Widok

Mam dość.

Mam dość.
Piszę to z pozycji rowerzysty. Co prawda poruszam się czasem również samochodem, ale najczęściej jednak jako rowerzysta. Takich jak ja nie widzicie jednak zbyt często ponieważ dojeżdżając do przejazdu prędzej was wszystkich przepuszczę zamiast się wydzierać. Na pasach schodzę z roweru gdyż nigdy mi się aż tak nie spieszy aby powodować zagrożenie. Obowiązkowe światła świecą się u ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ubezpieczenia

Firmy wynajmujące rowery, hulajnogi powinny być ubezpieczone od odpowiedzialności za szkody powodowane przez te urządzenia analogocznie jak samochody przeznaczone na wynajem. Tego powinny dopilnować władze miasta dające koncesję na działalność tych firm na terenie miasta.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy ubezpieczenie w życiu prywatnym...

Polecam tylko dobrze przeczytać OWU czy obejmuje jazdę na rowerze. Ja mam do 100 k za jakieś 200 złotych rocznie w pakiecie z Assitance i ubezpieczeniem mieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież jest, kto chce może wykupić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tesla to zderzakami telepocze...

Auta elektryczne są bardziej niebezpieczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się z Tobą!

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obowiązkowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem powinno wprowadzić się ograniczenia wiekowe. Wypożyczenie roweru to forma umowy między właścicielem, a klientem. Osoby nieletnie w razie czego nie będą ponosić odpowiedzialności za wyrządzone szkody. Wiem, że to trudne bo nawet weryfikacja wieku podczas rejestracji konta nie byłaby przeszkodą bo przecież rodzice dla kochanego dziecka przecież zrobią wszystko.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od wielu lat jeżdżę rowerem ale ostatnio to jakaś plaga zjeżdżających na przeciwległy pas, głownie z powodu gapienia się w telefon. Ostatnio na ścieżkach rowerowych to walka o przetrwanie. Wczoraj dwóch nastolatków jechało na Mevo, puszczali kierownicę próbując się utrzymać na rowerze, wjechali prawie na czołówkę przed prawidłowo jadącą kobietę z dziećmi, gdyby nie krzyknęła na nich to by ich staranował. Brak nadzoru nad małymi dziećmi,
ktore jadą slalomem po całej scieżce. Nie sygnalizowanie skrętu, przez co podczas wyprzedzania można wpaść w kogoś. Brak jakiegokolwiek oświetlenia na rowerze, szczególnie jadąc po ulicy. Notoryczne przejeżdżanie rowerem gdzie się da i na czerwonym świetle. Nie dziwię się potem innym, że mają rowerzystów za wrogów.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

99% rowerzystów ma gdzieś przepisy..

I nie przepuszcza pieszych na przejściach przecinających drogi rowerowe. Przykładem jest przedszkole Gedania na ul. Hallera w Gdańsku. Na prawdę chcecie zabić dzieciaka wybiegającego z przedszkola do domu. To, że taki dzieciak nie rozumie przepisów drogowych to nic dziwnego, bo ma od 4 do 6 lat, ale, że Wy nie rozumiecie?!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rower po ciemku

Dosłownie pół godziny temu wracałem z Żukowa do Gdyni (czyli noc) i tylko przypadkiem zobaczyłem rowerzystkę z naprzeciw jadącą bez świateł z przodu i gdy obejrzałem się do tyłu nie zobaczayłem nawet błysku tylniego światła czy też odblasku( za nią zbliżało się auto i powinien być odblask).Słuchaj głupia kurko masz szczęście,że nie chciało mi się wracać by ci skopać dupę.Mam nadzieję,że nic nie świadoma tego co zrobiłaś (bardziej nic nie zrobiłaś,żeby oszczędzić kłopotów kierowcom,a potem sobie samej) podgrzałaś pierogi swoim dzieciom na kolację być może ostatni raz.Jutro możesz już nie dojechać do rodziny na własne życzenie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mlodzi na rowerach

Wywijają slalomy dla zabawy, naprawdę nie wiem czy czasem nie trafią we mnie i uciekną.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie

Jako małoletniemu "rowerzyscie" wstyd mi za innych. Nie wyobrażam sobie korzystać z telefonu, jechać po ulicy zamiast po drodze rowerowej, czy nie zasygnalizować skrętu ręką. Zdarza mi się jeździć MEVO i mając na uwadze fakt że rower elektryczny waży ok. 40 kg jestem bardzo uważny podczas jazdy. Ciekawe czy chłopak ma chociaż kartę rowerową. Nie wiem jak można być tak nieuważnym. Zdrowia dla autora postu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sobotę rowerzystka korzystająca z telefonu w trakcie jazdy, mało by we mnie nie wjechała na przejściu dla pieszych. Nasze społeczeństwo i "goście " ze wschodu, nie dorosło do rowerów.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kupiłem sobie rower...i pojechalem raz wzdłuż Grunwaldzkiej...

To był pierwszy i ostatni raz ...daj spokój... chamstwo gorsze jak samochodem w korku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może

Wobec tego trzeba radykalnie? Za każdym takim przypadkiem zatrzymywać się i wzywać policję jak do wykroczenia na ulicy? Taryfikator nie rozróżnia rower czy samochód jeśli chodzi o telefon podczas jazdy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takie sytuacji rower ma bezwzględne piewszeństwo!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry