Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 2*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy wątek bo tamten już długi się zrobił
Jeżeli któraś z was ma ochote to prosze o zrobienie listy :-)
pozdrowienia i witam na dzień dzisiejszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, ja go widziałam na zywo, miały go moje dwie kolezanki i polecają w 100% :) no i cena przyzwoita, około 1200-1500zł, podoba mi sie jeszcze x lander xa ale maja mały wybór kolorów, no i cena ponad 2 tysie.. :/
A trzecim typem jest mutsy transporter, cena od 1800- 2100.
Agusia trzymam kciuki za Ciebie :)
ja juz chyba mam swój typ wózka (Tako Jumper X) widziałam go na allegro, nie widziałam go natomiast na zywo :)
ja narazie wozki w necie ogladam ;) w zadnym dzieciowym sklepie czy hurtowni jeszcze nie bylam ;)

Agusia85 trzymam mocno kciuki, zebys dołączyła do nas !!! :)
Witam was laseczki!!
Na razie nieśmiało, ale zobaczymy co będzie.
To moja druga ciąża w tym roku pierwszą poroniłam w 9tyg w maju, teraz w poniedziałek zrobiłam dwa testy i są pozytywne. Dzisiaj byłam u gina i na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy, więc nic konkretnego mi nie powiedział- ze względu na poprzednie poronienie dał mi luteinę i kazał zgłosić się za 2-3 tyg. Zobaczymy co będzie, na razie nie potrafię się cieszyć, mam w głowie tylko strach.
Ostatnia OM była 14 września- także jak się uda to będę rodzić koło 20 czerwa :)
Musicie za nas trzymać kciuki :)
Pyszotka podstawa do naliczenia będzie ta sama bo przerwa między zwolnieniami jest krótsza niż 3mce. Tyle że ciąża jest płatna 100% sądzę że jeśli po drodze nie mialas żadnej zmiany wynagrodzenia to powinnas dostać normalną wypłatę :-) tak mi sie wydaje :-)
no ja tez nie chce jeszcze kupować, poczekam do 6-7 miesiąca ale łażenie po sklepach i oglądanie tych małych ciuszków to dla mnie czysta przyjemność :)
Ja też jeszcze nie myślę o zakupach, chociaż 3/4 rzeczy mam więc aż takiego szału nie będzie jak przy pierwszym :)

Hej, a ja wogole nie mam cisnienia chodzic po sklepach dzieciecych i ogladac wozki. Dla mnie to stanowczo za wczesnie, jeszcze zdaze.
Niezależnie, czy srednia z 3 mcy czy 12 i tak te 80 % wlicza sie w te miesiace, wiec wydaje mi sie, ze bedziesz dostawac troche mniej niz 100%... ale tylko tak mi sie wydaje, nie jestem pewna w 100%.

A co do wózka, ja już mam wybrane 3 modele i zobaczymy na co sie ostatecznie zdecydujemy :)
no to nie wiem kto ma racje czy moja kadrowa czy Ty ...
gosik a jak byłam na zwykłyn zwolnieniu 3 tyg. temu 80 % płatnym i teraz pójdę na zwolnienie w ciąży to tak samo sie liczy średnia z 12 miesięcy,czy przez to,że byłam na zwolnieniu zwykłym w tak krótkich odległościach sprawia,że będę miała gorszą wypłatę???
marzena cytuje dlatego zainteresowała Mnie ta sprawa:

"Należy zwrócić uwagę, że wynagrodzenie w czasie zwolnienia lekarskiego w ciąży liczone jest jako średnia z ostatnich 12 miesięcy przy czym, jeżeli chorowałaś już wcześniej i przerwa między jednym chorobowym a drugim trwała krócej niż 3 miesiące to wynagrodzenie za zwolnienie będzie płatne z podstawy ustalanej dla poprzedniego chorobowego"

I co Ty Kochana na to...
Liczy sie średnia z 12mcy :-) do 20pracowników zasiłek wypłaca zus powyżej 20 pracodawca :-):-)
pracodawca płaci 100% wynagrodzenia, potem ZUS płaci również 100% wynagrodzenia na zwolnieniu jak i na urlopie macierzynskim,
średnią sie wylicza z 3 ostatnich miesięcy, pierwsze słyszę zeby to było z 12 mies.
A nie liczy się średniej z 12 miesięcy?I czy pracodawca płaci normalną pensje,a potem Zus dopiero potem płaci i to własnie on liczy średnią z 12 miesięcy?
hej Pyszotka :)
pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, po 33 dniach bodajże obowiązki te przejmuje ZUS, sumuje się 3 ostatnie pensje, dzieli na 3 i to co wyjdzie będziesz dostawac na zwolnieniu.
Hej :-) Tak chodzi Mi o zwolnienie stałe od 2 listopada,a wiesz coś na ten temat?
dobry :)
co tu taka cisza w naszym wątku ?
wstawać dziewczyny :)
cześć popołudniowo, a właściwie już wieczornie prawie :)
byłam dziś po pracy z moją mamą połazić po sklepach, kupiłam sobie jedynie apaszkę i rękawiczki :)
wlazłam oczywiście do dwóch sklepów dziecęcych, o mamuniu, mogłabym tam 5 godzin siedzieć hihi :) ja chyba fioła dostanę jak będę dla dzidzi kupować ciuszki ii nne rzeczy, wózki sobie pooglądałam ale nic mi się nie podobało, musze do Portu Handlowego Rumia się przejechać za jakiś czas - tam jest większy wybór :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry