Widok

Mamusie listopadowo-grudniowe (2)

Zakładam nowy wątek :)
Link do poprzedniego:
forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2016-t664809,1,16.html#npu1

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82
5.12 Lolkakarolka
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mag - dokładnie, ja unikam tabletów i tv ale kurcze czasem są sytuacje w których się da i jest chwila spokoju kiedy mam coś ważnego do zrobienia, kiedy jestem chora i nie mam siły do niego itd. A z pozytywów - mój syn jak miał 2,5 roku nauczył się z tableta wszystkich kolorów po angielsku i nawet ręki do tego nie przyłożyłam. Sam sobie filmiki przełączał i tak sobie włączał ten z kolorami i powtarzał na głos za panią :P pewnego razu mówi do mnie że to auto jest green :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja niestety mam w rodzinie przypadek idealnie pokazany w filmie - dziecko ma w nosie cały świat, w szkole zero skupienia, nic jej oprócz gierek nie interesuje, ma 10 lat i problemy z tabliczką mnożenia, jak jej coś nie wychodzi to od razu wyrywa kartki z książki. Nieważne jest czy coś się wali czy pali - tablet najważniejszy, bez tabletu nie umie sobie zorganizować żadnej zabawy, ma prawdziwe zwierzęta ale woli opiekować się tymi wirtualnymi, więc powiem Wam szczerze, że ja jestem tym mocno przerażona i będę się opierać jak długo się da. Jeśli chodzi o to czy się złamię, pewnie czasem się zdarzy, ale za naszych czasów tabletów i telefonów nie było i matki sobie radziły - od moich chwil spokoju będzie ojciec.
i ja mam takie przypadek w rodzinie....dziecko ma 8 lat i wali glowa o sciane telewizja ,tablety i same slodycze...nie jadl innego zarcia..ja wychowje syna wg montessori jak narazie jest super maly ma2 latka imowi 2 jezykami...co do szczepien nie szczepie i nie zaszczepie kolejnego..po pierwszej opoznienej dawce wzb wykrecilo mi syna 1,5 roku rehabiltacji vojta a teraz jest niesprawny ruchowo(nic wielkiego ale jednak) nerolog stwierdzila nop....przed porodem bede musiala jechac na miesiac rehabiltacji jeszcze do szpitala by go ratowac....u mnie remont zakonczy sie na koniec czerwca....wtedy bede mie wiecej czasu na was;) mwoie wam remont to meka..odwidziala mi sie juz budowa domu...;)
espiacja, przykro mi z powodu nop - ja właśnie tego się boję najbardziej, mam nadzieję, że z Twoim synkiem wszystko ostatcznie będzie dobrze.

Mi się budowania domu odechciało gdy miesiąc po operacji musiałam się do niego wprowadzić na etapie surowym zamkniętym i wykańczać na placu budowy :P
W lutym zakończyliśmy (chociaż i tak jeszcze setki rzeczy do zrobienia) a w marcu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dopiero w maju zasialiśmy trawnik, więc można powiedzieć, że wiem co czujesz :P

aaa no i chodź do nas na trzecią część wątku, bo tu już ciężko przewijać :)
Zaoraszam http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4743070
Hej Laski!
Matko! Ale do nadrobienia... Nie dałam rady wszystkiego przeczytać (pokazało mi się ok 230 nieprzeczytanych postów) ;P Z góry przepraszam jak powielę jakieś pytanie. Remont i ostatnie dni w pracy mocno dały mi w kość... No i ten permanentny brak czasu na wszystko :( Ale nic, od wczoraj jestem na zwolnieniu, w końcu :) Brzuch już urósł, ciężko mi było wysiedzieć 8h przed kompem (do tego praca mocno stresująca i bardzo odpowiedzialna).
Nareszcie zaczęłam czuć ruchy :D (leci teraz 20tc) pod koniec miesiąca mam połówkowe u dr. Mężyk w Klinika Orłowo i mamy nadzieję poznać płeć :) Jak tylko uporamy się z wyborem farb, kafli itp. i ogarniemy przeprowadzkę to kupię coś dla Dzieciątka - już się nie mogę doczekać :) chociaż jakieś urocze, malutkie skarpetki :P
Dalej nie wiem gdzie chcę rodzić - Redłowo czy Zaspa? No i w związku z tym, którą szkołę rodzenia wybrać :/
No to dużo zdrówka Wam życzę i dobrego samopoczucia! Korzystajcie z pięknej pogody! Miłego dnia!
Monika - w nowym wątku już piszemy

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2016-3-t678965,1,130.html

Pozdrawiam :)
Dominika