Widok
No u mnie 6 tydzień we wtorek minie 7 :) .To też moja druga ciąża mamy 3 letnią córeczkę. U mnie jak na razie zawroty głowy i senność.Cieszę się tylko takimi objawami, bo z córcia od samego początku do końca ciąży wymiotowałam :).Tez się cieszymy, że będzie drugi maluszek :).
No i super, że nas już 3ciężarne :D
No i super, że nas już 3ciężarne :D
Ja dziś rano robiłam test i wygląda na to, że też do Was dołączę:) Chociaż to dopiero czwarty(?) tydzień;)
Właśnie, jak liczycie tygodnie? Wiadomo, że od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale czy trzeci tydzień to znaczy, że dwa pełne + kilka dni, czy trzy pełne + kilka dni z czwartego? Spotkałam się z różnym zapisem i zastanawiam się, która wersja jest obowiązująca w Polsce.
Właśnie, jak liczycie tygodnie? Wiadomo, że od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale czy trzeci tydzień to znaczy, że dwa pełne + kilka dni, czy trzy pełne + kilka dni z czwartego? Spotkałam się z różnym zapisem i zastanawiam się, która wersja jest obowiązująca w Polsce.
No to witamy kolejne przyszle mamusie:) co do dni tygodnia ciazy to jak ja mam np. 7 tydzien i 2 dni to znaczy ze jestem w 8 tygodniu. Tak liczy moja lekarka. Ja stale odczuwam mdłości:( wieczorem przed spaniem jest lepiej. Chciałabym czuc sie juz super! Na dodatek moj mąż wyjechał na noc więc z synkiem jestem sama:( . Ja rodziłam na Klinicznej naturalnie i super wspominam:) moja kumpela ze szkołybrodzenia rodziła w Wojewódzkim i przeżyła koszmar. Skończyło sie na cesarce. Mam nadzieje ze i tym razem urodzę na Klinicznej. Nie ma innej opcji:)
Hej, to i ja się melduję :)
U nas już zaczął się 9 tydzień i jesteśmy po 2 wizytach u lekarza.
Mamy już kochaną córcię która w październiku skończy 2 latka.
Po cichu liczę że ta ciążą przebiegnie podobnie jak poprzednia,czyli zero dolegliwości, poza wielkim apetytem :)
Aha, ja rodziłam poprzednio w wojewódzkim i było fantastycznie, teraz koniecznie też tam .
Pozdrawiam mamusie
U nas już zaczął się 9 tydzień i jesteśmy po 2 wizytach u lekarza.
Mamy już kochaną córcię która w październiku skończy 2 latka.
Po cichu liczę że ta ciążą przebiegnie podobnie jak poprzednia,czyli zero dolegliwości, poza wielkim apetytem :)
Aha, ja rodziłam poprzednio w wojewódzkim i było fantastycznie, teraz koniecznie też tam .
Pozdrawiam mamusie
Witam mam na imie Agnieszka i mam 32 lata :) ... jesteśmy świeżo upieczonym małżeństwem bo 5 dniowym :D.... ciąża to dla nas obojga wspanialy prezent ślubny.
w poniedziałek byliśmy na usg i słyszeliśmy juz bicie serduszka naszego maluszka... to moja pierwsza ciąża , nie mam jeszcze wybranego szpitala ale póki co więcej pozytywnych opinii słyszałam o klinicznym... jestem tez na etapie poszukiwania dobrego lekarza prowadzącego i położnej.... będę wdzięczna za rady
co do dolegliwości to występują u mnie mdłości i bol piersi, któremu towarzyszy wzrost co akurat cieszy męża ;)
w poniedziałek byliśmy na usg i słyszeliśmy juz bicie serduszka naszego maluszka... to moja pierwsza ciąża , nie mam jeszcze wybranego szpitala ale póki co więcej pozytywnych opinii słyszałam o klinicznym... jestem tez na etapie poszukiwania dobrego lekarza prowadzącego i położnej.... będę wdzięczna za rady
co do dolegliwości to występują u mnie mdłości i bol piersi, któremu towarzyszy wzrost co akurat cieszy męża ;)
AgaMalaCzarna ja polecam dr.Klimaszewskiego przyjmuje na NFZ, ale prywatnie też. http://www.znanylekarz.pl/robert-klimaszewski/ginekolog/gdansk. Chodziłam do niego w pierwszej ciąży i teraz też mi się udało dzięki Pani w rejestracji :), oczywiście na NFZ.
Byliśmy na kontroli 23 lipca i to przypadało na 7 tydzień i niestety zostaliśmy z mężem zaskoczeni a zarazem zasmuceni ponieważ poinformowano nas, że widoczne jest puste jajo płodowe:(. Ale mamy cichą nadzieję, że 30 lipca dzidzia się pokaże.Najgorsze w tym wszystkim, że są wymioty, ból piersi, mdłości cały dzień, ale to niestety nie gwarantuje, że będzie dobrze.
Byliśmy na kontroli 23 lipca i to przypadało na 7 tydzień i niestety zostaliśmy z mężem zaskoczeni a zarazem zasmuceni ponieważ poinformowano nas, że widoczne jest puste jajo płodowe:(. Ale mamy cichą nadzieję, że 30 lipca dzidzia się pokaże.Najgorsze w tym wszystkim, że są wymioty, ból piersi, mdłości cały dzień, ale to niestety nie gwarantuje, że będzie dobrze.