Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dziewczyny macie fajnie
Z jednej strony fajny brzusio ale z drugiej zazdroszczę wam

Dziewczyny mam takie pytanie z ciekawości macie już założone kartę ciąży pytam się ponieważ ostatnio byłam u innego lekarza bo mój na zwolnieniu i był bardzo zdziwiony że nie mam jeszcze karty ciazy

Cześć dziewczyny, a u mnie brzuszek już taki mały jest;) Mnie jeszcze męczą nudności i już nie mogę się doczekać kiedy to przejdzie. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej, założyli mi kartę ciąży, wszystkie wyniki w normie. Jutro mam badania prenatalne, ale tylko usg. Lekarz powiedział, że jego zdanie jest takie, aby robić całościowe czyli z testem z krwi+usg, albo w ogóle nie robić, bo na zwykłym usg też jest w stanie zauważyć nieprawidłowości. Co wy o tym myślicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aa i druga sprawa, że zapomniałam zapytać lekarza czy mogę wybrać się na wycieczkę samochodową do Holandii teraz w majówkę. Jazda samochodem ok 14 godzin w jedną stronę. Dziewczyny napiszcie jakie jest wasze zdanie?

Myślę że bym pojechała i nie widziała przeciwskazan skoro bym się dobrze czula

Ja jeszcze nie mam karty ciazy bo na ostatniej wizycie pielegniarka byla na zwolnieniu lekarskim. Na najblizszej wizycie (9 maja) maja mi zalozyc.
W srode ide na usg prenatalne.
Co do wycieczki samochodowej uwazam tak jak Monika, jesli bedziesz sie czula i nie masz zagrozonej ciazy to jedz i zwiedzaj :)

ja już mam kartę :) wiecie, denerwuję się, bo od początku na podtrzymaniu, a od 6 tc cukrzyca ciązowa także lekko nie jest, ale staram się ufać Bogu, że wszystko będzie dobrze :) co do badań, ja wybieram się tylko na usg prenatalne, bez badań z krwi, pewności te badania nie dają, a stresu mogą narobić. pozdrawiam :)
ps: brzuszek jest jak w 16 tc pierwszej ciąży :P co mnie dziwi,bo aktualnie 2 kilo na minusie :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, ja już po badaniach prenatalnych, zrobiłam tylko usg i wszystko jest ok:) Oby i u was było dobrze ;) Pozdrawiam;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aśka, bardzo się cieszę,że wszystko ok! :)

Aśka super że z dzidzia wszystko w porządku ja mam badania jutro i też bym chciała to usłyszeć nie mogę się już doczekać :) a było mniej więcej widac płeć w którym tyg jesteś czy dzidzia odpowiada wymiarowo w danym tyg

Monika płci nie było jeszcze widać, lekarka powiedziała, że za wcześnie. Z usg wyszło, że dziecko ma 6 cm co odpowiadało 12 tydzień i 3 dni. Czytałam w internecie, że taka wielkość jest prawidłowa. Robiłam usg w invicta, lekarz namawiala na badania z krwi, ale nie zgodziłam się. Monika wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. ;)

Hej Aśka, ja ide dzis na usg prenatalne na 15.40 pewnie będzie mi się dzis czas w pracy dłużył...

No to dziewczyny życzę powodzenia, dajcie znać jak było;)

E. i Monika, powodzenia! ja dopiero za 3 tyg mam prenatalne :)

Ja mam jutro na 11.00 na pewno dam znać Ewelina powodzenia pochwal się wiadomosciami że srodka

Już po badaniu, wszystko w jak najlepszej normie :) Pytalam lekarz czy może widać co ma między nogami, to mówi że nic nie widać i że jej wygląda na dziewczynke ale to jeszcze wcześnie i może się okazać później że jednak coś tam jest :)
Nieważne co będzie, ważne że zdrowe :)

Super Ewelina jak się cieszę ja jutro się pochwalę nowina :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewelina, ale fajnie, że wszystko w normie to uczucie kiedy wychodzisz z badania i wszystko jest ok bezcenne:)

Monika, a jutro trzymamy za Ciebie kciuki:)

Monika, daj koniecznie znać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry