Widok

Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie Kobietki :)
My już wróciliśmy od rodziców i po wizycie w domu rodzinnym mam pełny bak energii- piorę, sprzątam, oglądam ciuszki dla maluszka(bo dostałam od przyjaciółki ), robię porządki :) Czuję się świetnie. W południe śmigamy ze starszym synkiem i psiakiem po dworze bo szkoda nie korzystać z takiej pogody.

Co do wózka to już pisałam że mam po starszym tako jumper-prawie nówka bo synek nie chciał w gondoli jeździć- wolał chustę, a potem przesiedliśmy się na lekką parasolkę peg perego pliko mini. Jumpera kupiliśmy 3 w 1 wiec mamy wszystko fotelik, gondolę i spacerówkę, ma pompowane koła i na s-acerach po trudnym terenie dają radę. Też mamy psiaka i długie spacery nie są nam obce- choć przyznam że wolałam spacerować z psem mając dziecko w chuście- bo ręce były wolne a młody smacznie spał.

http://sklep-baby.pl/index.php/action,product,nr,1,sub,17,id,3.html
mamy dokładnie taki
Dziewczyny a jak z wielkością gondoli w tych wózkach? Boje sie, ze jesienią/zima maluch już sie nie zmieści w gondoli z całym ekwipunkiem, a nie wiem czy takie 5/6 miesięczne dziecko moze już jeździć w spacerowce? Ja jestem zupełnym laikiem w tym temacie :-( Właśnie ze względu na gondole myślałam nad Camarelo... Ciężka sprawa, dobrze ze mam jeszcze tyle czasu :)
W tako jumper nie jest za duża gondola Ale w listopadzie moje maleństwo będzie miało 7 mc to wystarczy na spacerowke od tako bo rozkłada się na lezaco i mamy zimowy śpiwór.
ja pierwszego syna urodziłam pod koniec maja i pamiętam, że zimą już jeździłam w spacerówce, bo gondole są niestety zazwyczaj małe, a w spacerówce są regulowane oparcia, więc mimo, że syn jeszcze samodzielnie nie suiedział to w pozycji półleżącej go woziłam, a dodatkowo była to dla niego mega frajda, bo widział wszystko z innej perspektywy.
Teraz będę korzystała również z tego samego wózka
Moja sąsiadka ma dziecko z końcówki czerwca i teraz przeniosła się na spacerówki chłopak w święta ma 6 miesięcy, ale wg mnie to zależy czy dziecko będzie umiał siedzieć chyba ze wózek można obniżać oparcie a chyba wszystkie wózki spacerowe to maja chyba ze się mylę. Ja przy starszej córce miałam parasole tylko ze Weronika urodziła się we wrześniu i po 6 miesiącach było akurat ale w tym przypadku wolała bym spacerówki ocieplana
Co do wózka to my jestesmy zdecydowani na Bugaboo - http://bugaboo.pl/poznaj-bugaboo/1-bugaboo-cameleon-3 Mysle, ze to sie juz nie zmieni. ;-) Choc widzialam tez fajny w Smyku tylko nie pamietam firmy... ;-)

Nie zalezy mi na mega duzej gondoli, bo polrocznego maluszka spokojnie mozna wozic w spacerowce (jesli jeszcze nie siada to w pozycji lezacej czy pollezacej). Do tego dobry spiwor i spacery nam nie straszne. ;-)
wózek fajny ale jak dla mnie za drogi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam do was pytanie czy będziecie kupować ochraniacz na szczebelki ostatnio słyszałam ze są nie korzystne szczególnie dla dzieci zespołem nagłego zgonu niemowlą
ja mam po starszym synku taki z Ikei i jest on dosyć niski i wąski wiec widać malucha, nie zasłania go całkowicie.
Ja mam wózek jedo bartina (jeśli dobrze nazwę pamiętam ) pompowane koła, dość duża gondola, swobodnie się prowadziło szczególnie obladowany zakupami. Nowego nie planuje z ekonomicznego punktu widzenia poza tym funkcjonalnie nie miałam zastrzeżeń.

Dziewczyny czy jecie śledzie ala matjasy w ciąży?
Ja podjadam ale zaczęłam się zastanawiać czy jest to bezpieczne?
A czemu ma być niebezpieczne? Ja jem, uwielbiam!
Witam was mamusie wieczorowo
Widzę że tu ostra dyskusja o wózkach,fajnie tak już oglądać wybierać i robic pierwsze zakupy,nie ma nic przyjemniejszego ;) chociaż ja wózek mam po córci i też jeszcze nic innego nie kupowałam to wkońcu może zacznę bo dziś się potwierdziło że będzie miała córcia wymarzoną siostrzyczkę :) tak się cieszę jejku :)
Z mniej przyjemnych rzeczy to że dziś stanełam na wadzę i jest już +6 kg,niewiem gdzie to jest bo tylko biust trochę większy i lekko brzuszek ehhh.A Jak tam po świętach? Wam dziewczyny coś przybyło ciałka?
Czujecie już swoje maluszki? :)
Pozdrowionka i miłego wieczorku :)
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

ja bym chyba chciała kupić albo zrobić taki na połowę łóżeczka
Niby listeria, toksoplazmoza i coś tam jeszcze może się czaić w sledziach. ..
Co do sledzi - to chyba zalezy tez od tego z jakiego zrodla pochodza. Ale nie slyszalam, by byly na czarnej liscie jesli chodzi o diete kobiet w ciazy ;-)

A co do ochraniaczy. Mialam ochraniacz taki nizszy, ktory byl w komplecie poscieli przy synku i nie moge mu niczego zarzucic. Jakos nie wyobrazam sobie lozeczka czy kolyski bez niego... Noworodek moze jeszcze sie tak nie wierci, ale kilkumiesieczne dziecko owszem. Wolalabym zeby nie obijalo sie o szczebelki czy wcisnelo pomiedzy nie raczke/nozke. Teraz tez bede miala, bo jest w wybranym przeze mnie komplecie.

Nie wiem jak niby dziecko mialoby sie zaplatac w ten ochraniacz... Mojemu synowi nigdy sie to nie udalo...
Jesli jest prawidlowo i mocno przywiazany do szczebelek, to chyba nie ma takiej mozliwosci...

Mysle, ze do artykulow w internecie trzeba dla spokoju wlasnego sumienia podchodzic z przymrozeniem oka. Bo czasami mozna tam przeczytac niesamowite rewelacje ;-)

Co do Bugaboo - nie sa tanie, ale zdecydowanie warte swojej ceny.
Mm90 - ja mam -4 kg i zaczyna mnie to przerazac... Ale za to brzuszek mam coraz wiekszy ;-)

Jak tak dalej pojdzie, to po porodzie nie bede musiala nic zrzucac i moze uda sie wrocic z obecnego L do dawnego S hehe ;-)
Z tego co czytałam, to każde dziecko do 18 miesiąca życia jest narażone na śmierć łóżeczkową nie zależnie od tego czy są osłonki czy nie.
Ja również sobie nie wyobrażam, żeby ich nie było, bo pierwszy syn strasznie się wiercił w łóżeczku i gdyby nie osłonki to byłby cały poobijany- nie wspomnę już o utknięciu ręki lub nie daj Boże główki między szczebelkami.
Również mam ten niski ochraniacz z Ikei w biedroneczki, ale teraz kupując nową pościel dla dzidzi będę w komplecie zamawiać nowy.
--
co do wózków dla mnie była jeszcze istotna głębokość siedziska w spacerówce, żeby dziecko mogło wygodnie usiąść.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam sylwestrowo :)
Ja ochraniacze do łóżeczka raczej odpuszczę... Nie wydaje mi się, aby dziecko miało szansę uderzyć się z dużą siłą. Chociaż może zmienię zdanie po jakimś czasie, ale na razie nie planuję takiego zakupu.
Co do wagi - u mnie +5 kg. Spodnie XS/S zamieniłam na M. Najwięcej poszło na szczęście w brzuch, potem cycki. Reszta w uda i pośladki :/
Ja zawsze walczyłem z wagą zawsze miałam problem z wrzytyciem zazwyczaj ważyłam 47 kg ale gdy ważyłam się pierwszy raz to bylo 45 wiec dla mnie dramat teraz na szczęście nie gubię wagi jak w pierwszej ciąży na razie jestem na +4 i dla mnie to sukces
witajcie Noworocznie. Ja niestety dziś dowiedziałam się od lekarza że podejrzewa u dzidzi TGA i jeśli się potwierdzi mały będzie musiał mieć operacje serca zaraz po porodzie:( ale nie to rozbiło:(((( Eh muszę jeszcze pochodzić po specjalistach aby potwierdzić,ale dwóch lek mnie badąło i oboje potwierdzają podejrzenia:( Czy któraś się z tym spotkała może? podobno to bardzo rzadka wada serca.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry