Widok

Mamusie listopadowo-grudniowe 2015 część 2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zapraszam do nowego watku bo tamten słabo sie juz otwiera:)

link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2015-r-t603782,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
DZIEWCZYNY,
zaktualizowałam listę mamusiek dopisując płeć. Przejrzałam tak na szybko całe forum i pewnie kilka pominęłam...
sprawdźcie czy sie zgadza a jesli nie to poprawimy :)

poniżej link:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=617474&c=1&k=160
Hej.
Poduszka to taki "must have", inaczej nie dasz rady spać :) Ja w pierwszej ciąży myślałam, że to chwyt marketingowy ale szybko się przekonałam, że jest niezbędna. Ja co prawda nie mam takiej typowej, takiego rogala. Kupiłam długa poduszkę w Lidlu i też się sprawdza ale pod brzuch trzeba coś położyć bo będzie ciężko. :)
U mnie ruchy wyraźne, czasem nawet mąż wyczuł. Wizytę mam dopiero za tydzień. Brzuch widoczny, nie da się ukryć i piersi mega. Tyję w normie, na razie +4 kg. W pierwszej miałam +20 więc teraz się pilnuję.
Cześć dziewczyny :)

Heke1990 tylko pozazdrościć, że praktycznie żadnych objawów :)

Ja może nie wymiotowałam, ale nie wszystko mogę jeść tyle, ile bym chciała, bo mam wzdęcia okropne.

Ja w 21 tygodniu mam już całkiem spory brzuch, co już troszkę zaczyna mi doskwierać w nocy, w związku z czym mam pytanie, czy któraś z Was już się zastanawiała nad taką długą poduszką ciążową i czy wie ktoś, czy się sprawdzają? Bo ja sen przed ciążą miałam czujny, a teraz, to już w ogóle ;)

PS. Ruchy czuję i nawet widzę, ale jak mąż chcę, to się uspokaja ;)
Współczuję :(
Cieszę się, chociaż początkowo myślałam, że coś może być nie tak, skoro nie mam "normalnych" objawów poza zatrzymaniem miesiączki :)

Jak dobrze, że teraz są dostępne takie pyszności! :)
heke1990 ciesz sie jak mozesz....:(
ja do końca 4 miesiaca dzień w dzień - dramat.

co co apetytu to mam taki normalny, sprzed ciąży z taka róznicą ze teraz jestem głównie na "sezonówkach" : truskawki, groszek, fasolka, bób, pomidory, kalafiory itp :)
Czasem jest tak, że od rana do południa mogłabym wcale nic nie jeść. Jakoś ostatnio nie mam aż takiego apetytu. Ale wiem, że trzeba - choćby małe porcje i częściej. Zdarzają się też dni, że cały czas bym coś jadła :)
Co ciekawe - do tej pory ani razu nie wymiotowałam, a mdłości miałam raz czy dwa tylko. Oby tak już zostało :)
heke1990 - mam podobnie z brzuchem. Jestem w 17 tygodniu, coś tam już niby widać, ale nie za dużo i się śmieję, że to wzdęcie, albo po prostu tłuszcz. Ale fakt, że wciągnąć się go za bardzo nie da ;)

Mamusie, a jak u Was z apetytem? Bo ja przez pierwszy trymestr miałam całodzienne mdłości. Potem na chwilę przypływ apetytu (byłam głodna, co ok. 2 godziny), a teraz znowu czasami mam mdłości i ogólnie jakoś mniejszą chęć na jedzenie.
Tzn. niestety na wszystkie "złe" rzeczy mam ochotę. Mogłabym się całymi dniami objadać czereśniami (ich akurat nie zaliczam do "złych" rzeczy) i słodyczami, frytkami, ale wiadomo, że taka dieta nie wyjdzie na zdrowie, ani mnie, ani maluszkowi, więc pozostaje tylko w sferze marzeń :P Coś tam można czasem skubnąć na poprawę humoru, ale chciałabym mieć apetyt na zdrowe/normalne jedzenie.
W 20 tygodniu to brzuch ma już prawo "wyskoczyć" :) Mój Mąż mi zwraca uwagę, że też już mam widoczny ten ciążowy, a ja nadal mu mówię, że póki co to jest tłuszczowy ;) Ale w sumie jak lekko wciągnę, to dalej czuję już opór i coś tam już widać w lustrze :)

Ja zamiast przytyć od 10 tyg, to schudłam 1kg :) Ale to ponoć jeszcze normalne... :)
cześć dziewczyny :)
ja ma 20 tydzień ruchy takie delikatne. mój "raczej chłopak" jest spokojny :)
czuje się ogólnie dużo lepiej, ale do końca 4 miesiąca miałam wymioty, zawroty głowy i mega niskie ciśnienie, teraz mam czasami bóle głowy, ale lekarz powiedział ze spokojnie mogę brać Apap jak coś. za tydzień kolejna wizyta.
przytyłam niby 3 kg, ale brzuch mi jakoś ostatnio wyskoczył... :)
U nas bez zmian :) Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza prowadzącego, ale w sumie nic więcej się nie dowiedziałam niż to, że jest ok :) Małe wciąż się nie ujawnia hehe :) Następna wizyta za 4 tyg - w 18 tygodniu :)
Ogólnie to czuję się zmęczona. Chyba, że to jakoś tak dzisiejszy dzień na mnie wpływa.
Co nowego u Was dziewczyny :)
Polecacie jakiś gabinet gdzie wykonują USG 3D/4D ?:)
halo halo :)
u nas 15 tydzień :) jako że druga ciąża to ruchy już od jakiegoś czasu czuję :) samopoczucie całkiem dobre ale czasem męczy mnie to że robi się słabo i to w najmniej odpowiednich momentach :)
ogólnie porównując z pierwszą ciążą to teraz nawet mdłości nie mam, więc póki co nawet nie czuję, że w ciąży jestem, nawet w swoje spodnie się mieszczę ;)
już się nie mogę doczekać urlopu bona początku lipca z rodzinką wybieramy się w góry :)
Hej! Ja jestem w połowie 16 tygodnia i nadal miewam mdłości. Czasem mam takie dni, że ciągle chce mi się spać. Chodzić o dziwo mogę bez problemu, ale niezbyt szybko. Bo jak się za bardzo rozpędzę to brzuch mnie pobolewa - czasem już w trakcie chodzenia, a czasem dopiero później. Więc już staram się uważać i zwolniłam tempo w ogóle. Wszystko staram się robić wolniej i spokojniej niż kiedyś. Za to stanie jest właśnie problemem. Chwilę za długo postoję i już jestem zmęczona, ciężko mi i muszę usiąść. Brzuch jeszcze mam malutki, właściwie jak ktoś nie wie o ciąży, to się nie domyśli. W ciągu całej ciąży przytyłam jak na razie 1 kg.
Nie mogę się doczekać pierwszych ruchów maleństwa :) Ale chyba muszę jeszcze poczekać, bo to pierwsza ciąża...
Hej dziewczyny, jak tam nastroje? U mnie ok czuję się dobrze choć czasami nadal mi słabo jak dłużej pochodzę lub stoje, ale brzuch już mam mega duży, więc nie ma co się dziwić. Moja mała rusza się w miarę często, dzięki temu wiem że jest ok. Ma 16 cm i waży 320 g.
A jak u was z wagą, przytyłyście już coś? Ja mam na plusie około 3,5 kg ale mam i tak nadwagę, więc muszę się pilnować żeby nie przytyć dużo, bo potem ciężko zrzucić zbędne kg
Jak tam dziewczyny czujecie się dzisiaj ? :)
Pogoda mogłaby już się trochę poprawić, bo tak smutno na zewnątrz ... :)
Nie przejmuj się :)
No jasne, u mnie wielkość odpowiada 13 tyg właśnie dziwne to ;)
Każde dzieciątko rozwija się we własnym tempie :) U mnie rozmiar wskazuje dokładnie na tydzień ciąży, w którym jestem, więc jest wszystko w porządku :) W siatce centylowej też się mieści w dobrym miejscu.
Wiadomo, że to jest bardziej orientacyjna wielkość :)
O, dziwne :D moje ma 7,5 cm :D
6.9 cm ale wiadomo, że to zależy jak się ułoży :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry