Widok

Majowe mamusie 2012 ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu takie kobitki, które zaszły w upragnioną bądź nieoczekiwaną ciąże i maja termin na maj 2012 ??
Będziemy sie musialy wspierać w czasie euro :P

U mnie wedlug usg to jest 6-7 tydzien, dzis widzialam serduszko, mocno pikało na monitorze :)

Zapraszam do wątku ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurde ja mam na miesiac wczesniej:) na kwiecien 2012 moze jest taki wątek lub moge pisac tutaj hehe:)
Witam:)ja mam termin na 30 maja 2012. 7 tydzień. Serduszko już bije:)Pozdrawiam serdecznie będę zaglądać tu regularnie:)
marzena i jak twoja beta?
nie dałaś nic znać od rana
ja 28października ide na kolejne badania i wtedy zobacze kiedy będę mogła powiedziec w pracy :)
hej dziewczynki, ja wczoraj miałam fajny rocznicowy wieczorek z mężem, dostałam piekny bukiet kwiatów i mielismy fajną kolacje w domku :) dzis koło 9 rano dzwonię do przychodni i lepiej żeby moja beta była ;)
ja póki co jem normalnie, choc jest juz troche inaczej bo od samego rana mnie ssie, krzyz mnie przestał boleć, a podbrzusze już tylko lekko ćmi :)
Polcia zapraszamy do kwietniówek :) mamy ten sam termin :))

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,16.html
U mnie w pracy wiedzą już dlatego bo jestem na zwolneniu... takze mam ten problem z głowy :)
mi też się nie chciało jeść, teraz jest już lepiej, lekarz mówił mi że najważniejsze, abym dużo piła jeść nie muszę, unkać mam słodyczy i winogron, bo glukozę miałam dosyć wysoką (95). W pracy mówi się między 12-14 tygodniem.
hejka wszystkim
ja apetytu nie mam prawie w ogóle ale jem bo wiem że muszę
Mdłości brak i mam nadzieje że tak zostanie.
Niestety rwa kulszowa szybko dała znać o sobie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle.
powiedzcie mi kiedy powinnam powiedzieć w pracy że jestem w ciąży??
dodam że umowe mam do końca tego roku
pozdrawiam
Kropeczka, mąż wie :)
dziś jak zasuwałam do tej przychodni, to 2 razy dzwonił i pytał czy już coś wiem :) a tu pupa blada ...
Ja według miesiączki mam termin na 20 kwietnia, a według USG na 12 kwietnia, ponieważ USG w tym momencie (bo do 20 tyg. wielkość płodu rozwija się jednakowo) jest dokładniejsze także moja ciąża jest o tydzień starsza niż na początku myślałam :) Cieszę się że ominęły mnie badania beta hcg, lekarz powiedział że to w ogóle nie potrzebne. Jestem już też po USG genetycznym i mam mega ulgę :) i radość, za miesiąc będzie znana płeć. Mdłości niestety nie przeszły siły brak, a zaczął się u mnie 4 miesiąc. Już podzieliłam się ze wszystkimi nowiną o dziecku, lekarz doradził aby zaczekać do 12 tygodnia i tak też zrobiłam.
a by była taka niespodzianka dla męża na rocznice :))
a ja wróciłam z przychodni i części wyników nie dowieźli, mają być jutro rano, zaraz mnie coś strzeli wrrrr :(
Witam, od około 3 dni odczuwam ból tylko w lewym pośladku tak trochę promieniuje na początku myślałam że źle spałam ale ból nie przechodzi... jutro idę do lekarza bo trochę zaczyna mnie to martwić a ból się nasila np jak za długo siedzę lub chodzę albo stoję, czasami w nocy jak zmieniam stronę ... dobrze że jutro mam wizytę. A tak ogólnie w porządku dzisiaj taka mnie naszła ochota na malinki że właśnie kończę pałaszować koszyczek:)
cześć kobity, dzis pobudka o 5 rano, po 6 wyszłam z domu, i zaliczałam betę, ale co sie nawkurzałam to moje w tej przychodni, najpierw okazało sie ze zabiegowy jest czynny od 6.15 a nie od 6.30, se postałam na dworzu 15 minut nie wiem po co, potem babki przez 5 minut sprawdzały ile beta kosztuje, bo okazało się ze ze nie 35 zł tylko 30 zł, potem ze wyniki sa już dzis po 17.00 a nie jak mi mówiono w rejestracji ze nastepnego dnia, jaki tam bajzel jest w tej przychodni to mi słów brakuje
Ja mam póki co 5kg na minusie, bo nic prawie nie jem :/ i ciągle mi niedobrze.
Bete robilam w Inviccie, 39zł wynik po kilku godzinach. A dzis odebrałam Toxo i Cytomegalie i nie mam ani nie przechodziłam... Byle do środy- kolejna wizyta.
tylko że ja dziewczyny jestem z Rumi, więc nie opłaca mi się jechać do Gdańska, u mnie w przychodni beta kosztuje 35 zł wyniki nastepnego dnia
dziewczyny najtaniej, bo za 15zł można zrobic bete w akademi medycznej, albo na klinicznej, bo to to samo laboratorium, ja w ogole chodzę na kliniczną bo tam jest mało ludzi i do tego te ceny, np w lux med ft4 45 zł, a na klinicznej 15, z betą było tak samo, różnice w cenach kosmiczne, a wyniki na drugi dzień.
Marzena ja robiłam betę w Invikcie i miałam wyniki tego same dnia po południu dostępne na stronie a w placówce mogłam odebrać na następny dzień.
gratulacje Majóweczki :)

Ja jestem majóweczka 2011-dodkładnie to urodziłam w piątek 13-go maja :)
ps. Kruszyna ja póki co jem normalnie, ale wczoraj np. o 22.30 jadłam pizzę, maż mi przywiózł więc się też zaczynam rozkręcać hehehe :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry