Widok

Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zakładam nowy wątek z aktualna listą, bo ten już długi :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=541084&c=1&k=160
Heh dlatego skoro moge to odpoczywam ile sie da,ale zaczyna sie prawdziwy sajgon i nici z odpoczynku:)))
A wnioski zawsze sie przydaja:)) Mamusie,ktore maja juz maluszki daja duuuzo pomocnych rad ,a mi to bardzo pomaga:)
image
Jestem w Gdańska :).

Muszę przyznać, że tak jak wszyscy mowili trzeba korzystać w pierwszej ciąży i się wylegiwać i rozpieszczać. Przy drugiej jest zupełnie inaczej, już nie mozna tak beztrosko odpoczywać bo jest w domu mały Skarbeczek :). Ale plus jest taki ze duzo rzeczy sie juz wie i ma swoje wnioski w stosunku do wielu spraw. A jak jest mniej czasu to czlowiek wiecej chce zrobić i musze przynac ze mam duzego kopa do dzialania. Ale juz nie przynudzam :).
image
NataliaG skad jestes? :)
image
Jestem zalogowana :)
image
Witam NataliaG :))
image
Megi co do lekarza odnosnie plci ja polecam tego dr. Adamskiego.
On prowadzi moja ciaze i na prawde super lekarz. Mozesz dzwonic do niego i pytac o byle pierdołe ,a zawsze ma czas,a jesli akurat ma dyzur to odpisuje sms lub oddzwania.
Dr.Preis tez super lekarz,bylam u niego na badaniu pappa i teraz naolowkowe ide,ale plci nie rozpoznal:)
image
Witam Serdecznie Wszystkie Przyszłe Mamusie,

Czytam Was od niedawna i proboje nadgonic zeby sie przywitam i dopisac ale widze ze nie mam szans ;). Pędzicie ze ho ho..

Jestem w ciąży - będzie to nasze drugie dziecko. Pierwszą mamy już półtoraroczną córeczkę, która jest naszym wielkim szczęściem :D:D.

Wstępny termin to 8 października (różnie wychodzi, moja Babcia - któa zawsze wszysto wie najlepiej :P i przewidziala termin pierwszej mowi ze 2 paździrnika,,, :P:P hihi). Płeć jeszcze nie znana moze w przyszłym tygodniu będzie wiadomo. Rodzę w Wojewódzkim.

Pozdrawiam i proszę o dopisanie mnie do Waszej listy.
Megi no ja na pewno :) ,nie wiem kto jeszcze,ale skoro wiekszosci mamusiek pasowal dzien na jutro to powinno wypalić w koncu:))))
image
Hello,
Pestka to faktycznie słabo, że lekarz nie jest w stanie określić płci w 22 tc i to na usg 3d... Świetnie Cię rozumiem, bo ja jestem teraz w 20 tc i też nadal nie znam płci mojego dziecka. Chociaż wymusiłam na ostatniej wizycie od lekarza deklarację odnośnie płci, to powiedział, że "chyba dziewuszka" ale absolutnie nie mam się tym sugerować...
Ogólnie wkurzają mnie Ci lekarze i cały ten pogmatwany system opieki zdrowotnej :(. Na wizyty regularne chodzę do LuxMedu, ale na każde usg 3d odsyłają mnie do Invicty. Byłabym spokojniejsza mając jednego lekarza prowadzącego moją ciąże na 100 % a nie tak raz tu raz tam :/. W ogóle umówiłam się na 21.05 na kolejną wizytę i po czasie zajarzyłam, że to będzie środa, a więc w superprzychodzi LuxMedu nie będą mi mogli zrobić usg, bo mój lekarz ma dostęp do usg tylko we wtorki!!! Ale jestem zła wrrr... A połówkowe 4.06 dopiero, chyba przełożę na wcześniejszą datę bo nie jestem w stanie tak długo czekać, by się dowiedzieć co u dzidzi słychać.
Wrzesień, ja się nastawiam na jutrzejsze spotkanie, kto jeszcze reflektuje?
image
Mamusie pytanie :
jak jutro z naszym spotkaniem.??
pytalam wczoraj,ale bez odzewu.
image
zakochałam się w nowej pościeli dla mojego smyka :)
http://www.decobazaar.com/produkt-posciel-120x90-3-elementowa-sweety-dotti-blue-3907981.html
tylko czemu te pościele tyle kosztują ;/
image
ja przed ciążą też nie słyszałam o śpiworkach - dopiero, kiedy dostałam rzeczy po siostrzeńcu, byłam zdziwiona, że miał aż dwa na start - jeden dostał jako prezent w szpitalu (siostra rodziła w Niemczech), a drugi kupili dziadkowie :) doświadczone mamy, które przecierają szlaki, są nieocenione :)
ja na tyle się zakochałam w śpiworkach, że będę ich używac, dopóki będzie rozmiarówka :D chyba, że nastąpi jakiś bunt ze strony synka :)
Ja kojarzę Gawła, chodziłam do niego przed ciążą, ale potem, niewiadomo czemu, przestał przyjmować u mnie w przychodni. Wtedy mi Mama poleciła Zinkiewicza z Jagiellońskiej i to był strzał w 10! przyjmuje też prywatnie w endomedzie i prywatnie na Jagiellońskiej, np. od 7 rano,a a na nfz od 8. Sprzęt ma dobry, moim zdaniem, ale co najważniejsze jest super dokładny, miły, cierpliwy, odpowiada na wszystkie pytania, łącznie z tymi o płeć ;)
chodzę jeszcze prywatnie do lekarza z Zaspy, ale to dlatego, że chcę tam rodzić i jakoś mi lepiej psychicznie, że "mam kogoś stamtąd", ale Zinkiewicz jest genialny! :) jedyny minus to właśnie to, że nie pracuje na Zaspie :P

Fajny pomysł z tym śpiworkiem, muszę przeanalizować :D
ja też chodzę do medicover i też Sztramski robi mi USG :)
image
chodzę do Medicovera. połówkowe będzie robił dr Sztramski - fajny specjalista i pracuje na Zaspie :)
karo_lina a gdzie chodzisz do Stukana ? badanie połówkowe kto Ci będzie wykonywał ?

Ja robiłam badanie połówkowe na końcu 22 tygodnia, początek 23 i na badaniu połówkowym poznałam płeć, widziałam ptaszka :)
image
hej dziewczyny, już wczoraj nie miałam czasu zajrzec...

dziecko w śpiworku się nie przegrzewa, bo śpiworki są różnej grubości. ja np. na lato kupiłam cienki, teraz na zimę/wiosnę cieplejszy. poza tym "manewruję" ubrankiem do spania - zawsze zakładam pajaca, tylko w zależności od temperatury cieńszy lub grubszy.

manka - daj znac po wizycie :)

Pestka - dr Doering to chyba rzeczywiście najlepszy specjalista od USG. ja też jeszcze nie znam płci, liczę, że poznam jutro na wizycie, a jeśli nie, to za tydzień na połówkowym :)

Aga_Kr - ja też chodzę do Stukana, prowadzę u niego już kolejną ciążę. nie było go jakiś czas, bo zdawał dodatkowe egzaminy. uważam, że jest super dokładny i w drugiej ciąży traktuje mnie jak w pierwszej (w przeciwieństwie do jego żony, która najwyraźniej uważa, że skoro nie jestem pierworódką, to wszystko wiem). no i zawsze w razie awarii przyjmie między pacjentkami :)
Manka powodzenia na badaniu dzisiaj:))) Mow potem jak bylo:)
image
Pestka mamy dokladnie takie same proporcje jesli chodzi o wage:) wzrost o 3 cm sie rozni hehe,ale pewnie ich nie widac:)))

Ja polecam dr.Adamskiego z Gdanska ,pracuje w PolmedIe w Manhattanie ,przyjmuje w czwartki i chyba w poniedzialki lub wtorki. U mnie plec maluszka rozpoznal w 17 tygodniu i tak zostalo:)) Byl pewny plci maluszka i potwierdzil to na nastepnej wizycie.
Jesli chcesz moge ci podac do niego numer,mozesz zadzwonic,zapytac,a potem umowic sie na wizyte jak sie zdecydujesz:)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

do góry