Widok

Mały pokój dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest wystarczający? Wlasnie stoimi przed dylematem jak zaaranżować i przebudować mieszkanie by nasi chłopcy mieli osobne pokoje. Jedno rozwiązanie to takie, że jeden pokoik ma 8 metrów, drugi 9. Drugie rozwiązanie to jeden pokoj ma 15m drugi 9. Doradzcie, ktore rozwiazanie lepsze. Czy pierwsze- bo sprawiedliwe :) czy moze to drugie. Teraz chlopcy mają 2,5 roku oraz 7 miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chyba zrobila sprawiedliwie :) pamietaj, ze dzieci szybko rosna. Poza tym bedziesz miala pozniej z glowy sprawiedliwe dzielenie. My mamy 9 m sypialnie, w ktorej tez stoi lozeczko Synka, wiec spimy we 3 i nie narzekamy :) Dodam, ze pozniej ten pokoj bedzie tylko do dyspozycji Synka a my przeniesiemy sie do wiekszego.Chyba, ze z 9 m zrobisz wspolna sypialnie a z 15 m pokoj zabaw itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja niestety ma pokój dla córki 2,6m na 2,6 metra i też musi wystarczyć mieszkanie w bloku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zrobiła po równo :)
a jakby "nadwyżka" metrów z drugiego pokoju dała się zagospodarować na szafy bądź garderobę dla chłopców to było by już cudownie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja bym ich zostawiła w jednym wspólnym :) przynajmniej na kilka ładnych najbliższych lat. Różnica wieku jest między nimi mała i tak będą się razem bawić w jednym z pokoi to może lepiej zostawić jeden większy, zabawki część i tak będzie wspólna....no chyba, że przewidujesz po 2 kolejki itp ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dziekuje za Wasze opinie :) i czekam na nastepne
Póki co nie separowałabym pokoi od siebie. Rodzeństwo gdy jest małe lepiej żeby pozostało w jednym pokoju, zaś rozdzielić je(remont) za około 6,7 lat :)

Kiedyś poznałam jedynaka który za wszelką cenę chciał mieć rodzeństwo z którym będzie dzielił pokój- niestety marzenie nie spełniło się, zaś Wasza sytuacja jest idealna, żeby maluchy mieszkały w pokoju razem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
tez bym zostawila ich razem w jednym duzym pokoju albo podzielila na 2mniejsze w jednym sypialnia dla dwojki a w drugim bawialnia. W razie choroby mozna ich rozdzielic na noc itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zrobiłabym dwa pokoje równe, teraz gdy chłopcy są jeszcze mali to jeden sypialnia, drugi bawialnia. w razie choroby jednego drugi może spać osobno.
A czas szybko leci i ani sie obejrzysz dzieciaki pojdą do szkoly i wtedy już osobne pokoiki dla każdego to podstawa.

A gdyby dało sie jeszcze wygospodarować jakies miejsce na szafe garderobiana to już była by bajka.......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
no wlasnie, jesli zrobimy dwa male pokoje osobne to zostanie nam jeszcze jedno male pomieszczenie ok 6m na garderobe dla naszejj czworki :) ojoj mętlik w glowie. Jeszcze jak te pokoiki urzadzic, zeby bylo funkcjonalnie ;/
łozeczko, jakis stolik do zabawy, polki na ksiazki. Zabawki trzymalabym pewnie w pojemnikach, co by szybciej kurze wycierac ;p i to wszystko. Im mniej mebli, tym wiecej miejsca do zabaw dla brzdacow i mniej sprzatania dla Ciebie :)Skoro macie mozliwosc zrobienia garderoby to tylko pozazdroscic :)
moja córka ma pokój 6-metrowy, Wymyśliłam takie umeblowanie, że pokój sprawia wrażenie naprawdę dużego, a miejsca do zabawy że hoho
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Asia, a podzielisz sie z nami, jak to urzadzilas?
Pewnie przydalaby sie ta wiedza niejednej z nas :)
Świetny pomysł z tymi dwoma równymi pokojami, w jedym póki co wspólna sypialnia, w drugim pokój zabaw.
Wspólne spania na pewno zbliży braci, wieczorne rozmowy jak będą starsi itd. W takim metrażu bez problemu wejdą dwa pojedyncze łóżka i jakiś stolik nocny. W drugim dużo miejsca na zabawki, stoliki do rysowania z krzesełkami i dużo miejsca na podłodze - możesz położyć tak wykładzinę "ulice" do jeżdżenia autkami.
A jak chłopaki podrosną i będą sami chcieli prywatności, bez problemu przeniesiesz jedno łóżko do drugiego pokoju i podzielisz zabawki na dwa pokoje. Fajnie, że macie taką możliwość. Zwłaszcza, ze będzie osobna garderoba i problem szaf z ubraniami w pokoju chłopców wam zniknie. Według mnie b. fajne rozwiązanie i dużo miejsca dla dzieci.
Moja córeczka ma pokój 7 m i bez problemu mieści się tam łóżko, szafa, stolik i pełno dziewczęcych gratów typu wózek dla lal itd. I daje radę ;-). Jak wyjścia nie ma to musi ;-)
Ja bym ich przez najbliższe 4 lata nie rozdzielała ,zrobiłabym im jeden ,duży ,fajny pokój.Przed zarażaniem sie chorobami osobne pokoje i tak nie pomogą,ewentualnie rozważyłabym taką kwestie jak jeden pokój na wspólną sypialnię a drugi tylko do zabawy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
No wlasnie Asia podziel sie, jak urządzilas pokoik :) Chyba wlasnie tak musimy zrobic, ze dwa mniejsze osobne pokoje, na kilka lat jeden to sypialnia, drugi bawialnia. Pewnie jak razem beda spali to mniej sie beda bali, a to wiecej przespanych nocy dla nas :)
synek ma pokój 8 metrów i bez problemu się mieści :) ma łóżeczko, komodę, fotel dla mnie, regał i szafę:)
To by chyba bylo najlepsze rozwiazanie. Tym bardziej, ze odejda Ci szafy, jesli faktycznie zdecydujecie sie na garderobe, wiec wcale tak malo miejsca nie bedzie.
Ja mam dwójkę w 9m pokoju i styka :) jeszcze są tam 2 szafy :PP
A za półtora roku, jak najstarszy będzie szedł do szkoły to planuję zrobić w tym 9m pokoju sypialnię plus bawialnię dla trójki (sami chłopacy) a w drugim pokoju 6m zrobić pokój do nauki :)
Ja mam trójkę dzieci w pokoiku 9 metrowym, dzieci w wieku 7 lat, 6 i 2,5. I jakoś dają radę. Cóż, innej możliwości nie mają i pewnie szybko nie będą mieć, bo mamy małe mieszkanie.

Ale tak jak poprzednicy, powiem że można zostawić w jednym pokoju na razie, niech mają sypialnie, a drugi pokój do zabawy. Fajny pomysł. A jak podrosną to wtedy ich rozdzielić. Pewnie jeszcze przez parę lat i tak będą wspólnie się bawić, i wtedy w dwóch pokojach by były wszędzie zabawki itp, a tak tylko w jednym :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry