 12 kwietnia, ponieważ USG w tym momencie (bo do 20 tyg. wielkość płodu rozwija się jednakowo) jest dokładniejsze także moja ciąża jest o tydzień starsza niż na początku myślałam :) Cieszę się że ominęły mnie badania beta hcg, lekarz powiedział że to w ogóle nie potrzebne. Jestem już też po USG genetycznym i mam mega ulgę :) i radość, za miesiąc będzie znana płeć. Mdłości niestety nie przeszły siły brak, a zaczął się u mnie 4 miesiąc. Już podzieliłam się ze wszystkimi nowiną o dziecku, lekarz doradził aby zaczekać do 12 tygodnia i tak też zrobiłam.
Kropeczka, mąż wie :)
dziś jak zasuwałam do tej przychodni, to 2 razy dzwonił i pytał czy już coś wiem :) a tu pupa blada ...
hejka wszystkim
ja apetytu nie mam prawie w ogóle ale jem bo wiem że muszę
Mdłości brak i mam nadzieje że tak zostanie.
Niestety rwa kulszowa szybko dała znać o sobie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle.
powiedzcie mi kiedy powinnam powiedzieć w pracy że jestem w ciąży??
dodam że umowe mam do końca tego roku
pozdrawiam
mi też się nie chciało jeść, teraz jest już lepiej, lekarz mówił mi że najważniejsze, abym dużo piła jeść nie muszę, unkać mam słodyczy i winogron, bo glukozę miałam dosyć wysoką (95). W pracy mówi się między 12-14 tygodniem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry