Widok

Mamusie lutowe, marcowe i kwietniowe ;) 2019

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mamusie jak się czujecie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez skierowania nie przyjmują odsyłaja. Jest pełne oblozenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu masz listę rzeczy i wszystkie informacje:
http://uck.pl/dla-pacjentow/informator-pacjenta/porody.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Zaspie obecnie nie ma problemu z mm. Mój Mały spadł na wadze i same położne zachęcał, aby mu oprócz cycka na koniec karmienia jeszcze dawać od nich mm. Więc nie trzeba się obawiać.

Czy oprócz Ewy, jakaś mamusia już się rozpakowała? :)

A ja troszkę z innej beczki ale zapytam :). Zaczęłam 39 tydzień ciąży, mała waży ok 2500 g i wg usg jest to jakieś 3 tyg różnicy w wadze oraz ma krótkie kości udowe. Ginek odsyła mnie do szpitala żeby tam pod nadzorem już przelezec. Moja rodzina jest cała drobna łącznie z moim tatą :), z kolei mąż i jego rodzina zupełne przeciwieństwo-wysocy, dobrze zbudowani. Któraś może miala/ma podobna sytuację? Czy na smoluchowskiego przyjmą tego dnia gdy pojawię się ze skierow czy będę czekać na inny termin? Z góry dziękuję za odpowiedź

Ktoś się orientuje jak sytuacja na Smoluchowskiego? Odsyłają wszystkich? A jak pojadę juz z mocno zaawansowanym porodem to też mnie odeślą?

Na Smoluchowskiego oddział pracuje normalnie- nie odeślą Cię, jeśli będzie miejsce w szpitalu. :)

Oddział pracuje normalnie, ale jest przepełniony. Nie ma miejsc nawet na patologii. Jeśli nie ma się pilnego skierowania to odsyłają. Panie, które były przyjmowane "planowo" też czekały w kolejce na wolne łóżko, także wesoło nie jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja myślę, że Cię przebadają i jak nie będzie konieczności to nie będą trzymać w szpitalu. Najczęściej biorą na obserwację, gdy np. są duże wahania tętna u dziecka albo coś się dzieje z mamą.

Ewa cc czy SN? To prawda ze cisną na zaspie na SN?

Nie wiem czy cisna na SN. U mnie wszystko szło szybko i ładnie, nie trzeba było CC.

I jak sytuacja Dziewczyny? Ja termin wg miesiaczki 20 marca, ale wg kolejnych usg i lekarza blizej 10-15 marca. Mlody ma juz przeszlo 3kg . Ja sama w tej koncowce tez przybralam sporo, badz jak kto woli nadrobilam. Czuje sie calkiem
Ok. Glownie problemy ze spaniem mam, czyli zasypiam bez problemow a ok 2-3 w nocy pobudka i do 4 nie spie.

Ja mam termin na 15 marca ;). Też nie mogę spać. Zamierzam jechać na Smoluchowskiego. Ktoś może już tam "był" ;)?

Jest osobny wątek na ten temat na forum

A mogę prosić o link ;). Dziękuję.

a ktos orientuje się jak jest teraz na zaspie? czy też brak miejsc i odsyłają?

Mój gin tam dyzuruje po weekendzie powinnam coś wiedzieć. Ogólnie chyba wszędzie jest teraz tłoczno taki okres.

Ja właśnie przy pierwszym porodzie skorzystałam z zzo i żałuję. Bardzo spowolniło to poród, 13 h się męczyłam i ostatecznie trafiłam awaryjnie na cc z zagrożeniem zamartwicy u dziecka. Wszystko skończyło się dobrze, dzięki szybkiej reakcji męża i personelu. Ale teraz (termin na początek kwietnia) nastawiam się na 100 % naturalny poród, bez oksytocyny, bez gazu, bez znieczulenia. Nastawiam się na pracę oddechem (zauważyłam przy 1 porodzie, że to bardzo dużo daje). I liczę na to, że uda się bez cc, bo jednak poród sn jest dużo zdrowszy dla dziecka. A cc to jednak poważna operacja, może mniej boli sama cc niż poród sn, ale więcej możliwych powikłań, gorsze samopoczucie i dłuższy powrót do pełnej sprawności niż po sn. Do tego często dochodzą problemy z karmieniem piersią po cc i wiele dziewczyn przez to rezygnuje z kp w ogóle, a to jest najlepsze, co można dać każdemu maluszkowi!

Pozdrawiam dziewczyny i życzę dużo wytrwałości i wiary w siebie!

I jak sytuacja dziewczyny? Ja juz po :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry