Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co czytalam to w drugim trymestrze samopoczucie powinno juz byc nieco lepsze :)
Tobie rowniez zycze Wesolych Swiat Wielkanocnych :)

Hejka Monika :) jak tam po swietach? Ja jutro rano bede szla robic badania a 11 kwietnia, w przyszla srode mam wizyte u giekologa. To juz 10 tydzien ciazy :)

Hej po świętach jak i przed lepiej to napisz jak rodzina przyjęła wiadomość o ciąży w prima aprilis :) ja jutro kończę 10 tydzień badania już porobilam szybciej ponieważ miałam zrobić grupę krwi a wizytę mam 17 kwietnia całe szczęście że mdłości trochę ustalmy mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :)

Moja mama bardzo sie ucieszyła, tata chyba też się cieszy, brat był przekonany że to kawał z okazji prima aprilis. Syn wydaje mi się że będzie troche zazdrosny, to mój taki mały przylepek. Moja babcia lubi dzieciaczki więc też mówiła, że fajnie :) z rodziny męża tylko szwagierka wie, która rodziła pod koniec grudnia bo pytała czy ma mi jakieś ciuszki odkładać bo jej mała już wyrasta to powiedziałam, że jak najbardziej bo w listopadzie się przydadzą. :)
Ja dzia rano byłam robić badania, lekarz mówił żeby zrobić na tydzień przed wizytą (11 kwietnia). Ciekawa jestem czy teraz też będzie robił usg :)
Ja powoli też czuję się coraz lepiej. I pogoda trochę bardziej sprzyjająca, aż ma się ochote pospacerować.
W ten weekend mam niestety zajęcia w szkole ale do około 14, to wróce do domku, chłopaki przygotują mi obiad i gdzieś postaram się ich wyciągnąć.

Fajnie masz że nie musisz jeździć na usg do innej przychodni a gdzie chodzisz do lekarza moj lekarz mimo tego że aparat ma w gabinecie wysłał mnie na usg na jagiellonskiej

Fajnie byłoby podglądać dzidzie co jakiś czas a nie tylko 3 razy w czasie trwania ciąży :)

Zawsze spokojniej ciąża by przebiegała i mamusia byłaby spokojniejszy :)

Ja chodze na Chełmie na Chałubińskiego.
To jeszcze okolo 30 tygodni przed nami :)
Pogoda sie troche zepsuł... Tak pochmurno za oknem. Jeszcze 2 godzinki i koniec pracy :)

Witam się i ja :) termin z OM na 25.11, widziałam już Okruszka na usg :) pozdrawiam!
ps: wszystkie wątki są podwójne, więc może i my założymy Mamusie listopadowo-grudniowe? :)

Hej Mia, można by założyć listopadowo-grudniowe. :) Ja w najbliższą środe idę do lekarza to będzie już 11tc, ciekawa jestem czy zrobi mi usg na miejscu.
Jak sie czujesz? Masz jakieś dolegliwości ciążowe?

Hej;) Widzę, że nie ma tu za dużo listopadowych mamusi;) To moja pierwsza ciąża i jestem w 10 tygodniu. Niestety ciągle czuję mdłości, brak apetytu i ciągły głód. Mam nadzieje, że to przejdzie do końca pierwszego trymestru. Napiszcie proszę, gdzie i czy robicie badania prenatalne?

Hej Aśka, faktycznie narazie nie ma nas zbyt wiele ale mam nadzieje że w końcu przyszłe mamusie dołączą :)
Mi mdłości powoli ustępują, przed chwlą zjadłam sandwiche na kolacje ale przez długi czas po obiedzie nie miałam ochoty nic jeść.
Ja dziś byłam na wizycie u ginekologa i za 2 tygodnie mam iść na usg prenatalne, prywatnie. Wyniki mam dobre poza lekko podwyższom tsh... Najgorsze jest to że jestem alergikiem a teraz nie mogę przyjmować żadnych leków, mam wiecznie zapchany nos :(

Witam mamusie :) ja wizytę mam we wtorek a badania penetralne robię 26 kwietnia na jagiellońskiej. Aśka skąd jesteś z jakiej dzielnicy ja już czuję się trochę lepiej mdłości nieco ustępują jutro kończę 11 tydz nie mogę się doczekać usg i bicie serduszka brzdaca to bym była spokojniejszy że wszystko jest w porzadku

Współczuję Ci tego zapchanego nosa:( Ja w zeszłym tygodniu byłam przeziębiona lekka gorączka i zakatarzona i oczywiście kropli do nosa nie mogłam użyć..Męczyłam się strasznie. Kupiłam krople Prenalen , ale nic nie warte, nic nie pomogły://

Ja usg prenatalne mam 25 kwietnia.. Strasznie się tego boję, to moja pierwsza ciąża. Monika ja mieszkam na Jasieniu. Mam nadzieję, że mi również ustąpią mdłości na początku 11 tygodnia, bo już jestem tym wymęczona://

Ja uzywam wody morskiej i pije wapno... Ale ogolnie masakra.
Mdlosci napewno przejda... Mi powoli ustepuja. W pierwszej ciazy czulam sie rewelacyjnie i mialam taki apetyt ze przytylam 25kg a teraz jak narazie schudlam. Ale pewnie zdaze to nadrobic :) Czlowiek tez byl mlodszy i nie bral pod uwage roznych komplikacji itd. A teraz juz troche inaczej do tego podchodze...

He he to tak jak ja przechodziła 3 ciąże ale uwierzcie mi nie było dnia żebym miała takie mdłości i była tak zmęczona jak w tej ciąży śmieje się z mężem że być może tym razem mamy bliźniaki cieszę się je już czasami czuje się lepiej i mam nadzieję że już tylko będzie lepiej :) a jeszcze lepiej będzie trzymać swoją kruszy KE w ramionach

Też popieram słowa Emilia że w poprzedniej ciąży jakoś nie przejmował się co do ryzyka w ciąży a teraz to codziennie siedzę w internecie i czytam co do rozwoju dziecka i podpatruje dziewczyny ze ta plami ta poronila inna ma blizniaki

Przepraszam Eweliny :)

Asia gdzie chcesz rodzic? Zastanawiała się już moze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry