Widok

Mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dwupaki:

Listopad:
Monika - 2 listopada; szpital Zaspa chlopiec
Ewelina - 4 listopada; szpital Wojewódzki
Grajeczka - 5 listopada; szpital Zaspa lub Kliniczna, chłopiec
Aśka - 7 listopada; szpital Zaspa
Xiwo - 8 listopada; szpital Zaspa dziewczynka
Mia - 25 listopada; szpital Zaspa; chłopiec
Magda - 25 listopada;
Anosiaa - 30 listopada; szpital- moze Zaspa

Grudzień:
Matylda - 2 grudnia; Zaspa :) chłopiec
Devil - 5 grudnia; szpital Zaspa; chłopiec
Dzoana1 - 20 grudnia; szpital Kliniczna; chlopiec
Emi - 20 grudnia; szpital Gdynia Redłowo, dziewczynka
Mała Mi - 26 grudnia; chlopiec; szpital Kliniczna
Pistacja - 26 grudnia; dziewczynka; szpital Kliniczna

Rozpakowane:

Grajeczka - 16.10.2018 syn 2000g 50cm Zaspa
Monika - 10.11.2018 syn 3560g 57cm Zaspa
Natalia - 15.11.2018 córka 3200g 54 cm Redlowo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super :D dołączamy do rozpakowanych :D
Dwupaki:

Listopad:
Monika - 2 listopada; szpital Zaspa chlopiec
Ewelina - 4 listopada; szpital Wojewódzki
Grajeczka - 5 listopada; szpital Zaspa lub Kliniczna, chłopiec
Aśka - 7 listopada; szpital Zaspa
Xiwo - 8 listopada; szpital Zaspa dziewczynka
Magda - 25 listopada;
Anosiaa - 30 listopada; szpital- moze Zaspa

Grudzień:
Matylda - 2 grudnia; Zaspa :) chłopiec
Devil - 5 grudnia; szpital Zaspa; chłopiec
Dzoana1 - 20 grudnia; szpital Kliniczna; chlopiec
Emi - 20 grudnia; szpital Gdynia Redłowo, dziewczynka
Mała Mi - 26 grudnia; chlopiec; szpital Kliniczna
Pistacja - 26 grudnia; dziewczynka; szpital Kliniczna

Rozpakowane:

Grajeczka - 16.10.2018 syn 2000g 50cm Zaspa
Monika - 10.11.2018 syn 3560g 57cm Zaspa
Natalia - 15.11.2018 córka 3200g 54 cm Redlowo
Mia - 20.11.2018, syn, 3250, 53 cm, Zaspa

Sporo po 19 kroplówka z oksy, o 21.20 Mały był z nami. Na położnictwie B osoby towarzyszące mogą być normalnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratulacje Mia! :)
Widzę, że powoli Maluszki przychodzą na świat :)

Mia gratulacje :)

Kurcze zazdroszczę Wam tych wag urodzeniowych maluszków :) Mi w poniedziałek lekarz oświadczył, że mały już ma ok 3500... a jeszcze 2 tyg do terminu :( Mam nadzieję, że nie przenoszę i że jednak ta waga była zawyżona teraz na wizycie ;) A poprzednie maluchy były "w normie" tzn 3600 i 3500 ;) Nie chciałabym zawyżać tych statystyk...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To i my się witamy rozpakowani :) Julek zjawił się na świecie kilka dni wcześniej :)
Po raz kolejny powiem że z czystym sumieniem mogę polecić Zaspe :)

gratulacje Devil! a mialysmy sie spotkac na Zaspie :P u nas cisza, cos mam wrazenie, ze jednak bedzie blizej terminu z usg genetycznego a nie z OM...mlody jest juz bardzo nisko i szyjka miekka, ale poza tym to cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje! :) a jak wyszło u Ciebie z wagą urodzeniowa?

Hehe Matylda no miałyśmy się spotkać, ale Julo postanowił inaczej ;)

Co do masy urodzinowej to w sumie się cieszę że ten tydzień jesteśmy jednak do przodu, bo się okazało, że jednak doktorek się nie mylił ;) ostatecznie mlody mial 3770g ;) największy i najdłuższy (57) z całej naszej gromadki :) takze tydzien dluzej i do 4kg moglby jednak dobic...

Wow no to spory chłopak!:D a jak się czujecie? Wszystko przebiegło sprawnie? Jakieś rady co zabrac do szpitala a co jednak sobie darować? Jak sam poród? Korzystałas z gazu albo zzo? No i jak opieka poporodowa? Duży ruch na porodówce czy zimowy spokój?:)
Chyba jestem następna w kolejce ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czujemy sie super :)
Korzystałam z gazu i mi pomagał. Chociaż po nim odlatywalam do tego stopnia że nie współpracowałam czym sobie ostatecznie nieco zaszkodziłam ;) No ale cóż... Jak człowiek na haju to nie do końca wie co robi

O nieee... urwało mi część wiadomości :/

Opieka super zarowno na porodowce jak i poloznictwie. Ja leżę na bloku A, więc o warunkach na wyremontowanym bloku B się nie wypowiem ;)
Napewno można sobie darować branie całych opakowań podkładów (poporodowych i na lozko) bo sa dostępne. Wziąć za to koniecznie sztućce bo jest katering wiec wszystko w pudlach dostajesz.

dzieki Devil za wiesci! mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie :) u nas 2 dni do terminu, wiec grzecznie czekamy :)

Pozdrawiamy z zaspy. Młody równo w terminie zawital. Poród hardcore, 4 godzin z hakiem od pierwszych skurczy,w szpitalu poród mniej niż 2 h zajął. Mimo hardocru to opieka poloznych i lekarzy póki co super, oddział położniczy B - ładnie odnowiony. Pozdrawiamy :)

Gratulacje! zdrowka i szybkiego powrotu do domu :)

Matylda gratulacje! :) teraz z każdym dniem już będzie lżej :D

No no coraz więcej w grupie rozpakowanych. Gratulacje dziewczyny no i nie powiem zazdroszczę wam że już po.

Kurczę nikt nie rodzi z was na klinicznej A ja jestem ciekawa opinii jak tam teraz jest

Matylda, gratulacje :) co do położnictwa na Zaspie też jestem zadowolona. Jedna była taka średnio miła, a cała reszta super. Jedzenie tylko gorsze niż 4 lata temu. Warunki lepsze, miałam pokój z łazienką, 4 lata temu jeszcze chodziłam na korytarz. No i Tata dziecka mógł być praktycznie cały dzień:) 4 lata temu nikogo nie mogło być. Co do porodu to powiem Wam,że miałam te lewatywę w torbie i cieszę się,że nie użyłam. Mimo dużych zaparć parte to było dla mnie uczucie odginania kręgosłupa, a nie parcie nie stolec :D położna,aż że miałam mówić, jak poczuje ciśnienie na kupę, a ja nie czułam, haha.

A i nie ma już maści pośladkowej, a szkoda :( także dla dziecka trzeba wziąć wszystko, poza rzeczami do kąpania :)

w związku z tym, ze kliniczna juz powoli sie 'szykuje do przeprowadzki' przypuszczam,ze jest tam caly czas 'tak samo', warunki lokalowe..hm...prawie ze 'sypiace sie sufity' itp, bylo dla mnei kiedys 'szokiem' ze tam nie ma zadnego papieru toaletowego w toalecie, dla siebie i dziecka trzeba miec praktycznie wszystko (na zaspie chociaz podklady daja bez problemu), ja mam porownanie miedzy zaspa i kliniczna, i- na klinicznej jest o wiele wiekszy 'rumor' -poczawszy od samego rana,mnóstwo ludzi chodzących ciagle po salach, widzialam tez ze personelu jest zbyt malo- w odniesieniu do liczby pacjentek i pracy -ale to taka tylko moja opinia..

Też żałuję ze maści już nie ma :/ no ale nic nie poradzimy :)
Na bloku A dalej odwiedziny są tylko w pokoju odwiedzin i nikt nie może do pokoju wchodzić. Teraz tak sobie myślę, czy to nie jest kwesta tego (poza aspektem, że A jest przed remontem a B już po) że na bloku A są sale pooperacyjne (pocesarkowe) i może też chodzi o to żeby jednak za dużo z zewnątrz nie wnosić, no i żeby jednak kobiety po cc miały nieco więcej spokoju? A może to tylko kwestia remontu i po remoncie będzie tak jak na B?? Czas pokaże :)
W każdym razie ja z Zaspy całościowo jestem bardzo zadowolona :) (pomimo chodzenia do łazienki na korytarz :p )

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry