Widok

Mały wypadek z samoopalaczem

Kupiłam sobie chusteczki z samoopalaczem. Koleżanki polecały mówiły, że nie będę od razu pomarańczowa, bo to"delikatnie opala". Delikatnie to ja się przetarłam wczoraj: twarz dekolt, szyję i ręce. Cóż, nie będę mówić jaki mam zaje****y odcień skóry, gorzej, że mam smugi dość mocno odznaczające się. Generalnie zagłębiłam się w www... to co znalazłam, jest mało wiarygodne...

*pasta o zębów,
*zmywacz do paznokci,
*sok z cytryny
*woda utleniona(wiem że rozjaśniała włosy,ale czy skórę?)
*peeling z kawy mielonej lub zwykły(w to jestem w stanie uwierzyć, ale na pewno nie zadziała od razu)
*spirytus(taki do odkażania)

Jeśli ktoś ma pomysł z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sok z cytryny powinie troszkę pomóc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli smugi masz na twarzy to jedynie peeling lub delikatne przemywanie sokiem z cytryny, ale to i tak niestety nie zejdzie od razu. Samoopalaczy trzeba się nauczyć nakładać, naukę najlepiej zacząć od ciała (bo zawsze możesz je zakryć ubraniem, z twarzą jest gorzej). Ważne jest też aby przed użyciem samoopalacza zrobić peeling np. dzień przed.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kacha napisz co to za chusteczki. Ja używam czasem z DAX, ale nie na twarz. Ogólnie jestem z nich zadowolnona bo dają naprawdę lekką opaleniznę i nie mam smug - ale to może uzależnione jest od tego, że 1 chusteczkę używam na dwie nogi, a kolana i kostki wcześniej smaruję oliwką. Co do zmycia nadmiaru opalenizny to chyba zejdzie po częstym myciu buźki i lekkim peelingu. Jak nie masz akurat w domu peelingu to zrób sobie z kawy mielonej dodaj cukier troszkę oliwy. Tylko takiego peelingu nie rób jak masz cerę naczynkową albo wrażliwą, bo wtedy to tylko peeling enzymatyczny możesz stosować. A jak musisz wyjść, to chyba te smugi zakamufluje tylko makijaż.
Dzięki dziewczyny za pomoc:) !!!

Chusteczki marki rossman zdaje się... Generalnie na twarzy wyszło super, bez smug :) Gorzej z dłońmi i przedramieniem. Poradziłam sobie sokiem z cytryny i wodą utlenioną. Pocierałam plasterkami cytryny na przemian z płatkiem nasączonym wodą utlenioną, faktycznie pomogło:)

Inne tematy z forum Moda i uroda

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

Jaki wybrać kolor torebki, aby pasował do większości ubrań? (9 odpowiedzi)

Chce sobie kupić jakąś torebkę, ale nie wiem jaki kolor wybrać. Nie stać mnie na to, aby kupić...

Medycyna estetyczna na wciągnięcie skóry? (24 odpowiedzi)

W telegraficznym skrócie: była ciąża i duże tycie, walka hormonów potem dość skuteczna kuracja...

do góry