Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam :) robilam dwa testy... Teraz czekam na wizyte u gina aby tylko potwierdzic ale z moich wyliczen malenstwo urodzi sie w listopadzie :)
Witaj
Podobnie tak jak ty robiłam kilka testów i wychodziły z jedną blada kreseczki a dwa dni temu już wyraźne 2 kreseczki teraz czekam na wizytę u gin aby potwierdzić mam 13 marca według miesiączki i własnych obliczeń termin mam na 2 listopad chociaż starania były 2 miesiące później fajnie że już nie jestem sama i będę mogła z kimś popisac
Pomyliłam się starania o dzidzia były 2 tyg później
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj Monika :) ja mam wizytę u ginekologa na 21 marca. Z moich obliczeń mam termin na 8 listopada :)

Skąd jesteś? To będzie Twoja pierwsza dzidzia? Jakie masz samopoczucie... dokuczają Ci mdłości itp?
Ja jestem z Gdańska (Chełm), mam już 7 letniego synka :) Ja czuję się spoko poza tym, że mam trochę mniejszy apetyt niż zwykle :)

Jestem z Gdańska Osowej to moja 4 ciąża samopoczucie u mnie masakra bole czy też takie kluce w podbrzusza bóle kręgosłupa mdłości brak apetytu to znaczy gdy tylko spojrzę na jedzenie to wymiotować mnie się chce ospala
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raz mi ciepło raz zimno w poprzednich ciążach tak się nie czułam. Czuje się teraz bynajmniej jak bym była w 6mies ciąży
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja pierwszą ciąże super przeszłam ... poza tym że dużo przytyłam i pod koniec bolał mnie kręgosłup i trochę byłam spuchnięta ... ciekawe jak będzie teraz :) A w jakim wieku masz dzieciaczki? Pracujesz?
Ja od maja zeszłego roku jestem zatrudniona w tej firmie gdzie pracuję i tak się zastanawiam kiedy i jak powiedzieć Prezesowi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam dwie córki 12l 9l synka 6l i nie pracuje myślę i z tego co słyszałam pracodawcy najbezpieczniej będzie powiedzieć dopiero gdy będziesz w 4mies słyszałam że szybciej mogliby cię zwolnic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam umowę na czas nieokreślony więc nie mogą mnie zwolnić... dopiero po macierzyńskim.
Najpierw niech lekarz potwierdzi ... rodzinie powiem w Wielkanoc o tym, że przyjdzie na świat nowy członek rodziny :) a może po Świętach powiem w firmie. Bo pewnie będą musieli kogoś poszukać na moje miejsce a do końca ciąży nie chcę pracować.

Ja też właśnie się przygotowuje aby powiadomić rodziców o ciąży i za bardzo nie wiem jaki wybrać moment i jak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uznałam, że Wielkanoc niedługo i że to będzie najlepszy moment bo napewno się spotkamy. A przez telefon nie chcę informować rodziców chociaż moja mam wie, że chciałam drugie dziecko ale pewnie nie spodziewa się, że tak szybko to nastąpi. W sumie sama jestem trochę w szoku bo jak słyszy się, że ktoś starał się o dziecko rok czy dłużej ...

Hej Monika ;)
Jak samopoczucie? Jak tam weekend? Wczoraj dalo sie juz wyczuc wiosne w powietrzu :)

Hej już lepiej bole brzucha przestały teraz tylko małe mdłości i zmęczenie jutro wizyta u gin a jak u ciebie. Rodzinie już powiedzieliśmy o ciąży dość dobrze przyjęli :)

Ja sie dobrze czuje... Poza tym, że mam ciągle uczucie sytości mimo że jem mniej niż zwykle. Ja do ginekologa ide w przyszłą środe... Trochę się już nie mogę doczekać :) Ciekawa jestem ile przytyję w tej ciąży. Kiedy swoje ciuchy będe musiała zamienić na ciążowe...

Hej ja już po wizycie u gin jestem w 6 tyg ciąży usg nie robiła skierowała mnie na badania krwi i za 2 tyg mam się wstawić z badaniami a co u ciebie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj mnie cos rozlozylo... Rano sie obudzilam to sie tak nie wyraznie czulam, nie poszlam do pracy, wzielam urlop do piatku. Wypilam dwie cieple wody z cytryna i miodem i troszke mi lepiej :)

Mnie też tydzień temu grypa dopadła zaraził się od dzieci katar kaszel brałam witaminki piłam herbatki z cytrynka i miodem dziś jak świeżo narodzona

Mnie syn zarazil... Tylko że on już się dobrze czuje a teraz ja choruje :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

do góry