Widok
Cześć dziewczyny, a u mnie brzuszek już taki mały jest;) Mnie jeszcze męczą nudności i już nie mogę się doczekać kiedy to przejdzie. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej, założyli mi kartę ciąży, wszystkie wyniki w normie. Jutro mam badania prenatalne, ale tylko usg. Lekarz powiedział, że jego zdanie jest takie, aby robić całościowe czyli z testem z krwi+usg, albo w ogóle nie robić, bo na zwykłym usg też jest w stanie zauważyć nieprawidłowości. Co wy o tym myślicie?
Ja jeszcze nie mam karty ciazy bo na ostatniej wizycie pielegniarka byla na zwolnieniu lekarskim. Na najblizszej wizycie (9 maja) maja mi zalozyc.
W srode ide na usg prenatalne.
Co do wycieczki samochodowej uwazam tak jak Monika, jesli bedziesz sie czula i nie masz zagrozonej ciazy to jedz i zwiedzaj :)
W srode ide na usg prenatalne.
Co do wycieczki samochodowej uwazam tak jak Monika, jesli bedziesz sie czula i nie masz zagrozonej ciazy to jedz i zwiedzaj :)
ja już mam kartę :) wiecie, denerwuję się, bo od początku na podtrzymaniu, a od 6 tc cukrzyca ciązowa także lekko nie jest, ale staram się ufać Bogu, że wszystko będzie dobrze :) co do badań, ja wybieram się tylko na usg prenatalne, bez badań z krwi, pewności te badania nie dają, a stresu mogą narobić. pozdrawiam :)
ps: brzuszek jest jak w 16 tc pierwszej ciąży :P co mnie dziwi,bo aktualnie 2 kilo na minusie :P
ps: brzuszek jest jak w 16 tc pierwszej ciąży :P co mnie dziwi,bo aktualnie 2 kilo na minusie :P
Monika płci nie było jeszcze widać, lekarka powiedziała, że za wcześnie. Z usg wyszło, że dziecko ma 6 cm co odpowiadało 12 tydzień i 3 dni. Czytałam w internecie, że taka wielkość jest prawidłowa. Robiłam usg w invicta, lekarz namawiala na badania z krwi, ale nie zgodziłam się. Monika wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. ;)