Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej na NFZ

Ja w pierwszej ciazy chodzilam do przychodni na Kilińskiego we Wrzeszczu do doktor Małgorzaty Błędzkiej, sympatyczna lekarz ale dlugie terminy. Ja akurat trafilam do niej z plamieniem na poczatku ciazy i zostalam do konca. A teraz z racji tego ze sie przeprowadzilam chodze na Chelmie na Chałubińskiego do doktora Macieja Szemryka. W sumie to jestem zadowolona.
W srode ide na usg tarczycy a w przyszly poniedzialek mam wizyte u endokrynologa, ciekawe co powie, w sumie to nigdy nie mialam problemow z tarczyca.

Hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie u ginekologa widziałam dzidziusia taki duży i pięknie serduszko biło jestem mega zadowolona a dziś robiłam badania na HIV glukoza toksooplazma różyczka i wiele innych dużo tego było strasznie mnie półkuli 26 kwietnia USG penetralne genetyczne już nie mogę się doczekać może maluszek pokarze co ma między nogami hehe

Monika te badania robiłaś prywatnie na własną rękę i odpłatnie?;) Czy dostałaś skierowanie od lekarza?

Miałam skierowanie od lekarza ponieważ mój lekarz jest na zwolnieniu zapisałam się do innego

z ginekologów na NFZ polecam dr ZInkiewicza z Jagiellońskiej :)

Dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci dziecka mnie się wydaje że będzie chłopak słodkie mogłabym jeść garściami i końca by nie było kwaśne może leżeć obok i wcale bym nie ruszyla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja w pierwszej ciazy ciagle mialam ochote na bigos z kwaszonej kapuchy a urodzil sie syn... Cos mi sie wydaje że upodobania kulinarne nie maja powiazania z plcia bobasa.
Co bedzie to bedzie, wazne aby zdrowe. W srode ide na usg prenatalne :)
Wlasnie wracam z pracy do domku, zjem obiadek i wyciagne syna na spacer. Pogoda dzis jest super :)

Ewelina gdzie idziesz na badania penetralne ? Ja idę w ten czwartek na Jagiellońska

No to jak widać z twojego doświadczenia nie ma co się sugerować zachciankami co do płci dziecka dla mnie też obojętne co będzie ważne aby było zdrowe

Ja na usg ide na Piecewska do doktor Podsiadło.
W ogole zainstalowalam se apke a telefonie pokazuje mi, że mineło już 28,6% ciąży. Jak ten czas szybko leci... Jeszcze troche i sie zacznie drugi trymestr :)

Ja też mam zainstalowane dwie apki ona ciąża i hi mommy bardzo fajne codziennie pisze coś nowego na temat ciąży i pokazuje w którym tygodniu i dniu jestes

Moja ciąża i hi mommy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam preglife ... Ale moze z ciekawosci zobacze te Twoje :)

Zainstalowałam sobie twoja apke też super

Dziewczyny,od dwóch dni nie czuję objawów i świruję.. tzn. mdłości nie ma i piersi mniej bolą. Tylko sikam, co 5 minut. i już panikuję :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyluzuj.
Zamiast się cieszyć ze objawy przeszły i mozesz się cieszyć ciąża to panikujesz:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mia jeszcze zdazysz poczuc objawy ciazy... Bol plecow, spuchniete stopy i dlonie w mega upalne letnie dni, problem ze schylaniem sie aby nalozyc buty... Z reszta juz niedlugo wszystkie zobaczymy po sobie objaw ciazy jak urosnie brzuszek i bedzie trzeba zakupic nowe spodnie, spodniczki i bluzki :)

Miałam mnie też objawy opuściły ale wszystko jest w porządku niestety brzuszek jest na tyle już widoczny że musiałam kupić sobie getry i przegnać się z dotychczasowymi rzeczami do tego kręgosłup daje się już we znaki i tak jak Ewelina pisze ciężko mi jest już założyć skarpetki chyba powinnam więcej się ruszać

Po mnie jeszcze nic nie widac. Nawet spodnie ktore kupilam na poczatku ciazy (gdy jeszcze nie wiedzialam ze jestem) byly dopasowane a teraz sa jakby luzniejsze. Ale mdlosci przechodza wiec pewnie niedlugo nadrobie kilogramy :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry