Widok

Mam dość !

Mam dość ! Mam dość bycia grubasem !
Nie mam z kim ćwiczyć, a jeszcze gorsze jest to, że choruję na depresję endogenną z zaburzeniami nerwicowymi o silnej somatyce i uporczywymi bólami psychogennymi, ale mam dość mojej nadwagi...
Mój mail : anmajmm@gmail.com

- Dla stałych bywalców tego forum i uszczypliwców - Leczenie już za mną i wszelkie terapie też ;) Na Srebrzysko nie wracam :)

Mam 28 lat i jestem kobietą - szukam koleżanki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Raczej sugestii :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A mi się wydaje, że ona nie potrzebuje masy wskazówek co ma robić.
Powoli zaczyna to rozumieć, zamieściła post i karnet kupiony, zatem oby wytrwała i chodziła. Tam się nią zajmą.
Psychika jest ważna i na tym skupić się musi. A i dobrze, żeby na siłowni oprócz trenera znalazła osoby z którymi porozmawiać można i spotkać się.
Brzuch w 100% robi dieta.
Ćwiczenia to mięśnie.
Ćwiczeniami podbijamy metabolizm, chodzeniem samym także przecież.
Nie wiadomo ile ma dodatkowych kg.
Trzymaj się i walcz dzielnie kobieto! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Brzuch w 100% robi dieta."
Wiem, że pewnie nie miałaś na myśli tego co teraz skomentuje ale i tak wtrącę na wszelki wypadek - gdyby ktoś kiedyś usłyszał/wyczytał co innego... bo poradników 'jak zgubić brzuch' są tysiące albo więcej ;)

Uzupełniając to co napisałaś o brzuchu...

W necie są diety 'na płaski brzuch' albo jakieś 'aerobiczne 6 weidera' czy inne niebezpieczne cuda...

NIE ISTNIEJE zestaw ćwiczeń ani dieta pozwalających na spalanie tłuszczu z tylko jednej partii ciała - np brzucha czy pośladków.

Jeśli będziesz ćwiczyć tylko brzuch i pośladki nie spalisz tłuszczu wcale, ale ćwiczenia mogą zwiększyć objętość tych mięśni więc efekt wizualny będzie odwrotny do zamierzonego i będzie płacz ;)

Trzeba ćwiczyć WSZYSTKO - na początku szczególnie duże partie mięśni jak nogi, plecy, klatkę piersiową (tak, kobiety też :) ).

To ORGANIZM DECYDUJE skąd pobierana jest energia (czytaj: skąd pobierany jest tłuszcz z komórek i przetwarzany na energię) przy wykonywaniu i regeneracji mięśni, nie mamy na to żadnego wpływu. Chcąc zrzucić brzuch, trzeba po prostu zrzucić tkankę tłuszczową z CAŁEGO ciała - NIE DA SIĘ zgubić tłuszczu miejscowo.
@do "ekspertki"

Primo
Odpisujesz pod postem Mikronezji (Pani z otyłością ? ;] ).
Duo
Na "szacunek" , tu (forum) trzeba sobie niestety zapracować i nie pomogą tobie "międzynarodowe certyfikaty" ani "20 lat w zawodzie". 99%-ami międzynarodowych certyfikatów można się podetrzeć, bo oznaczają one co najwyżej że zapłaciłaś za jakiś kurs i chodziłaś na niego , bądź "eksternistycznie" - oglądnęłaś parę filmów na youtube-ie i nie mają one żadnej renomy. Każda średnio inteligentna osoba na te "międzynarodowe certyfikaty" patrzy z przymrużeniem oka. 20 lat w zawodzie - to już prędzej - tylko że tak może napisać każdy, co wyniosłaś z tego doświadczenia, jakie masz sukcesy, bo może to być 20 lat czytania rad z cosmopolitan i testowania ich na frajerach, równie dobrze np: ja mogę uchodzić za eksperta od seksu w końcu od 20 lat go uprawiam. ;]

Rada. Przedstaw się, daj się poznać, udowodnij że faktycznie masz wiedzę w temacie, że możesz coś wnieść do rozmowy ze swojego doświadczenia, na razie boisz się nawet podpisywać jakimś jednym nick-iem ,a chcesz uchodzić za eksperta ?

wybacz , ale co chwila pojawiają się tu tacy "eksperci" cierpiący na brak klienteli , którzy wykorzystują to miejsce do reklamy więc nie dziw się że tak jesteś odbierana.
> Odpisujesz pod postem Mikronezji (Pani z otyłością ? ;])
Chciałbyś to wiedzieć, prawda? ;))

>Na "szacunek" , tu (forum) trzeba sobie niestety zapracować
Ekspertko, nie przejmuj się, zanim wdr wyszedł na ludzi, wypisywał tu takie rzeczy, że lepiej nie powtarzać :P

>ja mogę uchodzić za eksperta od seksu w końcu od 20 lat go uprawiam. ;]
Kurcze, myślałam, że jesteś starszy! ;P ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Kurcze, myślałam, że jesteś starszy! ;P ;)))"

Może być jeszcze gorzej, np. jeśli był ministrantem :>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@mikro
1.Myślisz że nie wiem jak jest ;) forum nie czytam ? :P
2.To nie ja się zmieniłem to ty ewoluowałaś :) Gdybyś zajrzała na inne forum mogłabyś już mieć w szafie trzy moherowe berety :)
3.Nie martw się zaokrąglam ;)
>Nie martw się zaokrąglam ;)

Do góry? ;P
Już nie te lata, teraz zaokrąglam w dół ;]
A ja zupełnie bezstronnie powiem, że woder ma dzisiaj wigilię
I nawet ma tolerancję dla μ kąsającej po łydkach.
Jestem w szoku ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nikogo nie kąsam, to żarty z sympatii ;>
Bo on kąsanie po łyskach odbiera w czysto erotycznym znaczeniu:p
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Po łyskach? Piłeś - nie pisz :P
Te porady o treningu na siłowni są trafione gdyż aby szybciej spalać rezerwy tłuszczu potrzebne są większe mitochondria a te rosną wraz ze wzrostem mięśni .Jeśli trening aerobowy to umiarkowany nie krótszy niż 45 min dziennie . Byłoby dobrze gdyby ćwiczenia stały się Twoja pasją; więcej niż koniecznością . Stwórz wizualizację siebie samej mózg niejako stworzy Cię na Nowo. Poznaj znaczenie białek w redukcji tkanki tłuszczowej .Pokochaj siebie i walcz !!

Trzymamy kciuki
Anmaj....i jeszcze jedna rada...jak "zgrzeszysz" pysznym ciachem czy czekoladą ,bo bywają dni kiedy nasz organizm pragnie czegoś pioruńsko słodkiego, nie popadaj w rozpacz i zniechęcenie tylko koniecznie poćwicz w tym dniu. Nie schudniesz ale za to nie przytyjesz ;)
Trzymam kciuki :-D
fotoikon
Mięśnie syntetyzują energię ze wszystkich dostępnych w ludzkim organizmie źródeł energetycznych. Zalicza się do nich zasoby adenozynotrifosforanu (ATP), fosfokreatynę, glikogen (mięśniowy i wątrobowy), glukozę oraz tłuszcze. Rodzaj substratów energetycznych wykorzystywanych przez pracujące mięśnie do wytwarzania energii zależy między innymi od rodzaju wysiłku fizycznego (tlenowy/beztlenowy), czasu jego trwania, intensywności, a także ilości zaangażowanych w wykonywanie danego ruchu mięśni. Ze względu na specyfikę ćwiczeń siłowych, zalicza się je do grupy wysiłków anaerobowych, pracujące mięśnie w trakcie ich trwania syntetyzują energię z adenozynotrifosforanu, fosfokreatyny oraz glikogenu. Tłuszcze do wytwarzania energii wykorzystywane są głównie w trakcie ćwiczeń aerobowych (tlenowych).
Bardzo mądrze prawisz 'tyle w temacie' :)))))

Skopiowałaś to SŁOWO W SŁOWO stąd:
http://www.trener.pl/index.php/mid/3/fid/2/trener/artykuly/article_id/1786/ptype/print

czy stąd?
http://trening.wp.pl/artykul801_Paliwo_dla_twoich_miesni.html

A mówiłaś, że to ja biorę informację z internetu...
Klasyczna hipokryzja i projekcja - googlaj lepiej dobrego psychiatrę słonko...

DWADZIEŚCIA LAT doświadczenia ;))))))))))))))))))))))))))
(MISTRZ MIECZA!!!!)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
No ! myslę, że wiedza na poziomie atomowym wystarczy dziewczynie aby zrzucić kilka- kilkanaście kilogramów w końcu musimy wiedzieć po co żyjemy ;- )
Czytałem " obudź w sobie olbrzyma " Antony Robbinsa ale to nie powód aby GO tutaj cytować :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mózg nie odróżnia umiarkowanego treningu aerobowego od umiarkowanego treningu na siłowni (lekkie obciążenia, duża ilość powtórzeń, płynne przejścia od ćwiczenia do ćwiczenia ) I ważne ! wielość ćwiczonych grup mięśniowych w czasie nie dłuższym niż 45minut. ALE I TAK Najważniejszą rolę w spalaniu pełnią nasze biologiczne elektrownie które rosną wraz z GĘSTOŚCIĄ i wielkością mięśni a nazywane są mitochondrium .
- opcja zastępcza dla ruchu - w pierwszym okresie (przygotowawczym) można zamiast ruchu stosować MASAŻE sportowe, które MÓZG każdy ucisk odczytuje jako napięcie do złudzenia przypominające to uzyskane w trakcie ruchu pracy mięśnia i dlatego masaż tak skutecznie zapobiega zanikom mięśniowym - bo MÓZG jest ślepy NIE WIE CZY ĆWICZY CZY LEŻY-tyle w temacie- nick fajny;0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do Aradash czy jakoś tak, nie tylko na stronie trener znajdziesz takie wpisy wiele innych osób współpracujących ze sobą i znających się w tej branży ma do dyspozycji materiały szkoleniowe.
Nie będę z Tobą dyskutować bo śmieszny jesteś, jakiś taki zajadły i złośliwy weż poluzuj majty.Coś przeczytasz na wirtualnej i pieprzysz jak potłuczony a jest to podstawowa wiedza , która zna każdy człowiek kończący studia na AWFiS. Masz człowieku w życiu jakieś wzorce czy urodziłeś się Alfą i Omegą? Pytam jakie masz kwalifikacje by dopier..lać się do innych?
Takich cwaniaków nazywam kozak w necie piz....a w świecie. I nie sil się już na odpowiadanie mi bo zwisa mi to kalafiorem albo zrób barana o ściankę to może coś zadzwoni w tym Twoim pustym łbie.
Wszystkich normalnych na tym forum pozdrawiam serdecznie i przepraszam za słownictwo .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Poznajmy się

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

Trans osoby z Trójmiasta (195 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

do góry