Widok
Dzis juz czuje sie znacznie lepiej :) do ginekologa ide 21 czyli juz nie dlugo. Z moich obliczen teraz jest 6-7 tydzien. Wiec jeszcze kawal czasu przedemna i sporo przygotowywan wybor wozka, ciuszkow, i innych przedmiotow bo po synku wszystko wydalam zpstaly mi sie tylko dwa kocyki i 3 komplety poscielki :) jestem strasznie ciekawa czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka... :) tak w ogole to zauwazylam ze sie jeszcze nie przedstawilam... Ewelina :)
Bylam dzis u lekarza to już 7 tydzień. Maleństwo ma 10mm długości, dostałam dziś jego pierwsze zdjęcie :) Kolejna wizyta za 3 tygodnie do tego czasu musze zrobić badania. Monika a co tam u Ciebie? Jak samopoczucie? Ja już jestem zdrowa, ale dalej doskwiera mi uczucie pełności...
Nie ma więcej listopadowych przyszlych mam?
Nie ma więcej listopadowych przyszlych mam?
Witaj Ewelina ja po badaniach bety wyniosły prawie 45000 super a we wtorek wizyta myślę że też zrobi mi pierwsze usg :) ty chodzisz do lekarza przez NFZ serduszko dzidzi slyszalas? Ja trochę wzięłam się za porządki przed świąteczne dlatego nie wchodzilam jak widać narazie tylko my dwie mamy termin na listopad. Moje samopoczucie różne muszę co jakiś czas coś przekąski żeby mdłości i wymioty ostaly ale niekiedy to masakra mam nadzieję że wszystko przyjdzie i przyjdą też te mile dni ciazy
Do ginekozoga chodze na nfz. A Ty? Serduszka nie slyszalam, robil mi usg dopochwowe. Cieko mi sie rano zwleka do pracy... A wieczorem o 22 juz chce mi sie spac. Masakra. Z jedzeniem nadal ciezko musze jesc male porcje bo inaczej zle sie czuje, z reszta ciagle mam uczucie pelnosci w brzuchu. Najchetniej to bym jadla kaszke manne z owocami (maliny, borowki), twarog i zupy. W pierwszej ciazy to wszystko pochlanialam w ogromnych porcjach ale jak widac kazda ciaza jest inna :)
Mam nadzieje ze w koncu ktos jeszcze do nas dolaczy.
(sorry, ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu) ;)
Mam nadzieje ze w koncu ktos jeszcze do nas dolaczy.
(sorry, ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu) ;)
Ja też chodzę przez NFZ i ciekawa jestem czy będę miała robione usg wyczytałam Gd, ies że refundowane są stało 3 usg w czasie trwania ciąży no może 4 jeżeli ciąża donoszona a urządzenie stoi w gabinecie też bardzo ciekawa jestem czy to chłopiec czy dziewczynka oby tylko do 20 tyg :) według obliczeń jestem w 8 tyg i 3 dniu ciąży tag że jeszcze troche
Wg aplikacji ktora se zainstalowalam w telefonie to dzis jest 7 tydz+6 dni. U mnie brzuszka nie widac nawet mam 2 kg mniej niz przed ciaza.
W pierwszej ciazy jak bylam a chodzilam gdzie indziej do ginekologa i akurat nie bylo tam usg to chodzilam prywatnie. A teraz zobaczymy jak to bedzie.
W niedziele juz wielkanoc to powiem rodzinie :) i znajomym bo jak narazie nikt poza mna i mezem nie wiedza. Ciekawa jestem jak synek zareaguje, od dluzszego czasu wiercil mi dzire w brzuchu ze chcialby miec brata albo siostre.
Twoje dzieciaczki jak zareagowaly? Czy im jeszcze nie powiedzialas?
W pierwszej ciazy jak bylam a chodzilam gdzie indziej do ginekologa i akurat nie bylo tam usg to chodzilam prywatnie. A teraz zobaczymy jak to bedzie.
W niedziele juz wielkanoc to powiem rodzinie :) i znajomym bo jak narazie nikt poza mna i mezem nie wiedza. Ciekawa jestem jak synek zareaguje, od dluzszego czasu wiercil mi dzire w brzuchu ze chcialby miec brata albo siostre.
Twoje dzieciaczki jak zareagowaly? Czy im jeszcze nie powiedzialas?
Narazie nic nie kupuje... Szwagierka rodzila pod koniec grudnia mowila ze bedzie odkladac bo wie ze chcemy drugie dziecko... Jakos narazie wydaje mi sie ze za wczesnie aby cos kupowac ale przegladam czasem w sklepie. I znow bede uczyc sie na nowo wprowadzania warzyw i owocow do diety dziecka, przewijania, mycia, pierwsze sylaby, slowa itd. :)
A wlasnie bo tak sie zastanawiam czy w drugiej ciazy szkola rodzenia ma jakis sens? Co prawda w pierwszej ciazy tez nie chodzilam i mimo to urodzilam :P
A wlasnie bo tak sie zastanawiam czy w drugiej ciazy szkola rodzenia ma jakis sens? Co prawda w pierwszej ciazy tez nie chodzilam i mimo to urodzilam :P
Ja wlasnie nie wiem... Maz twierdzi, ze to troche bez sensu. Ale jedyne co mnie tam jakos ciagnie to gimnatyka... Mialabym okazje sie troche poruszac. Chociaz mam nadzieje ze niedlugo bedzie cieplutko a ja uwielbiam dlugie spacery to sie rusze z domu :)
Ale dzis w pracy sie okropnie nudze byle do 16 :)
A w jakim szpitalu rodzilas poprzednie dzieci? Gdzie teraz planujesz rodzic... Czy jeszcze o tym nie myslalas?
Ale dzis w pracy sie okropnie nudze byle do 16 :)
A w jakim szpitalu rodzilas poprzednie dzieci? Gdzie teraz planujesz rodzic... Czy jeszcze o tym nie myslalas?
Domyśliłam się, że o Zaspe chodziło ;) Kurcze wlasnie podsłuchałam rozmowe z której wynika, że po świętach nie będzie Prezesa przez 2 tygodnie, a chciałam mu w przyszły wtorek dać zaświadczenie, że jestem w ciąży żebym mogła bez problemu wychodzić wcześniej na wizyty do lekarza czy trochę się spóźnić jak rano bym szła na pobranie krwi.
Hej Monika, bylam u lekarza 21 marca, lekarz zrobil usg dopochwowe, dal skierowanie na badania, zaswiadczenie dla pracodawcy i kolejna wizyta 11 kwietnia. To już 9 tc. Apetytu nadal brak. Juz jestem po roznowie z Prezesem firmy bylo calkiem spoko :) jutro powiem rodzinie. Wydaje mi sie ze jeszcze brzuszek sie nie zaokraglil ale to pewnie dlatego ze mialam maly nadmiar kg :)
Wczoraj po pracy wysprzatalam na swieta ... Dzis pogoda calkiem spoko moze uda mi sie wyciagnac moich chlopakow na spacer.
A jak u Ciebie?
Wczoraj po pracy wysprzatalam na swieta ... Dzis pogoda calkiem spoko moze uda mi sie wyciagnac moich chlopakow na spacer.
A jak u Ciebie?
U mnie to różnie raz mam apetyt potem znika bardziej bym stawiała na zachcianki raz coś słodkiego po chwili coś ostrego pikantne hehe w zasadzie brzuszek już bardzo widoczny przeważnie na wieczór wydaje mi sie że dopadają mnie wzdęcia :) życze spokojnych miłych świat w wspaniałej atmosferze oraz obfitego smingusa dyngusa