Widok
Mam Talent Anna Gogola :(
Czy ktoś z was oglądał dzisiaj Mam Talent ? ja normalnie jestem w szoku występowała wokalistka zespołu Allabama (grali na moim weselu) dla mnie rewelacja i wielkie zaskoczenie, wiecie co nie mogę w to uwierzyć że nie dostała się do finału, w 100 % podpisuję się pod tym co powiedział Kuba Wojewódzki ! a na kogo wy stawialiście ???
mi również się podobała, ale nie podobało mi się to co powiedział Kuba W. uważa się za wyrocznię, a nas wszystkich uważa za kiczowatych, głupich Polaczków ze złym gustem. Tymczasem sam jest tym Polakiem, który zresztą jeździ czerwonym ferrari, co dla niektórych może być kiczowate. Dlaczego uważa się za lepszego? Nawiązując do filmu „Wesele” czy „Zły Dom” gdzie wszystko jest przekoloryzowane i doprawione. Tacy jesteśmy my Polacy, ze swoją Dodą czy Gosią Andrzejewicz, ze swoim bigosem na weselu i disco polo w niedzielę na Polsacie. Ale czy za granicą są bardziej wyrafinowane gusta? Z Britney Spears, Paris Hilton, konkursami kto więcej zje hod-dogów, z programami MTV w stylu Dom Playboya itd.
Wiecie co cieszę się, że jestem Polakiem, wiem że jesteśmy trochę zgorzchniali i narzekamy, ale jesteśmy też gościnni kochamy Chopina, Szymborską, Jandę, Blechacza, gdzie jest ta granica kogo gust jest lepszy, a kogo gorszy? Na całym świecie jest komercja, jest kicz, jest też piękno i prawdziwość. Najważniejsze, żeby siebie nie oceniać i nie oczekiwać od innych żeby byli tacy jak my - to chyba przesłanie do Kuby tak strasznie zawiedzonego swoimi rodakami.
Do finału przeszły osoby równie utalentowane, mniej mi się podobały niż Anna Gogola, ale czy są sumą złego gustu Polaków? Czy mniej zasłużyły na finał?
Myślę też, że Anna Gogola była tak zachwalana przez jurorów, była takim pewniakiem, że każdy się tym zasugerował i na nią nie głosował myśląc, że i tak przejdzie, bo przecież inni na nią zagłosują...
Wiecie co cieszę się, że jestem Polakiem, wiem że jesteśmy trochę zgorzchniali i narzekamy, ale jesteśmy też gościnni kochamy Chopina, Szymborską, Jandę, Blechacza, gdzie jest ta granica kogo gust jest lepszy, a kogo gorszy? Na całym świecie jest komercja, jest kicz, jest też piękno i prawdziwość. Najważniejsze, żeby siebie nie oceniać i nie oczekiwać od innych żeby byli tacy jak my - to chyba przesłanie do Kuby tak strasznie zawiedzonego swoimi rodakami.
Do finału przeszły osoby równie utalentowane, mniej mi się podobały niż Anna Gogola, ale czy są sumą złego gustu Polaków? Czy mniej zasłużyły na finał?
Myślę też, że Anna Gogola była tak zachwalana przez jurorów, była takim pewniakiem, że każdy się tym zasugerował i na nią nie głosował myśląc, że i tak przejdzie, bo przecież inni na nią zagłosują...
NIE DOSTAŁA SIĘ DO FINAŁU BO LUDZIĘ SĄ ZŁOSLIWI,PORAŻKA ZE JEJ NIE WYBRALI,POTRAFIĄ GŁOSOWAĆ NA TYCH KTÓRZY WZBUDZAJĄ LITOSC,PŁACZA MAŁE DZIEWCZYNKI BEZ TALENTU I DOSTAJĄ SIĘ,A NA TALENT TEJ KLASY NIE ZAGŁOSUJA!
NIECH NIE UDAJĄ TAKICH WRAŻLIWYCH I ZACZNA GŁOSOWAĆ NA OSOBY KTÓRE POTRZEBUJA SIE PRZEIĆ BO TAKI PROGRAM TO JEDYNA SZANSA!
JESTEM ZŁA ZE NIE PRZESZŁA!
NIECH NIE UDAJĄ TAKICH WRAŻLIWYCH I ZACZNA GŁOSOWAĆ NA OSOBY KTÓRE POTRZEBUJA SIE PRZEIĆ BO TAKI PROGRAM TO JEDYNA SZANSA!
JESTEM ZŁA ZE NIE PRZESZŁA!
To nie do końca transwestyta tylko Drag Queen. W przypadku tej Żakliny to- taj jak mówili- zwykły facet, księgowy, który na codzień jest facetem a przebiera się za kobietę jedynie wieczorami aby występować na scenie- często tacy faceci mają normalnie żony i rodziny.
(z wikipedii): Drag queen - mężczyzna upodabniający się strojem i makijażem do kobiety, występujący na estradach klubowych.
Niektórzy traktują to zajęcie jako zawód, często też jako hobby. Makijaż, strój i choreografia drag queens jest zwykle przesadny i odróżnia ich od "zwyczajnych" kobiet. Elementem występu jest często także upodobnienie się do znanych kobiet estrady, czasem ich zabawna parodia.
Występy drag queens, będące częścią kultury gejowskiej, odbywają się zazwyczaj w klubach gejowskich oraz paradach CSD. W większości przypadków artystami przebranymi za drag queens są osoby homoseksualne, choć nie jest to regułą. W rzeczywistości, nieraz zdarzają się heteroseksualiści przemieniający się w kobiety tylko na kilka godzin.
(z wikipedii): Drag queen - mężczyzna upodabniający się strojem i makijażem do kobiety, występujący na estradach klubowych.
Niektórzy traktują to zajęcie jako zawód, często też jako hobby. Makijaż, strój i choreografia drag queens jest zwykle przesadny i odróżnia ich od "zwyczajnych" kobiet. Elementem występu jest często także upodobnienie się do znanych kobiet estrady, czasem ich zabawna parodia.
Występy drag queens, będące częścią kultury gejowskiej, odbywają się zazwyczaj w klubach gejowskich oraz paradach CSD. W większości przypadków artystami przebranymi za drag queens są osoby homoseksualne, choć nie jest to regułą. W rzeczywistości, nieraz zdarzają się heteroseksualiści przemieniający się w kobiety tylko na kilka godzin.
Tak właśnie sobie pomyślałam że Gogola mogła nie przejść dlatego że ludziom nie spodobało się to, że dała sobie bez namysłu pocałować stopy przez Chylińską- pewnie była w szoku i nie wiedziała co robi, ale świadczyło to o jej braku samokrytycyzmu i skromności- nie sądzicie? Powinna się sprzeciwić, w końcu Chylińska to nie byle kto na rynku muzycznym, prawie że legenda dla niektórych...
wiecie co sondaże na plejadzie są zaskakujące wynika z nich że powinna wygrać ten odcinek zdobyła 36 % i ma większe poparcie niż ci co przeszli dalej jednym słowem jest to trochę zastanawiające ... super że za Anią jest mnóstwo internautów, a co do całowania wiecie co to Chylińska powinna nad tym panować czy wypada czy nie, przecież dziewczyna pewnie była w szoku sami prowadzący ją wzięli pod ramię i prowadzili do Chylińskiej, no chyba nie sądzicie że miała powiedzieć nie, nie jesteś godna całować moich stóp fakt to może nie zręczna sytuacja ale to Chylińska była prowodyrem, to jej decyzja ... nie ważne ja mam tylko nadzieję że dziewczyna zrobi jakąś karierę