Widok

Małgorzata - ocena

Legal Salutaris Temat dostępny też na forum:
Nie polecam, zawarłam z kancelarią 3 umowy rodzałtowe: o rozwód, podział majątku i obronę w sprawie rozdzielności majątkowej z datą wsteczną. Podział majątku jeszcze się nie rozpoczął, w sprawie o rozdzielność czekam na 1 rozprawę, jedynie sprawa o rozwód się coś więcej działo. Po złożeniu wypowiedzenia kancelaria zatrzymała całe wynagrodzenie, rozliczając je wg cennika, który miał mnie nie obowiązywać, gdyż zawierałam umowy ryczałtowe. Pozycję wycenione nawet nie znajdowały się w cenniku, po prostu coś określono i dostosowano do tego cenę. Np. Miałam jednego pełnomocnika do dwóch spraw, łącznie przez telefon rozmawiałam z nią tylko ponad godzinę a kancelarią policzyła 1 h konsultacji online 600 zł oraz 2500 zł za konsultacje telefoniczne w sprawie rozwodowej i 2200 zł za konsultacje telefoniczne w sprawie o podział majątku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

Szanowna Pani . Wykonywaliśmy dla Pani pracę w 200% . W pełnym zaangażowaniu i właściwej uwadze. To Pani w swoim piśmie zażyczyła sobie rozliczenia poszczególnych czynności co też uczyniliśmy. Zlecenia prowadzenia pełnej sprawy , zgodnie z podpisaną przez Panią umową daje pewność wykonywania określonych czynności w formie nielimitowanej . Jednak , jeśli klient sobie tego życzy to przedstawiamy wykaz tych czynności - i często ( tak jak to było w Pani przypadku ) nie jest to korzystniejsze . Na marginesie dodamy tylko że przyjęliśmy ponownie prowadzenie Pani spraw na ponowną Pani prośbę ( po pierwszym wypowiedzeniu Pani ) i rozłożyliśmy nasze honorarium na tyle rat ile Pani chciała . Pani ponowne wypowiedzenie umów było dla nas dużym zaskoczeniem ale oczywiście miała Pani do tego pełne prawo . Pomimo tego życzymy Pani szybkiego zakończenia procesów i dużo spokoju na przyszłość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry