Widok

Majowe mamy 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chyba czas zaczac nowy wątek :-)

bylam dzis na usg i nasz synek jest maly :-( glownie przez malutki brzuszek, reszta jest w takim wieku jak powinno, ale brzuch o 3 tygodnie mniejszy i wazy tylko 1221 g, to chyba malutko jak na skonczone 30 tc i termin przesunal mi sie z 9 na 18 maja

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie martw się. Lepiej przesunąć termin niż dojść do 8 maja i martwić się, że przenosisz....

no to zabieramy ze sobą naszą listę do nowego wątku:

01 maja - Andzior – chłopiec - Artur
01 maja - Kitka24 – chłopiec
01 maja - Pomarańczka – chłopiec – Karol – WEJHEROWO
02 maja - Juli7 – dziewczynka – Julia
06 maja - Rina – chłopiec – Konrad
08 maja - Madziorek81 – dziewczynka – Karolina – ZASPA
08 maja - Agacik – dziewczynka – Marysia/Zuzia/Tosia – ZASPA/PUCK
08 maja - Kruszynaa – chłopiec – Paweł – WEJHEROWO
09 maja - Anikia – chłopiec – Wiktor - REDŁOWO
13 maja - Dorinell – dziewczynka
13 maja - Fasolka-82 - ? Oliwia/Natalia Oskar/Artur - ZASPA
17 maja - Kazimiera – chłopiec – Patryk
17 maja - Kasia 80 – chłopiec – Jakub – REDŁOWO
17 maja - Madziarka - dziewczynka
18 maja - Zuzka_jr – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
20 maja - Alicja i Krzysiek – chłopiec – Mateusz - WEJHEROWO
21 maja - Agata81 – dziewczynka – Kamila – WEJHEROWO
30 maja - Zaba105 – chłopiec – Jakub
oraz:
xx maja - majóweczka28 – dziewczynka – Amelia

Witam majóweczki.Tak myślałam dziś że już czas założyć nowy wątek.anikia to jak masz termin przesunięty to może się spotkamy w szpitalu.Nie mart się że ci przesunął termin może to i dobrze.Madziorek81 fajnie że znowu jest lista.

ślubowaliśmy 14 października 2006
image
image
Anikia- to masz taki termin jak ja :)) Ja dopiero 21 idę do gina, na kolejne "obowiązkowe" USG. Jak do tej pory nie było u mnie żadnych zmian co do terminu, a teraz się okaże.

A mój wózeczek jest już w drodze. Ciekawa jestem czy dokonałam dobrego zakupu... Boję się, bo to mój pierwszy taki duży pod względem finansowym zakup na allegro.

kurcze nie moge spac, juz ponad 2 godz nie przewalalam

dziewczyny nie martwie sie przesunietym terminem, tylko waga malucha 1,2 kg to bardzo malo przeciez,brzuszek ma mniejszy od reszty o 3 tygodnie, z taka waga to musi byc chudziutki i to mnie martwi :-(

anikia spokojnie...jeszcze maluszek nadrobi...ja mam termin na 18maja a nózki sa tak długie że na kwiecien bo ponad 3tygodnie różnicy...ale lekarz powiedział że to się wszystko wyrówna w swoim czasie :) myśle że jeżeli twój lekarz nie zauwazyl nic niepokojącego np. mało wód płodowych to na pewno wszystko jest w porządku

ja dalej walcze z chorobą....i nic nie przechodzi....znowu wmuszam w siebie jedzonko zeby cukier zmierzyc bleee :(

a jutro szkoła rodzenia cholercia i nie bede mogla pójsc przez to choróbsko :(

image
image

anikia, spokojnie, po 32 tygodniu maluszek zaczyna szybciej przybierać na wadze (do tej pory ok. 100 g tygodniowo), więc na następnym USG sprawdźcie jakie maluch postępy robi... Lub po prostu może będziesz miała małego chudzielca...

tez sie tak pocieszam, ale i tak sie martwie, chyba taki ju7z nas los ze sie martwimy na zapas, rady innym o potrafie dawac ale jak co do czego dojdzie to sama panikuje

nie jestem pewna ale ktoras z nas juz pisala ze ma chudziutkie dziecko, Agata albo Agacik albo pomylilo mi sie z innym forum

Moja miała 14 lutego 1300 kg, więc tak w normie. Tylko nóżki opóźnione we wzroście o ponad dwa tygodnie. Ale też się nie martwiłam, bo lekarz powiedział, że to się unormuje.

image
Anikia nie martw się, może Twoje maleństwo zwyczajnie nie będzie duże i dojdzie do wagi np. 3200 a i poród może lepiej przejdziesz z takim nie dużym bobasem.

A z drugiej strony to te obliczenia wagi bardzo często się mylą, znam przypadek gdzie maleństwo miało ważyć 3500 a urodziło się 4500 - to są tylko komputerowe obliczenia nie zawsze są dokładne :))))

~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
no to ja też potwierdzam, koleżanki córcia miałam ważyć ok 3 kilo czyli tak normalnie, a ważyła niecałe 5....

taka dziś śliczna pogoda że aż mnie energia rozpiera! z jej nadmiaru idę chyba zrobić pranie :P

mam ochotę umyć okna ale nie będę ryzykować, mama przyjedzie w sobotę to mi umyje (o ile nie będzie padało)

a mój Marido znów mnie zostawił, na 24 h poszedł dziś do pracy więc pozostaje mi gadać z wami i z moim psem :D

hehe, ja gadam z kotem. Też sama siedzę, ale do piątku;(

image
ej anikia, nie martw się:)) ja byłam na usg w podobnym czasie co Ty, dokladnie 30tc0d i mały mój ważył 1470g. Poczytałam sobie na różnych forach i w stosunku do innych dzieci jest mały ale sam lekarz mówił, że te pomiary są bardzo orientacyjne i nie należy w ogóle sie nimi przejmować. Ja w każdym razie już o tym nie myślę:)
ja nawet z psem nie pogadam bo tak słodko chrapie że żal go budzić hehe :)
ale mężuś się zlitował nade mna i przytachał z pracy jakiegoś laptopa i dzieki temu moge mieć kontakt ze światem kurując się w łóżeczku :)

image
image

up :P

anikia nie ma sie naprawde czym martwic. To ja pisałam, że moja dzidzia jest starsznie chuda, wręcz koscista jak to powiedziała ginekolog. W 28 tyg. ważyła niecałe 1100 g. Od razu zapytałam ją czy to cos niepokojącego, czy mam więcej jeśc czy cós :) ale ona powiedziała, że tak po prostu czasem jest: jedne dzieciaki maja pulchne policzki na tym USG4d, a inne same kosci.

Teraz zaczynam 32 tydzien i brzuszek coraz większy choc wciąż jak dla mnie mały. Ale zupełnie nie zaprzatam sobie tym głowy, bo najważniejsze że wszystko z Julką ok.

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Juli no wlasnie cos mi sie kojarzylo ale nie wiedzialam dokladnie kto o tym pisal, ja mialam 2D, gdyby ginka jakos tak normalnie powiedziala to moze mniej bym sie martwila, ale trzeba ja ciagnac za jezyk, jakos mnie nie uspokoila tylko "wydaje sie ze wszystko jest w porzadku", tez mam maly brzuch

dobra postaram sie o tym nie myslec, okaze sie 1 IV czy dzidzia przybiera prawidlowo,w polowie stycznia wazyl niecale 500 g, teraz 760 g wiecej, ciekawe ile w kwietniu

dziewczyny, serce mi się kraje...musiałam dziś odrzucić ofertę pracy...całkiem dobrą...i w księgowości co najważniejsze...ech, gdyby facet zadzwonił za kilka miesięcy...gdybym mogła to bym się normalnie upiła....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

do góry