Widok

Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie kojec motherhood to rewelacja. Kupiłam używany, jeszcze nie ze względu na brzuch a na nogi - jakoś nie mogłam dla nich znaleźć miejsca w nocy ;) Mężowi również bardzo podpasował, więc czuję, że będzie w użytku nie tylko na czas ciąży i karmienia ;)
szminka21 - ja w pierwszej ciąży zakupiłam i super się sprawdził, nawet mąż mi podbierał:)) potem przy karmieniu super sprawa, także ja polecam
Mariolka nie chcę by to zostało potraktowane jak reklama. Ale znajdziesz moje produkty na razie tylko na fb pod hasłem TiuloweLove na dniach ruszy sklep internetowy ale tylko z kolekcją do kolorowania dla dzieci. :) reszta z czasem. Jarmark zaczyna się jutro czyli 5 grudnia i trwa do 23 grudnia. :) Zapraszam.
Ja już dzisiaj padam i ide spać zaraz z córką:)
Kojec do spania też muszę kupić i kupię od znajomej która szyje takie kojce. Od kiedy bawię się w hand made staram się kupować jak najwięcej gdzieś wśród znajomych szyjących. Zaraz się dowiem jakie ceny kojców i jakieś fotki może któraś będzie chciała.

Współczuję przejść z lekarzem. Niestety są różni. Ja się trzymam mojego na NFZ bo przynajmniej wiem że jest dobry i moge mu zaufać. A na połówkowe wybieram się chyba do Deringa bylam w pierwszej ciąży teraz też się zdecyduje:)
Marta, a może któraś z Twoich znajomych uszyłaby zapasową powłoczkę do kojca motherhood? Szczerze mówiąc szkoda mi 50zł za oryginalną...
Justicia! a dlaczego Twój lekarz wysyła Ciebie na zwolnienie ? Czy są jakies problemy czy masz tylko odpoczywać ?
Ja też planuję od stycznia isc na zwolnienie, po prostu chcę mieć trochę czasu dla siebie i dla córki (2 latka).
Moni też bym chciała iść na zwolnienie od stycznia.. ale mój lekarz nie wiem czy mi da. Ale czuję się gorzej jak w pierwszej ciąży. Moja mała też ma dwa lata;) takie to fajne szkraby są:)
A co do powłoczki zapytam. Popytam ale wiem że teraz jest kociokwik u wszystkich przed świętami ale zapytam.
Monika - miewalam ostatnio silne bóle głowy, aż kontaktowalam się z moim lekarzem, czy to normalne. Dodatkowo boli mnie kręgosłup w części lędźwiowej,co też go zaniepokoilo. Nie pomógł też mąż, który podczas wizyty powiedział, ze zamiast w weekend odpoczywać zabieram się za sprzątanie ;)
Ale już uspokoilam i lekarza i męża - kończę w pracy najważniejsze sprawy i w połowie stycznia, to będzie 20 t.c. planuje pójść na zwolnienie.
Nuska - jak synek odda tobie kojec to czekam na relacje ;)
Ja pracuje w zlobku, tez planuje isc na zwolnienie z poczatkiem lutego :) jednak praca z grupka maluchow, nie jest komfortowa w tej sytuacji.
Dziewczyny macie moze kogos, kto chcialby odsprzedac spodnie ciazowe? W rozmiarze 36... albo znacie tansze sklepy ze spodniami? To moja pierwsza ciaza, slyszalam,ze w h&m mozna dostac cos w przyzwoitej cenie? Bo u mnie w "miescie" 100-150 zl...i to jeszcze niezbyt fajne...
Justicia - ja też mam bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym czy nawet krzyżowym. Nie wiem czy to od siedzenia czy od czego... Staram się codziennie spacerować minimum godzinę i też ćwiczę w domu, ale jakoś nie pomaga.
Trochę za wcześnie chyba na takie doolegliwości :(
Agata88 - ostatnio kupowałam właśnie spodnie ciążowe w H&M - ceny wahają się od 120-150 zł... Też chętnie odkupiłabym jakieś spodnie w rozmiarze 36-38 :)

Amelia83 - lekarz trochę się przeraził tymi moimi bólami, nawet mnie "ostukał" w kilku miejscach na plecach, na szczęście nic nie bolało, więc powiedział tylko, że coś poważniejszego wyklucza (nie pamiętam dokładnej nazwy), ale dziwił się też, że już teraz bóle, tym bardziej że wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem. No i u mnie ewidentnie od chodzenia - miałam 2 razy silne bóle po zakupach w galerii... Trzeba się oszczędzać i tyle :)
Ostatnio widzialam dosc fajne spodnie do odkupienia na olx.pl wiadomo, lepiej je najpierw zobaczyc i przymierzyc... duzo ogloszen jest z Gdyni i Rumi.

Jakbyscie mialy dziewczyny spodnie to jestem chetna na zakup;) bo 150 zl to sporo,zwlaszcza w okresie swiatecznym...
Dziewczyny kojec super, spało się fajnie, wygodnie. Poleca m
Ja kupowałam spodnie w h&m za 79 z dodatkiem strechu.
Mimo że spało mi się wygodnie to od rana mam lekkie bóle w ledzwiowym
Cześć dziewczyny. Ja dziś po wizycie. Niestety leżenie w dalszym ciągu obowiązkowe. Śmieję się ze mam już wyleżaną nieckę w łóżku. Następne badanie będzie połówkowe za tydzień.

Dziękuję za informacje odnośnie dr.Szymczyka. Niestety jest on jednym z nielicznych który ma jakieś wolne terminy w Medi-co jest bardzo zastanawiające. Jestem wpisana na rezerwową u dr Sztramskiego.
A co do usług Medi to niestety pozostawiają wiele do życzenia...

Jak pisałam wcześniej, nie Wbijam się w rozmiar spodni 36 wiec jakby co mogę je odstąpić. (H&M mama, granatowe jeansy
)

Dziewczyny macie soposob na bezsenność? Do 3 rano dziś nie spałam a położyłam się o 23

image
Jestem chetna, by zobaczyc spodnie wtedy:)

Co do bezsennosci, chyba nie ma na to sposobu... ja probowalam ostatnio nie spac w dzien, zmeczyc sie cwiczeniami i nic... to chyba trzeba przetrwac i odsypiac sobie kiedy sie da;)
Marta - świetne ciuszki. Szczególnie te 'kolorowanki ' no i wspaniałe spódniczki. Aż szkoda że nie mam komu ich ubrać. Ew. samej sobie ;) Uwielbiam rzeczy ręcznie robione. Sama przymierzam się do uszycia własnej torebki. Wszystkie elementy zakupione czekają w szafie na lepszy czas.
Tym razem na jarmark nie dam rady pójść osobiście ale wyślę kogoś oczywiście po przyprawy :-)
image
Agata może wyślę Ci najpierw zdjęcia i wymiary. Jak będziesz dalej zainteresowana to zapraszam na przymiarke
image
http://www.kamama.pl/
Czy któraś z Was robiła zakupy w tym sklepie? Zna ceny i mogłaby polecić?
Mariolka mozemy sie tak umowic:) mam podac tutaj maila? Pytam, bo nie za bardzo wiem czy gdzies jest widoczny mail, ktory podawalam przy rejestracji;)
Tak podaj proszę bo ja nie mogę się zarejestrować na forum i nie mogę wysłać Ci wiadomości - Cały czas mi odrzuca mojego meila. Robię coś nie tak ?
image
Hmm.., dziwne,ze odrzuca. Wpisujesz na pewno prawidlowo? Ja sie wczoraj rejestrowalam i wszystko bylo ok, od razu dostalam maila aktywujacego. Moj adres: agata.mikuta@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry