Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bosa1, ja w poprzedniej ciąży miałam od początku do końca ciąży strasznie twardy brzuch... Skóra była strasznie napięta, a brzuch jak kamień. I często plamiłam. Nic nie dało się z tym zrobić, bo wszystko niby było ok. Ale małemu nic się nie działo jak widać teraz po nim ;)
W tej ciąży jest zupełnie inaczej - zero takich akcji... Więc nie wiem skąd się to wzięło.
No u mnie też nie wiadomo od czego bo nadal wszystko ok. Mam jedynie małą nadżerkę i to ona może krwawić.
Dziewczyny w Redłowie otwierają porodówkę po remoncie. Jest materiał na stronie trojmiasto.eska.pl. Muszę powiedzieć Wow! Wygląda pięknie i wybieram się na dzień otwarty w sobotę.
No to u mnie to samo, dwa plamienia w odstępie 3 tygodni, 2 wizyty na SOR, brzuch się napina a z badań wychodzi, że wszystko ok... Może od wysiłku tak się dzieje?
U mnie dziewczyny brzuch też się często napina i jest twardy. Zrobione badania i wszystko jest dobrze.

Zalecenia od lekarza ginekologa to: oszczędzać się, brać w dalszym ciągu d*phaston 2x1 oraz jak brzuch będzie bardzo mocno napięty to dodatkowo sięgać po no-spę 40 mg.
Właśnie siedzę pod laboratorium i robie krzywa cukrzycowa. Jeszcze godzina, bleee... Czytam. Klikam. Juz mam dość. Jeszcze wczoraj się paczkami obzarlam, wiec cukier szaleje a Młoda w brzuchu po słodkim skacze jak piłka.
Dobrego dnia dziewczyny!!
Powodzenia :-)
Dysia, dziewczyno! Ty łez w łóżku, śpj póki możesz! :-)
Dziękuję
Mąż mnie budzi jak wychodzi do pracy :-)
Budzik ma tak głośny, że umarłego by zerwał na nogi heh
Miłego dnia.
Dysia, na zapas i tak się nie wyśpisz :P
AMO, powodzenia! Jak pomyślę o tej glukozie to mi śniadanie sprzed tygodnia w gardle staje ;)
Bosa, juz ładuję sobie materiał z gdyńskiej porodówki - ciekawa jestem sama jak to wszystko tam wygląda.
Redlowo zawsze miało dobra opinię wśród rodzących, ja też polecam na podstawie wspominek przyjaciół.
Już za mną. Tak się pospieszylam, że wypiłam kubek z cukrem przed pobraniem krwi:-P
Dysia, jak by mój Mąż mnie budził, to bym wstawala po 4, a tak budzi mnie córka jak gramoli się do wyra... Dziś o 3 :-P
Glukoza za nami. Amo nie byłaś na jeleniogórskiej?
Zazdroszczę Wam tej glukozy! Ja idę w środę lub czwartek. Ale będę mieć towarzystwo, bo mój mąż musi zrobić to samo badanie (ma niestety cukier podwyższony). Razem zawsze raźniej :) Tylko nie wiem jeszcze co z Bartkiem zrobię, chyba babcia będzie musiała go do przedszkola zaprowadzić
Dziewczyny tak w temacie glukozy.
Czy wyniki: 75, 118, 93 są napewno ok? Chyba powinno być dobrze, ale norm nie mam napisanych na wyniku.
Ja się tylko martwię, żeby ta moja córka nie miała cukrzycy. Nic fajnego jak dziecko muszą kłuć. A skłonność do dziedziczenia mają dzieci podobno większe jeśli to ojciec ma cukrzycę niż jakby matka była chora. U nas właśnie mój mąż ma 1 stopień. Od dziecka choruje i dlatego wiem jakie to uciążliwe.
Dy się Twoje wyniki są idealne:)
Ja też Chmurka byłam na glukozie z koleżanką i czas uciekł nie wiadomo, kiedy.

Dysia ja mam wynik 85, 104, 88 więc jest ok. i widzę, że u Ciebie też:)

Podaję Tobie wartości referencyjne:
Wartość referencyjna glikemii na czczo: 70 - 99 mg/dl
Wartość referencyjna glikemii w 120 min. DTTG 75: < 140 mg/dl
Cukrzyca w ciąży: glikemia na czczo >=126 mg/dl lub glikemia >200 mg/dl w 120 min. DTTG 75
Cukrzyca ciążowa: glikemia na czczo 92-125 mg/dl lub glikemia po 60 min. >=180 mg/dl lub glikemia po 120 min. 153-199 mg/dl, wg. Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, 2015
Ale Wam zazdroszczę, robiłam dziś to badanie 4raz w życiu i zawsze sama, bez towarzystwa :-(
Nie, byłam dziś na Stogach, Stryjewskiego. Babka tam jest rewelacyjna. Tak lekko się wkuwa, bez sincow, bajka!
Fajnie, że jesteście już po :) ja się wybieram w poniedziałek lub wtorek. Nie lubię pobierania krwi, mam złe wspomnienia z SORu i moje reakcje bywają różne ;) a tu aż 3 razy :( i problemem będzie ograniczenie słodyczy przez weekend :p
Wybieram się jutro Zobaczyć ten nowy, cudowny oddział w Redlowie bo tam będziemy rodzic :) na zdjęciach wygląda ładnie :) tak w ogóle to chyba pobyt w szpitalu jest dla mnie trochę przerażający bo nigdy w szpitalu nie leżałam :p
Cześć dziewczyny,

U mnie chyba ten cukier też jest ok:77,128,88
Dobrze że przed tłustym czwartkiem zrobiłam :P
a gdzie robiłaś glukozę Queen ?
Właśnie, ja się tymi paczkami obzarlam a później na badanie cukru. Może być wesoło ;-)
do góry