Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję napewno wejdę i się pochwalę :)

A któras z Was poza usg wykonuje tez test z krwi?
I tak z innej zupełnie beczki chciałam zapytać smarujecie już czymś brzuszki żeby nie mieć rozstępów?

Witajcie i ja po wizycie prawdopodobnie chłopiec 10cm serduszko biło 166/min zdrowy żywy to co najważniejsze. Dziewczyny teraz czekamy na wasze wizyty ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

już 10 cm? wow! to który masz już tc?

Według om 12 i 6d a według dzisiejszego USG 12 i 6d

Sorry według USG 12 i 3d

Monika ja też miałam robione USG 12 tydzień i 3 dni i moja dzidzia miała 6 cm:) To twoja dzidzia duża:))

Ja smaruje brzuch puki co olejem kokosowym, bo to 1 trymestr wiec wole unikać chemii w kosmetykach, ale później muszę pomyśleć o czymś bardziej profesjonalnym. Ja niestety mam skłonność do rozstępów, więc pewnie się pojawią:// Czytałam na innym forum, że dziewczyny sobie chwalą kolagen naturalny, ale to już na powstałe rozstępy.

Ewelina ja nie wykonywałam tego testu z krwi. Poczytałam trochę fora i dowiedziałam się, że są to statystyki i mogą wprowadzić w błąd, a potem martw się całą ciążę..

U mnie na wczoraj byl 12t i 3d dzidzia 6cm :)
Ja uznalam ze wynik usg wyszedl bardzo dobrze i ze nie ma sensu robic tego testu z krwi. W pierwszej ciazy tez nie robilam testu z krwi z tym ze bylam troche mlodsza :P
Co do smarowania brzuszka to w pierwszej ciazy smarowalam oliwka bambino i w sumie sprawdzila sie dosc dobrze sporo przytylam i mimo to nie pojawil sie ani jeden rozstep i tak sie zastanawiam co tym razem zaczac stosowac jak brzuszek zacznie rosnac :)

No to muszę się pewnie nastawić na duże dziecko hehe u mnie wszystkie takie duże się rodzą mają to po mezu

Moj syn urodzil urodzil sie 3,5kg/53cm. Drugie dziecko pewnie podobnie :)
Monika a Twoje dzieci ile wazyly/mierzyly?

Córka wcześniak w 8miesiacu 51cm 2420g druga córka 57cm 3470g syn 57cm 3750g

Hej dziewczyny i jak tam samopoczucie? Mdłości minęły? Mi niestety nie:// Ciągle się męcze..zaczynam 13 tydzień.

Ja kończę 14 tydz i powoli ustawiają nieraz nam więcej siły i energii do sprzątania ;)

ja zaczęłam 11 i już są mniejsze :) mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie lepiej:)

Hej dziewczyny :) Ja 13 tydzien, w środe zaczynam 14 tydzien ciąży. Czas leci :)
U mnie już przez jakiś czas było lepiej ale wczoraj i dziś mdłości powróciły :(

Hej dziewczyny jak samopoczucie jak wasze maleństwa u mnie wszystko w porządku samopoczucie też już lepiej mam nadzieję że mdłości mnie opuściły we wtorek wizytuje wreszcie założą mi kartę ciąży i nie mogę się już doczekać kolejnego usg

Na forum czuć majowa aurę co prawda dlugi weekend majowy jeszcze się nie skończył mamusie odpoczywaja

Mi samopoczucie się poprawiło :) ja w środe ide do ginekologa i też w końcu założą mi kartę ciąży :)
Zauważyłam, że brzuszek lekko mi się uwidocznił. Ale waga stoi w miejscu i w swoje spodnie mieszczę się bez problemu chociaż pewnie niedlugo będę musiała je zmienić na ciążowe. A jak Wasze brzuszki?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

do góry