Widok

Mąka "Basia"

Zostałam obdarowana kilkoma kilogramami takiej maki ;)

http://www.mojabasia.pl/produkty.html - chodzi o tę z pełnego przemiału.

Czy taka mąka nadaje sie do zrobienia nalesników? Jesli tak to nadzienie chyba bardziej na ostro, bo dżem i twaróg chyba średnio pasuja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My jemu głównie taką mąkę. Nadaje się do wszystkiego. Naleśniki z dżemem też są pyszne. Mój synek nawet woli tą od białej a jest dosyć wybredny. Tylko nie wiem jak jest z tą ale czasem przy mąkach z pełnego przemiału trzeba dodać jedno jajko więcej bo np. placki z cukini mogą się rozwalać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry