Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (12)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No i mamy wreszcie komplet :)

Mamusie rozpakowane
1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700g - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - 3140g 50 cm - Redłowo - cc
3. Kasienkas 30.03/29.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
4. Ru.minka- 24.04/03.04 - Anna Rita - 2710g 55cm - Wejherowo - sn
5. anaju 10.04/25.03 - Alicja - 2760g 55cm - Zaspa - cc
6. Sara83 10.04/05.04 - Lena - ? ? - Kliniczna - sn
7. ag_86 11.04/09.04 - Fabian - 3445g 54cm - Kliniczna - sn
8. Agnieszka56 - 19.04/10.04 - Franek - 3500g 58 cm - Zaspa - sn
9. sharana - 12.04/13.04 - Sebastian - 3710g 53cm (57 bo źle zmierzyli:) - Kliniczna - sn
10. Domikaj - 15.04/13.04 - Iwo - 3290g 58 cm - Redłowo - sn
11. Majka2 - 20.04/? - ? - Kliniczna - sn
12. Blondynaaa - 08.04/16.04 - Kornelia - 4095g 55cm - Kliniczna - cc
13. SheIsLike - 11.04/12.04 - Jaś - 3590g 56cm - Zaspa - cc
14. Morelka - 20.04/19.04 - Laura - 3485g 56cm - Kliniczna - sn
15. Rahhel - 09.04/19.04 - Kornelia - 4150g 55cm - Wejherowo - sn
16. Osanna - 21.04/22.04 - Mateusz- 4330g 60cm - Zaspa - cc
17. Mattelka - 23.04/23.04 - Weronika - 3589g ? - Kliniczna - sn
18. Kaja - 30.04/27.04 - córka ? - 2865g 49cm - Kliniczna - sn
19. Drosera- 29.04/07.05 - Staś - ? ? - Redłowo - ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obecna :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i ja obecna :)
My po wizycie u pediatry :) zalecono nam na ulewanie zmniejszenie dawki mleka ale podawać częściej, po zjedzeniu pionizować przez 30 min, układać na brzuszku, a jak to nie pomoże to podwyższyć materac na ok 10 cm by nie ulewało się.
U nas też mamy kolki... wczoraj zadziałała suszarka... i mała spała dość długo...
U nas też trochę przytyła urodziła się z wagą 4150g, wyszliśmy ze szpitala z wagą 3760g, a teraz po 17 dniach od wyjścia ze szpitala jest 4290g więc aż tak źle chyba nie jest :)

Ja też się pochwalę zdjęciami mojej maleńkiej z profesjonalnej sesji :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=640803949323421&set=a.589460131124470.1073741831.103534236383731&type=1&relevant_count=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=640797859324030&set=a.589460131124470.1073741831.103534236383731&type=1&relevant_count=1

Miłego dnia :)
image
Sliczny ile za taka sesje? Ja dzis mam lenia,jak patrze a moje prasowanie :) Mala dzis jest maruda wyszło juz jej sporo krostek, doze ze nie ma do tego gorączki
Słodki maluszek, też myślałam o sesji. Moja starsza miała sesję plenerową jak skończyła 8 miesięcy a potem w studiu jak skończyła rok, ale ta akurat była słaba.

kasia wpadnij do mnie to razem poprasujemy bo mnie też to czeka ;) ponoć przez 5 dni ospa męczy, może szybciej przejdzie.
image
Dziewczyny mi zasnęły wiec sie mobilizuje i zaczynam prasowanie :)
Jaka cisza aż milo :)
Śliczne te Wasze Bobaski :)

My wczoraj byliśmy u pediatry. Na razie mamy z tą jego wysypką na twarzy nic nie robić, bo to normalne. Co do jego gazów i wzdęć, to pani doktor stwierdziła, że mały za dużo je... i jego organizm nie daje rady, żeby to przerobić. W związku z tym, że karmię piersią nie możemy mu nie dać kiedy chce, więc co jakiś czas mamy podać mu trochę wody, aby ułatwić zrobienie kupki. Jak na razie słabo idzie :/.

Mały jak na początku ponoć zbyt mało przybierał, to teraz waży 4100, a kiedy się urodził, to miał 3290.

Kupiłam sobie laktator elektryczny, ale CANPOL, bo słyszałam same dobre opinie na jego temat, a jest tańszy niż medela. Wczoraj miał swój debiut. Działa super. Nawet nie wiedziałam, że aż tyle mleka mam w piersi.

Co do karmienia piersią, to każdego dnia mam nieodparte wrażenie, że moje mleko szkodzi małemu. Albo miał zielone rzadkie kupy albo ma kolki i wzdęcia przez co mój szkrab się bardzo męczy. A mi jest smutno, kiedy słyszę te jego wszystkie stęki, A nie mogę mu cały czas pomagać w robieniu kupki, bo się przyzwyczai. Chodzę z nim, tańczę, zmieniam mu pozycję, kładę na brzuszku, robię masaże... dostaje delicol... ciekawe, czy gdybym karmiła go mieszanką byłby ten sam problem?

Dziewczyny, ja na prasowanie mam zaje** sposób - nie prasuję! Chyba, że sporadycznie!

Sharana to już wiem z jakiej okazji synek dał mi wczoraj taki koncert - został niemowlakiem :D
Widze ze większość z nas ma problemy z karmieniem tudzież inne brzuszkowe U nas przez to dokarmianie najpierw z powodu bilirubiny, a teraz czopkow które przyjmuje - mam wrażenie ze mój pokarm już dziecku nie wystarcza Co godzinę podlaczam go dziś do cycka a i tak marudzi, mam wrażenie ze jest głodny wciąż Obawiam się ze moja przygoda z karmieniem naturalnym szybko się skończy
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agnieszka ja karmię tylko naturalnie i mój też chce ciągle jeść!!!!

To mnie ścieło, niesamowite, takie pozytywne :)

http://www.babygaga.com/buzz/show/55/mother-s-warmth-brings-baby-boy-back-to-life-true-miracle
image
Sharana slodki jest :)
E tam, starsza przybierala bardzo syzbko nikt nic nie mowil, to samo sie unormuje, moim zdaniem, po kilku miesiacach, 2-3 prawdopodobnie beda przybierac wolniej wiec nie ma co.

Drosera gratuluję!!! :) Nareszcie!

Jesli chodzi o wage sprzed ciazy to ja prktycznie juz nie mam nic, mimo,ze piersi swoje ważą.
Ważyłam się na swojej wadze i odejmuje kg bo zle wazy.
Za tydzien do gin. tam sie zwaze na tej samej wadze,ale mysle,ze juz praktycznie nic nie zostalo, ja wrocilam ze szpitala spadlo od razu kolo 6-7 kg, reszta ,czyli pozostale 4 spadaly do teraz.
Chce cwiczyc Jilian, ale z tym biustem to nie wiem jak dam rade ;p jak nie wezme to stepper, bo w sumie to na brzuszku jeszcze mam lekka pozostalosc i tego bym sie pozbyla.

W przyszlym tyg. planuje fryzjera, w Rui jest babka ktora ma tez pokoj dla MAluszka zatem bede mogla pojsc z Ania. Trza sie brac za siebie bo i Chrzciny sie zblizaja.

Sharana cwiczenia z Jillian sa 30 dniowe. taki 30 dniowy trening i mozna stracic troche.

Agnieszka56 moe kryzys ? przystawiaj i juz b traz dziecku sie zaczyna chciec wiecej a piersi sie musza dostosowac.
Zazdroszcze spadku wagi Ja przytyłam łącznie 23 kg, z czego 10 kg nadal mam w zapasie :/
image
Ja o chrzcinach jeszcze nie myślałam,możne w lipcu alo w sierpniu zrobimy. nawet chrzestnych nie mamy :) U mnie 3 kg zostały .
Tez zazdroszcze spadku wagi... Mi. Zostało jeszcze 8 kg. A w lipcu wesele kolegi... Mam tyle ładnych kiecek i nie chciałabym kupować kolejnej :).

Agnieszka u mnie było 18 kg na plusie, wiec witaj w klubie. Ja wyjelam swoje hula hoop, ale przez małego nie mam czasu porządnie pocwiczyc. On teraz śpi, a ja jestem zmęczona i wszystko już mnie obciera (stanik).

O chrzcinach myślę, ale nie mamy chrzestnych. Ma chce chrzestna Zee swojej strony, ja ze swojej. A na chrzestnego nie mamy pomysłu.

Trzymacie się tych 6 tyg zanim zaczniecie ćwiczyć? Ja w prawdzie mogłabym co najwyżej brzuszki porobic, ale to zawsze coś
Chciałabym jak najszybciej ochrzcić, głównie dlatego ze sporo jeszcze śpi i jakoś sprawniej mam wrażenie się to odbędzie Chrzestnych miałam wybranych już na poczatku ciąży, zgodzili się już :)
image
Sharana nasz maly juz sie uśmiecha jak najbardziej, cala buzia sie cieszy :) od razu mi zmęczenie przechodzi ;) tak okolo 6 tygodnia zaczal odpowiadac na usmiech, wcześniej takie mimowolne ruchy ustami mial raz z jednej, raz z drugiej strony.
glowke tez juz super trzyma sztywno kilka dobrych minut i przeklada :) w lóżku zaczal wędrować, wiec wsadzam go w spiworek zeby sie nie turlal pod koldre (w ciąży nie mialam zamiaru jej używać a jakos tak wyszlo ze zaczelam).
kilka dni temu po przebudzeniu zobaczylam Male stopki miedzy szczebelkami, wiec niezle ma wędrówki :)
no i zaczynamy sobie gadac :) na razie tylko krotkie samogloski, ale niedlugo zacznie się gluzenie chyba :)

z rzeczy mniej przyjemnych to dzis bylismy na szczepieniach pierwszych. Szczerze mówiąc spodziewalam sie masakry, gorączki, marudzenia - a on byl tylko bardziej śpiący niż zwykle. Wiec jest ok :) ale placz przy kluciu byl straszny, brrrr.

w niedziele będzie juz 8 tygodni! :)
Ru.minka ja klasycznie już chciałam 6 Weidera zrobić, 42 dni, ale niestety za bardzo brzuch daje w kość, w takim dziwnym miejscu, ale poczekam te 2 tygodnie do końca połogu i zobaczę jak będzie. My chrzciny mamy pod koniec czerwca, muszę dziś zmienić termin z 8 na 22, bo chrzestny trochę dał ciała. U fryzjera byłam dzień przed porodem i kobita mi za bardzo ścięła więc teraz niewiele mogę zrobić, zła jestem na nią bo w ogóle nie słuchała co mówię.

Agnieszka56 to i tak już 13 zeszło :) jak Twoje bóle bo tym 3 dniach, pomaga coś? przy ćwiczeniach boli mnie brzuch na wysokości wątroby, więc muszę jeszcze poczekać :/ niestety nawet jeśli wrócę do swojej wagi to w sukienki nie wejde bo biust za duży :)

mirandaja no to ładnie się rozwija :) tak fajnie się obserwuje jak wszystkie się zmienia z dnia na dzień. Już nie mogę się doczekać tego uśmiechu :)

Tu jest mój ulubiony kalendarz rozwoju niemowlaka miesiąc po miesiącu, zawsze można sprawdzić czego się spodziewać :)

http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka.aspx
image
Czy któraś z Was karmi mlekiem Bebilon Comfort? Mam do oddania świeżo rozpoczęte opakowanie z 07.05.2014 - zużyłam z niego 12 miarek- szkoda, żeby się zmarnowało - oddam za 1 paczkę chusteczek Bella z jedwabiem. Jakby co mail bikej{małpa}wp.pl
Sharana lepiej, dziękuję :) Wczoraj nawet wypadł mi jeden szew, podczas rozpuszczania się przerywają i wydalają Dziś pierwszy raz karmiłam na siedząco - dużo wygodniej jest ;) Kiedyś podeszłam do 6 weidera, nie doszłam do końca Ja przed ciążą biegałam, planuję do tego wrócić

Paskudna pogoda, spać mi się chce Szkoda że synek nie podziela tego samego ;)
image
Dzis moja mala dostała koleje kropi teraz oficjalnie jest fioletowa biedronka :) Jedna ma nawet na ustach ,tak mi jej szkoda jak a nia patrze takie maleństwo 7 tygodni na świecie a tyle juz przeszła zaczajając od porodu .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry