Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewelina szkoda gadać mój brzuszek jest ogromny gdybym tylko mogła wstawić zdjecie i wam pokazac

Dzis rano sie ważyłam to mam o niecały kg mniej niż w zeszłą sobote. Az się zdziwiłam bo brzuch rośnie, apetyt mam jakby lepszy. Staram się dużo spacerować.

Kochane, u mnie też coś tam się zaokrągla :) ale przybieranie na wadze czarno widzę, bo dietę muszę trzymać :P Za półtora tygodnia mam prenatalne i nie mogę się doczekać :D a tydzień temu byłam na IP - powód nagłe plamienia, ech. Lekarz nic nie stwierdził... Dzięki Bogu wszystko dobrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć, witam was wszystkie :) dopiero teraz zobaczyłam ten wątek. Mam termin na 25 listopada, na ostatniej wizycie 3 tyg temu słyszałam już serduszko :) A teraz czekam za 3 tyg usg prenatalne i mam nadzieję na same dobre wiadomości tak jak dotychczas. pozdrawiam!

Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital.

Miłego dnia :)

Magda, hej! też mam na 25 :D

Mia ja u siebie wczoraj też zauważyłam brązowe plamienie i też się trochę zdenerwowałam gdyby tylko pojawiła się krew to bym jechała na IP. Ale gdzieś wyczytalam ze plamienia ww tym okresie ciazy sa normalka. Magda ciepelko Cie witamy na forum w jakim szpitalu chcesz rodzić?

Monika, ogólnie tak, ale u mnie to było takie dziwne, bo przy dmuchaniu nosa poczułam jak coś tryska ze mnie ... takie uczucie, jak przy okresie. i to mnie chyba tak wystraszyło.. nie wiem, może to od wysiłku? Cieszy mnie, że się nie powtórzyło.ale teraz boję się smarkać/kichać/kaszleć :P

Tak czy siak dobrze zrobiłaś ja też na twoim miejscu się nie wąchała i lecialabymm na IP tam pewnie zrobili ci usg i jesteś spokojniejsza

Hej wróciłam z Holandii cała i zdrowa;) Mnie ciągle męczą te mdłości to się chyba nigdy nie skończy..:/ Na czas podróży kupiłam sobie opaskę uciskową w aptece Gemini przeciw mdłością i powiem wam, że dużo pomogła i działa.

Witam. Gorąco polecam ubranka niemowlęce ze sklepu http://www.lencia.pl
Wyłącznie sprawdzeni polscy dostawcy, najwyższej jakości antyalergiczne materiały. Szerokie grono zadowolonych Mam potwierdza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej! Nie wybrałam jeszcze szpitala, musze sie nad tym dłużej zastanowic.
Też mam ciągle uczucie że przy kichaniu, kaszleniu, dmuchaniu nosa zaraz cos ze mnie wyleci... ale na razie na uczuciu się kończy :D
Nie słyzsałam o czyms takim jak opaska przeciw mdłościom, ciekawe jak to działa? Mnie też to bardzo meczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej :) byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Lekarz zrobił mi usg, maluszek ma 9 cm długości :)
Mam takie pytanko, bo strasznie mnie to nurtuje... Czy robicie badania przed kazda wizyta u ginekologa (krew i mocz) ja w pierwszej ciazy co miesiac robiłam badania a teraz prowadzi mnie inny lekarz i jak narazie a to już 15 tc, badania robiłam tylko raz i po wczorajszej wizycie tez mi nie zlecil...

Ja robiłam badanie moczu raz a teraz dała mi powtórne badanie na mocz morfologie i wkoncu dostalam karte ciazy.Duży ten twoj dzidziuś ślicznie że maleństwo rosnie ;)

Rośnie, rośnie malenstwo... Za pol roku już będzie z nami :) Jestem strasznie ciekawa czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka.
No to może niepotrzebnie się martwie i nakręcam z tymi badaniami, lekarz pewnie lepiej wie kiedy robić :)
Mi wczoraj też założyli wkońcu kartę ciąży.
W ogole od dzis w lidlu są ciuchy ciążowe jakieś jeansy, leginsy i bluzeczki na krotki rękawek. I w sumie w dość atrakcyjnych cenach ;)

Hej.ja nie przy każdej wizycie mialam zlecane badania takze spokojnie

Dzięki za odpowiedź... To już jestem trochę spokojniejsza :)

Ja też nie miałam badań co każdą wizytę. W sumie to przez te 15 tygodni ciąży miałam raz pobraną krew, a kolejna wizyta dopiero 25 maj.
Czy robiłyście badanie na cytomegalie?

Ja nie robiłam... Szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słysze. A Ty robiłaś? Lekarz Ci zlecił czy na własną rękę badałaś/chcesz zbadać?
Kurczę coś mi dziś tak smutno :( w mojej firmie szukają już kogoś na moje miejsce na zastępstwo... Myślałam, że sobie jeszczcze popracuje przez wakacje.

E. to rzeczywiście szybko... a Ty już na zwolnieniu? przecież nie mogą kogoś zatrudnić dopóki pracujesz... u mnie większość nawet nie wie jeszcze :P
co do cytomegalii to jest to jedno z obligatoryjnych badań, cyto jest bardzo niebezpieczna w ciąży, tak samo jak toxo. na szczęście większość z nas ma to dawno za sobą :) (ja nawet nie wiem, kiedy to przechodziłam :P).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (27 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

do góry