Widok

Mamusie kwietniowe 2014 (cz. 6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka/syn?- imię- Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, tradycyjnie już po przekroczeniu 200 postów - nowy wątek
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=523431&c=1&k=160
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj strasznie swędział mnie brzuch i zaczęłam czytać o tej cholestazie.. i nagle wszystko zaczęło mnie swędzieć jakaś masakra ... dzisiaj idę do ogólnego i poproszę o badania na wątrobę .. sprawdzę to .. dzisiaj jest już lepiej ,ale nie ma ,co lekceważyć ...
Ja do pępka faktycznie mam Octenisept, tylko z nim trzeba uważnie, bo on troche wysusza.
Część ciuszkow, te uzywane mam juz dawno poprane-wybralam pranie ręczne, nie w pralce, wiec zrobilam to zanim jeszcze brzuch był tak duzy. Te szpitalne i pozostale nowe tez popiore recznie, planuje do 10 marca sie wyrobic i wtedy tez spakowac torbe. To bedzie 4 tyg przed terminem, ufam że wystarczy:-)
Na wyjście ze szpitala mam kombinezonik na podszewce i w razie czego okryje kocem. Kupilam też taką lekko cieplejszą, wiązaną czapeczke , żeby nie tą niemowlęcą. I uważam, ze dość.
My fotelik/nosidełko juz kupiliśmy, łóżeczko zamówimy na początku marca, a wózek jakoś w pierwszej polowie marca. Z terminem na 11.04 (ciągle przyspieszanym) i tak myślę, że to dostateczny zapas.

Ja mam duży problem ze zgagą, potrafi mnie w nocy obudzic - juz bez rennie nie funkcjonuję :-/ W dodatku mam wrażenie takiego kręcenia w nogach, jakby stawy ale to nie stawy... No i już zauważyłam opuchnięte palce, troche nogi... masakra :-/

No i tym optymistycznym akcentem, pozdrawiam Was Dziewczynki :-)
Nam dzisiaj położna w szkole rodzenia powiedziała, aby dla noworodka nowe ubranka uprać kilka razy, ale już nie używać żadnych płynów zapachowych i zmiękczających. Sam proszek czy płyn do prania wystarczy. A pępek najlepiej przecierać octeniseptem w spray'u.

ja mam już wszystko poprane i poprasowane, trochę wcześnie, ale co tam - śpię spokojnie:))

na bieżąco, jak dostaję kolejne siaty ciuchów, to je ogarniam, bo później pralkę i żelazko bym zajeździła jakbym to miała na raz wszystko obrobić. śmiejemy się, że trzeba drugą komodę dokupić, bo Młoda ma już więcej ciuchów niż my oboje razem;)

część prałam w płynie Loveli, część w Bobini, płyny do płukania odpuściłam, zobaczymy jak skóra przyjmie. a prasować ponoć te pierwsze ciuszki trzeba, żeby temperatura powybijała zarazki, którym pralka nie da rady.
Blondynaaa jak zobaczyłam ile teo mam to raz w tygodniu piorę i akurat do marca się wyrobie. Na początku marca chcę być już spakowana :)

Kikut to chyba będę smarować spirytusem (tak jak zawsze było),jak rodziłam córke to kazali mydełkiem tylko ,TOTALNA BZDURA!!! Mała nabawiła się jakiejś narośli na pępku i musiał chirurg odcinać to.

Z tego co wiem to znowu każą spirytusem,chyba wtedy jakaś nowa moda wchodziła :) A ja głupia posłuchałam.

Na wyjście ze szpitala mam kombinezon polarowy i koc,myślę że to wystarczy.
Osobiście nic nie kupuję na wyjscie ze szpitala ... mam taki gruuuuuuuuuuuby polarowy kaftanik .. nie wiem sama jak to nazwać ... i przykryję kocem :) Myślę ,że chyba starczy ..

Wózek już wybrany ale zakup dopiero w połowie marca :)

Czym będziecie pielęgnowały kikuta ..?
A kiedy zamierzacie pakowac torby do szpitala? Lepiej chyba wczesniej tak na wszelki wypadek;-) tak 3-4 tygodnie przed terminem bedzie ok?

Kurcze juz mnie dopada stresik:-) to mialo byc takie dluuuugie 9 miesiecy a juz siedem zlecialo ... a ja jak nie mialam wozka tak nie mam dalej... wybor jest taki ciezki.... lozeczko juz wybrane ale jeszcze nie kupione:-) a najlatwiej to z ciuszkami:-) sporo dostalismy a to co kupuje to poprostu wchodze do sklepu i kupuje bo nie moge sie oprzec;-) jak tak dalej pojdzie to chyba kupie nosidelko;-) bo ile mozna wozek wybierac... chyba prosciejkupic samochod! :-D

Tak osobiscie to mam nadzieje ze zima juz nie powroci. Wiem ze niektorzy ja lubia, ale ja to szczerze nienawidze zimy i z niecierpliwoscia bede czekala na 10stopni na plusie i wiecej:-) a tak jak juz o warunkach pogodowych, to jak sadzicie - na koniec kwietnia to jakie ciuszki na wyjs ie ze szpitala? Czy bedzie ie kupowaly jakies kombinezoniki czy raczej welurowe pajace i jakies kocyki? Bo juz calkiem zglupialam;-) w jakich ciuszkach/okryciach planuje ie odbierac wasze maluszki ze szpitala?
Kasia ja też mam na 8 kwietnia :)

Pranie zostawiam na początek marca :)

A co do Literek zrobiłam sama nad łóżeczko z filcu wypełnione "watą" , zostało tylko przywieszenie :)
Ja mam termin na 8 kwietnia i juz zaczęłam pranie już dwie pralki za mną.Na koniec zostawię sobie pościel i pieluszki tetrowe. Pierwszą córę urodziłam w 38 tyg. więc wolę być gotowa bo raptem to tylko 6 tygodni.
Oszalałam i zamówiłam naklejki - podwodny świat :) ciekawe, kiedy przyjdą :)

Koniec marca to chyba nie za późno (ale ja mam termin na koniec kwietnia, jakbym miała w I połowie, to bym już na koniec marca faktycznie prała).. No może jedną pralkę, tę "do szpitala" wypiorę, resztę tak raczej na początku kwietnia. Ja nie zamierzam w ogóle prasować ubranek, jestem zbyt leniwa ;)
Kaja na razie odpuszczę sobie płyn zmiękczający. Zobaczę jakie ubranka będą w dotyku po praniu. Planuję pranie w marcu, a mam termin na pierwszą połowę.

Duzy wybor naklejek (naprawde ladnych) jest na allegro. Widzialam takie fajne ze zwierzarkami safari-bomba :-)
Gdyby ktoras myslala o szablonie do malowania to odradzam. Kupilismy na przedpokoj i najpierw nakleic to bylo kiepsko a nie mowiac o tym ze farba wyplynele troche pod szablon i trzeba bylo duuuuzo poprawiac. Teraz efekt jest ladny ale roboty przy tym ze hoho.

Musze sprobowac tego kaki bo przyznam ze jeszcze nie jadlam. Zgaga wprawdzie tylko sporadycznie mi dokucza, ale moze tak profilaktycznie i z ciekawosci sprobuje kaki.

W kwestii kosmetykow ro ja chyba na sam poczatek kupie oilatum. A pozniej tak po miesiacu - dwoch przejde np na hippa lub ziajke. Nie wiem czy to dobry pomysl - wyjdzie w praniu:-)
Aaaa apropos prania;-) to kiedy zaczynacie pranie ciuszkow i prasowanie? Jesli termin mam na koniec kwietnia to pod koniec marca to nie bedzie za pozno? Bo jak np akcja porodowa zacznie sie szybciej...hmmm kiedy Wy startujecie z tym nieszczesnym prasowaniem?
Aaa i jeszcze mam pytanko: czy oprocz proszku lubb plynu do prania bedziecie uzywac jeszcze jakis plyn zmiekczajacy dodatkowo czy odpuszczacie takie plyny?
kasia ja moge tylko napisac, ze poczytalam i skonsultowalam z polożna, że dopóki nie pojawia się medyczne wskazanie emolientów nie powinno sie używać. O tym juz pisałam, wybralam Mustelę- dość droga firma, ale jesli ktos bierze pod uwage emolienty, to one tez nie sa tanie..
Naklejki na pewno są w Castoramie.

Byłam dziś na masażu dla kobiet w ciąży (prezent od męża ) i było rewelacyjnie polecam każdej kobiecie, trochę się zrelaksowałam. Pan stwierdził że nie mam opuchnięć ale nogi szczególnie łydki dostają trochę w kość strasznie napięte.

Właśnie stoję przed dylematem co zakupić do pielęgnacji.Jakimi produktami będziecie myć dzieciaczki ? Czy na początek będziecie stosować jakieś emolieny czy może od razu coś typu Nivea?
Drosera ja podobnie jak sharana zawsze szukam w necie. Na allegro sporo tego widziałam.

Agnieszka56... masakra z tym leżeniem... . U mnie na szczęście infekcje się skończyły. Co do skurczy, to wczoraj pochwaliłam się sharanie, że raczej ich nie mam, ale muszę teraz się z tego wycofać. Wczoraj je zaczęłam czuć.

Byłam dzisiaj w LuxMedzie. Lekarz nie założył mi karty ciąży, bo stwierdził, że to bzdura, ale wypisał skierowanie chociaż na USG. Mam nadzieję, że tym razem coś zobaczę, ponieważ u mojego lekarza mam wrażenie, że widzę ciemne plamy :P.

I szok... na poczcie ustąpiono mi miejsca w kolejce!

Co do Darlandu, dzisiaj otrzymałam od nich przesyłkę. Jeszcze nie prałam, ale na razie wszystko wygląda ok. Dotknęłam materiału i jest taki jak w innych sklepach.

A dzisiaj idziemy z mężem do SR i będzie pokaz przewijania noworodka. Nie mogę się doczekać :)

Miałam dziś kolejną wizytę, mam kategoryczny nakaz leżenia żadnych spacerów, wychodzenia do sklepu etc. Nie rozumiem do końca, bo szyjka się nie zmieniła i nadal ma 3,2 cm a ja czuje się dobrze. Lekarz stwierdził że to głównie to po to żeby się brzuch nie napinał, przy czym ja w ogóle tego nie czuję. Tak sobie myślę że gdyby martwiły go skurcze to podłączyłby mnie do ktg. Kolejną infekcję u mnie wypatrzył, a mnie nic nie swędzi nie piecze
Zwariuję od tego leżenia, całe dnie siedzę sama. Mąż ma taką pracę, że czasem na weekendy go nie ma nawet.
Dzięki za wsparcie ;)

drosera ja jestem allegrowa i zawsze tam kupuję, po prostu mają najlepszy wybór. Bardzo lubię naklejki welurowe, nawet z imionami są i maluszek może je sobie podotykać, a potem pozrywać ;) niedługo pewnie będę kupować drewniane literki i sama je malować ale jak już maluch się pojawi żeby się nie okazało że jednak inna płeć ;)
Hej dziewczyny,
ja dziś tylko na chwilę wiec nie mam czasu nawet nadrobić zaległości a Wy jak zwykle się rozpisujecie... i dobrze :) za jakiś czas będe miała wiecej wolnego to będę też częściej zaglądać... dziś przyznaję weszłam tylko na chwilę zameldować się że wszystko okej i nadal oczekuję razem z Wami kwietnia :)

Byłam u lekarza wszystko jest w porządku wiec wielka ulga... mały waży 1860 wiec kawał chłopaka z niego.
następna wizyta za 4tyg lekarz stwierdził, że skoro wszystko jest okej to nie ma potrzeby abym częściej przychodziła chyba zę coś mnie zaniepokoi to jest zawsze pod tel i wtedy przyśpieszymy wizytę.
Wczoraj zakupiiliśmy już wózek, dziś odberamy lóżeczko wiec zaczęłam nadrabiać w zakupach i coraz bardziej sie przygotowywać do nadejscia naszego synka a czas leci niesamowicie szybko.

Coraz gorzej mi spać, bol pleców jest nie do wytrzymania i te opuchnięcia nóg... ale to zazwyczaj gdy za dużo mam biegania... na szczęście za oknem robi się wiosna więc wskakuje w wygodne adidasy i jest okej.

na plusie ok 11kg mam nadzieję, ze do końca za dużo ich nie dojdzie ale ile by nie było teraz najważniejsze jest dziecko a ja później się będę ogarniac :)

trzymajcie się dziewczyny i miłego dnia życzę :)

pozdrawiam
jakies naklejki maja byc w biedrze ale musisz sprawdzic bo to dopiero od 3 marca:)
do góry