Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
toxo możesz też załapać od brudnych owoców i warzyw.
A badanie możesz zrobić kiedykolwiek. Nie ma wytycznych żadnych. Ja w ciąży robiłam 2 razy - na początku i chyba pod koniec 2 trym lub na początku 3.
Jak się martwisz, to idź i zrób badanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewwa wiem, wiem. Chodziło mi bardziej o to ze jesli powiedzmy dzisiaj zjadłam coś co mogłoby potencjalnie stanowić zagrożenie to kiedy powinnam iść zrobic badania by dały wiarygodny wynik. Czy np jak pójdę jutro nie będzie za wcześnie ?
Nie skumałam...
Ale chyba byłoby za wcześnie jutro, żeby to wyszło... Podejrzewam, że nawet gin tego nie będzie wiedział :( bo to nie jego działka tak na prawdę.
To ja karmilam na lezaco od poczatku, w nocy tez i wlasnie wtedy bylo zbawienne, kiedy bylam obolala i wymeczona. Uwazam, ze jest sie wtedy na tyle czujnym, ze nawet jak sie przysnie to maluszkowi nic sie nie zrobi. I tak jak pisze Laguna, nieraz nawet ksiazke podczas karmienia poczytalam.

Ja sesji brzuszkowej niestety nie mam, zaluje bardzo, bo zdjecia kocham! Zdjec fajnych ciazowych tez za wiele nie mam, czesto tak sobie sama pstrykam, zeby chociaz takie miec na pamiatke, ale to bardziej, zeby upamietnic wielkosc brzucha w danym okresie.

Luna, ale za to z wypiekami ostatnio szalejesz, wiec poniekad kulinarnie sie szkolisz jednak w tej ciazy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
okres inkubacji nabytej toxo to ponoć 3-10 dni więc najlepiej zrobić badanie po około 2 tygodniach od domniemanego zakażenia.

Ja robiłam na początku i tydzień temu sobie dla świętego spokoju powtórzyłam :)

ewwa - widziałam tą stronkę i pamiętam zdjęcia dziewczyny ktora siedzi z brzuchem i pod spodem w tej samej bluzce z maluchem :) Super :D

Mamy fotel :)
Luna - super!!! gratuluję fotela :)

a moje kółka będą na koniec maja, wryyyy.... mam nadzieję że to będą te co trzeba..... :/ jakby się okazało że będzie wozek potrzebny wczesniej to weźmiemy piankowe, a na pompowane poczekamy... zebym to ja wiedziala ze będą taaaaakie problemy z kólkami to bym się zdecydowala na wozek z lepszą amortyzacją ;) no ..... wdech, wydech i czekam ;)

piżamki przyszły... i może jestem zbyt wymagająca, ale spodziewalam się lepszej jakosciowo bawelny ;)
ja dzis w sumie nic ciekawego nie zrobiłam ;) plany pakowania zostawiam na jutro :-) a zdjęcie moze sobie z samowyzwalaczem zrobię :)

to dobranoc, pchły na noc :) ;)
Jaka tu cisza od rana...

Ja jakaś zmęczona i obolała od kilku dni, najchętniej bym się z łóżka nie ruszała... Dzisiaj byłam ze starszym w piaskownicy za blokiem, bo szkoda żeby siedział w domu i już sama nie wiedziałam jak mam siedzieć na ławce, każda pozycja niewygodna... Oby do piątku, bo przyjeżdżają dziadki i się wnusiem zajmą...

Mąż odebrał moje wyniki na paciorkowca i na szczęście nie wykryto, można jechać na porodówkę bez obaw ;)
cześć dziewczyny :)

No faktycznie tu dzisiaj strasznie cicho :P
Ja paciorkowca tez mam ujemnego na szczęście.
Dzisiaj wizyta - wiec dowiem się którego idę do szpitala... No i jutro spakuję torbę ostatecznie postanowiłam :D

Fotel zajmuje pół pokoju :P (swoją drogą karton po nim jest taki, jakby była w nim co najmniej narożna sofa!)

Mam nadzieję, że dzisiaj mąż kupi półkę, taśmę i haczyki i poprzyczepiamy ozdoby.

Ja dziś jakaś ziewająca...
Hehe Luna ja postanowienie z dopakowaniem torby mam codziennie, a cały czas brakuje w niej kilku rzeczy ;)
moze sa chetne na zel porodowy Natalis 1? cena 50 zl, termin jest do konca maja a wyrzucic mi szkoda... dodam ze uzywalam przy porodzie 1 dziecka i nie bylam nacinana. przy moim drugim porodzie nie zostal uzyty. nie zdazyli :P produkt nowy. prosze o kontak na maila periri@gazeta.pl
Hej dziewczyny :)
My wczoraj mielismy sesje zdjeciowa i jestem baardzo ciekawa jej efektow.. Specjalnie do sesji staralismy sie ogarnac troche pokoik Hubcia, zeby mozna bylo w nim kilka fotek zrobic. Co prawda ustawienie mebli bedzie finalnie inne i brakuje jeszcze mnostwa rzeczy, ale przynajmniej jakis akcent byl ;)
image
Dzisiaj tez mam za niecale 2 godz. wizyte u lekarza i ktg, takze ciesze sie bardzo na mysl o kolejnym podgladaniu naszego synka :)
U mnie torba jeszcze kompletnie nie spakowana, ale mam plan zabrac sie za to w tym tygodniu..

Pogoda fajna, choc troche wiaterek zimny, wiec sobie dzisiaj za dlugo na tarasie nie posiedzialam.. No i od kilku dni codziennie mam jazde na arbuza i pochlaniam jego ogromne ilosci, bo takie pyszne i slodkie mozna juz kupic, takze jesl ktoras z was jeszcze nie probowala to polecam :)
kamiku, bardzo fajny ten pokoik, wszystko tak ładnie zgrane kolorystycznie:) super
Kamiku fajnie ze pokoik juz prawie gotowy. Super kolorystycznie wszystko dobrane :) powiedz gdzie dostałaś ta sowę w łozeczku.

Przyszedł dziś do mnie szlafrok. Jest fajny ale brakuje mi jednak w nim dłuższego paska wiec musże coś wykombinować :)

Dziś pierwszy raz miałam juz sny porodowe chyba coraz bardziej podświadomie o tym myśle, a potem w nocy głupoty mi sie śnią.

Devil napisałam w Twoim wątku mam kombinezon taki na taka pogodę różowy z helhttp://bit.ly/1htivGqlo kity zobacz sobie może sie Tobie spodoba ja byłam bardzo z niego zadowolona
Miało być z hello kitty a coś tam dziwnie sie napisało.

Coś dzisiaj tu cisza dziewczyny poszłyście rodzic :) ?
Kamiku, piekny pokoik.
melduję się w dniu terminu:) wciąż w dwupaku! enjoy,a co u Ciebie?

kamiku,ale super w pokoiku! zgaduję, że sama zrobiłaś sowę? :)

ja wczoraj położyłam spać córcię i pojechałam do kina :D jak będzie już maruś to dłuuugo nie pójdę, a uwielbiam:)

my z julą też jemy arbuzy na potęgę! są takie słodziusie i pachną wakacjami:)))
Enjoy, moonika to Wy juz dziś w terminie :) wiec szybkiego i lekkiego porodu Wam życzę :)

Moonika jak tam Córcia juz zdrowa?
Dziekuje dziewczyny za mile slowa :)
Tak, sowe uszylam sama, tak jak literki i kostke ;)
Kiedys nawet wstawialam tu zdjecie:
image
Styczniówka, dziękuję! Oby tak było:)
juleczka siedzi w domku ze mną i doleczamy oczki (zapalenie spojowek;( ). Na szczęście daje sobie te oczki biedne zakroplić!
a jak Twoja córeczka?
Kamiku pokój super się prezentuje!

Jak patrzę na nasz to stwierdzam, że faktycznie będzie z lekka mdły :P Albo ładniej mówiąc stonowany ;)

Jak młody będzie starszy to poszaleję z kolorami!

My dziś też na wizytę wieczorem, a ktg nie miałam jeszcze ani razu...
do góry