Widok

Majowe mamusie 2012 ??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu takie kobitki, które zaszły w upragnioną bądź nieoczekiwaną ciąże i maja termin na maj 2012 ??
Będziemy sie musialy wspierać w czasie euro :P

U mnie wedlug usg to jest 6-7 tydzien, dzis widzialam serduszko, mocno pikało na monitorze :)

Zapraszam do wątku ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hejka :-)
ja właśnie zauważyłam że mnie mdli tylko jak wstaje rano do pracy
Dzisiaj mam wolne i jakoś mnie nie mdli w ogóle :-)
mnie mdli tak o 6.00 rano
ja dziś też wolne i jutro też :)
wyspałam się dzis za wszystkie czasy, wstałam o 10.00 :)
teraz mąż pojechał do firmy, i powolutku zacznę sobie w domu cos robić :)
miłego dzionka dziewczyny :)
ja tez sobie dzisiaj pospałam ale z przerwami bo córcia wstała około 7:30 niestety
miłego dzionka życze :)
Mała hehehe na razie to my dwie tylko w tym wątku piszemy :D
coś się dziewczyny ociągają :)
no właśnie zauważyłam że tylko my tu jesteśmy :)
jeszcze mało mamy majowych mam chyba a te co sa to się nie udzielają bo narazie może czasu nie mają
no cóż na razie we dwie będziemy ciągnąć ten watek hihihi :)
jakie plany na sobotę, ja w domku sama do wieczora, własnie nastawiłam zupkę niech się powoli mięsko gotuje, byłam w sklepie, kupiłam kilogram ładnych filetów śledziowych, własnie sie moczą w mleku, będą na kolacje w smietanie :) pralka nastawiona, po południu pójdę na spacerek a potem troche poprasuje :) i tak sobota zleci ...
ja się ogolnie obijam
moje kochanie zaraz wróci z pracy i będziemy jechali do sklepu coś na obiad kupić
Gabrysia śpi więc mam chwile odpoczynku
Pralka u mnie też nastawiona, częściowe porządki w kuchni zrobione więc troche spokoju ale moja połówka powiedziała że mam sobie odpocząć i poleżeć :-)
chyba go posłucham :)
no ja niestety muszę czekać na męża do 22.30, no ale jakoś sobie ten czas zorganizuje, jutro przynajmniej będzie w domku to wspólnie niedzielę spędzimy :)
a jak się ogólnie czujesz Mała ?
ja ogólnie czuje się super ale powoli zaczynam odczuwać dyskomfort w moich spodniach :-/
ciężko się schylać w nich ale mam nadzieje że za szybko nie zaczne zosnąć :)
z córą miałam szybko brzuszek i to spory ale wydaje mi się że tu jest to jeszcze szybciej
szwagierka mówiła że miała tak samo

mnie tylko bardzo ta moja rwa kulszowa męczy i to jest jak narazie najgorsze
no ja też się czuje dobrze, te bóle w podbrzuszu mi mineły, bóle w krzyzu tez, więc jest póki co super :)
ja się już nie mogę doczekać aż mi sie brzuszek zaokragli :)
Hej dziewczyny,
Ja również mam wolne, ale pobudkę miałam o 7-Amelka już się wyspała. Do południa sprzątałam i dopiero teraz przy kawce zajrzałam na forum. Później idę do znajomej na kawkę:) Ogólnie czuję się lepiej, ale cały czas jestem głodna-masakra. pozdrowienia
marzena ja też się nie moge doczekać jak będzie widać brzuszek ale najpierw chce poczekać żeby w pracy powiedzieć a później może szybko rosnąć :)
Mała a idziesz na L4 od razu czy nie ?
To jeśli mogę, to tez chciałabym dołączyć do wątku :) moj termin mniej wiecej 27-30 maj :)
dobry dziewczyny :)
spałam dziś jak suseł, własnie sobie spijam pyszną kawkę i zaraz zabieram się za robienie sniadanka, słoneczko świeci od rana więc pewnie będzie piękna niedziela :)
Witaj Nulka!!! Ja dziś w końcu wolne, leżę dziś w łóżku do bólu. Mała u dziadków więc mamy z mężem labę. Miłej niedzieli życzę:)
cześć Kobritta :)
szkoda tak pieknego dnia na leżenie w łóżku :)
ja dzis napewno zaliczę spacerek i upiekę ciacho :)
miłej niedzieli dziewczyny :)
witam wszystkie i witam Nulka mamy podobny termin :)
marzena z L4 to jeszcze nie wiem jak to będzie zobaczymy w trakcie
Zależy na ile mi brzuszek pozwoli pracować bo w sumie to troche dzwigania mam i musze ręce wyciągać żeby coś sięgnąć i czasami jest to nie wygodne ale zobaczymy

A może któraś z was wie jak to jest jak ciężarna jest na L4 to czy pracodawca płaci takie same składki do ZUSu czy mniejsze?
Pracownik płaci takie same składki zus za L4 ciężarnej i wypłaca 100% wynagrodzenia. Po 33 dniach (chyba) zwolnienia (łącznie) przestaje płacić pracodawca składki i wypłatę. obowiązki te przechodzą na ZUS
I oczywiście bardzo Wam gratuluję zafasolkowania i życzę spokojnych kolejnych miesięcy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry