Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Aśka, ja ide dzis na usg prenatalne na 15.40 pewnie będzie mi się dzis czas w pracy dłużył...

Monika płci nie było jeszcze widać, lekarka powiedziała, że za wcześnie. Z usg wyszło, że dziecko ma 6 cm co odpowiadało 12 tydzień i 3 dni. Czytałam w internecie, że taka wielkość jest prawidłowa. Robiłam usg w invicta, lekarz namawiala na badania z krwi, ale nie zgodziłam się. Monika wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aśka super że z dzidzia wszystko w porządku ja mam badania jutro i też bym chciała to usłyszeć nie mogę się już doczekać :) a było mniej więcej widac płeć w którym tyg jesteś czy dzidzia odpowiada wymiarowo w danym tyg

Aśka, bardzo się cieszę,że wszystko ok! :)

Hej, ja już po badaniach prenatalnych, zrobiłam tylko usg i wszystko jest ok:) Oby i u was było dobrze ;) Pozdrawiam;)

ja już mam kartę :) wiecie, denerwuję się, bo od początku na podtrzymaniu, a od 6 tc cukrzyca ciązowa także lekko nie jest, ale staram się ufać Bogu, że wszystko będzie dobrze :) co do badań, ja wybieram się tylko na usg prenatalne, bez badań z krwi, pewności te badania nie dają, a stresu mogą narobić. pozdrawiam :)
ps: brzuszek jest jak w 16 tc pierwszej ciąży :P co mnie dziwi,bo aktualnie 2 kilo na minusie :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jeszcze nie mam karty ciazy bo na ostatniej wizycie pielegniarka byla na zwolnieniu lekarskim. Na najblizszej wizycie (9 maja) maja mi zalozyc.
W srode ide na usg prenatalne.
Co do wycieczki samochodowej uwazam tak jak Monika, jesli bedziesz sie czula i nie masz zagrozonej ciazy to jedz i zwiedzaj :)

Myślę że bym pojechała i nie widziała przeciwskazan skoro bym się dobrze czula

Aa i druga sprawa, że zapomniałam zapytać lekarza czy mogę wybrać się na wycieczkę samochodową do Holandii teraz w majówkę. Jazda samochodem ok 14 godzin w jedną stronę. Dziewczyny napiszcie jakie jest wasze zdanie?

Cześć dziewczyny, a u mnie brzuszek już taki mały jest;) Mnie jeszcze męczą nudności i już nie mogę się doczekać kiedy to przejdzie. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej, założyli mi kartę ciąży, wszystkie wyniki w normie. Jutro mam badania prenatalne, ale tylko usg. Lekarz powiedział, że jego zdanie jest takie, aby robić całościowe czyli z testem z krwi+usg, albo w ogóle nie robić, bo na zwykłym usg też jest w stanie zauważyć nieprawidłowości. Co wy o tym myślicie?

Dziewczyny mam takie pytanie z ciekawości macie już założone kartę ciąży pytam się ponieważ ostatnio byłam u innego lekarza bo mój na zwolnieniu i był bardzo zdziwiony że nie mam jeszcze karty ciazy

To dziewczyny macie fajnie
Z jednej strony fajny brzusio ale z drugiej zazdroszczę wam

Po mnie jeszcze nic nie widac. Nawet spodnie ktore kupilam na poczatku ciazy (gdy jeszcze nie wiedzialam ze jestem) byly dopasowane a teraz sa jakby luzniejsze. Ale mdlosci przechodza wiec pewnie niedlugo nadrobie kilogramy :P

Miałam mnie też objawy opuściły ale wszystko jest w porządku niestety brzuszek jest na tyle już widoczny że musiałam kupić sobie getry i przegnać się z dotychczasowymi rzeczami do tego kręgosłup daje się już we znaki i tak jak Ewelina pisze ciężko mi jest już założyć skarpetki chyba powinnam więcej się ruszać

Mia jeszcze zdazysz poczuc objawy ciazy... Bol plecow, spuchniete stopy i dlonie w mega upalne letnie dni, problem ze schylaniem sie aby nalozyc buty... Z reszta juz niedlugo wszystkie zobaczymy po sobie objaw ciazy jak urosnie brzuszek i bedzie trzeba zakupic nowe spodnie, spodniczki i bluzki :)

Wyluzuj.
Zamiast się cieszyć ze objawy przeszły i mozesz się cieszyć ciąża to panikujesz:)

Dziewczyny,od dwóch dni nie czuję objawów i świruję.. tzn. mdłości nie ma i piersi mniej bolą. Tylko sikam, co 5 minut. i już panikuję :(

Zainstalowałam sobie twoja apke też super

Ja mam preglife ... Ale moze z ciekawosci zobacze te Twoje :)

Moja ciąża i hi mommy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry