Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 2*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy wątek bo tamten już długi się zrobił
Jeżeli któraś z was ma ochote to prosze o zrobienie listy :-)
pozdrowienia i witam na dzień dzisiejszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marzena szybko zleci :))

nulka jak coś zdecydujesz to daj znać, to może zgapię :))

Makuszka gratulacje i witaj :)

taka wstępna lista pewnie i tak się jeszcze pozmienia. jak kogoś pominęłam to niech się dopisze :)

Majowe:
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
06.06 - marzena-rumia
16.06 - Madziuska2

witam serdecznie nową brzuchatke :-)
I ja sie melduje w nowym wątku :)
No i ja sie niestety doprawiłam :( mam zapalenie tchawicy :/ ale niestety moja pani doktor powiedziala, ze duzo leków ostatnio wycofali dla ciężarnych i zostaje mi syrop wykrztuśny i duzo lezec :) no i w razie goraczki paracetamol...
nulka to się oszczędzaj
Wiem co to znaczy być chorą w ciąży :-/
ja jestem po zapaleniu krtani ale już jest ok
Nulka współczuję, kuruj się:)
witam w nowym wątku :)
odebrałam wyniki drugiej bety hcg :) tralalalalala :)
ja bylam przeziebiona w minionym tygodniu ale bez goraczki. Bralam Isle na drapiace gardlo, propolki i syrop prawoslazowy bo to pozwolil mi lekarz. Do tego syrop z cebuli, herbate z cytryna i syropem z malin i wsio. Jakos przeszlo ale nie czuje sie w pelni wyleczona. Aha, zalecam jak najwiecej lezec w lozku.
Z innej beczki - dziewczeta kiedy zamierzacie dac se spokoj z praca i poodpoczywac w domu?
Makuszka ja mam wizyte u gina 7 listopada i mam nadzieję ze od 8 listopada będę już na zwolnieniu i będę odpoczywać w domku :)
mam strasznie nerwową pracę, czasem wręcz wariatkowo więc mam to w nosie, idę odrazu na zwolnienie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja raczej do końca roku to napewno będę pracowała ale w sumie to mam nadzieje że najdłużej to do lutego
Niestety w pracy musze często coś dzwigać i jak coś źle chwyce to mnie zaraz ból kwy kulszowej łapie i wtedy to już koniec ale u mnie to zależy od mojej pracodawczyni bo umowe mam tylko do końca roku więc nie wiem też jak to dobrze rozegrać
A ja jestem na zwolneniu od początku, bo kosmówka mi sie odkleja i mam duzo odpoczywać...
Mała nie wiem kurcze jak to jest z tymi umowami na czas okreslony, kiedy najlepiej jest zgłosić że jest się w ciązy, zeby pracodaczyni musiała Ci przedłużyć umowę.
no to się oszczędzaj :)
ja w sumie mam nadzieje że dość szybko pójde na zwolnienie bo kręgosłup naprawde mi daje do wiwatu no ale zobaczymy jak to będzie
Najpierw musze poczekać zeby w pracy powiedzieć a później zobaczymy jak to będzie
marzena z tego co się dowiedziałam to po 12tc już mnie zwolnić nie może i musi przedłużyć umowe dlatego jeszcze miesiąć muszę sie wstrzymać z mówieniem o tym
tak jak mówisz, wtedy umowa automatycznie przedłuza Ci się do dnia porodu i tez nalezy Ci sie płatny macierzyński... a za zaległy urlop chyba muszą Ci zapłacic...

Ja sie ciesze, bo w tym roku wykorzystałam tylko 3 dni urlopu, wiec wychodzi mi 8 mc-y ' macierzynskiego' ;)
nulka a czy wiesz jak to jest z wychowawczym?
należy mi się po macierzyńskim??
eee no to super Mała, to teraz tylko doczekać do 12 tygodnia i będzie super :) wtedy możesz iść na zwolnienie :)
biedna Ty jesteś z ta rwą kulszową, współczuje :(
a ile należy mi się macierzyńskiego na drugie dziecko??
Nie wiem z pewnego źródła, bo tylko z róznych for internetowych, ale wszedzie jest napisane, ze niestety nie, ponieważ nie masz juz umowy- bo jest tylko do dnia porodu.
Ale bys musiała zadzwonic do ZUSu chyba, moze tam coś podpowiedzą

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry