Widok

Mamuśki na Kowalach:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
od maja (mam nadzieję) przeprowadzamy się na Kowale. Chciałam się dowiedziec, jak spędzacie czas ze swoimi pociechami, czy sa jakies place zabaw, miejsca do spacerowania. Będę mieszkac na osiedlu Olimp.
Z chęcią poczytam sobie Wasze opinie,
pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też mieszkam na Heliosa :-) i moja córcia ma 16mc :-) chętnie wybierzemy się na spacerek.
jak tylko bedzie pogoda to zapraszamy na wspolny spacerek :)
Z najnowszych wieści, koło myjni na Kowalach budują LIDLA;)
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
może niedługo dołącze do mieszkanek Kowal,
czy jest ktoś z ul Apollina? lub Srebrzystej Podkowy?

dziewczyny jak tam "zapachy" Szadołkowe?
ja jestem z apollina :-) zapaszków szadłókowych nie czuję wcale a mieszak to już dłuugo , pozdrawiam
dziewczyny mam pytanie, jak jest z dojazdem z kowal do gdańska??
chodzi mi o dojazd dla osób bez samochodu, mąż musiałby dojeżdżać na zaspę i zastanawiamy się jak duże utrudnienie to będzie.
z osiedla Olimp jedzie autobus 255 na Chełm, na pętlę tramwajową, a tam przesiadka na tramwaj. Z osiedla Świętokszyskiego 155 - też na Chełm. Bezpośrednio do Gdańska jeździ 256, ale zdaje się, że tylko kilka razy dziennie. Nie wiem jak czasowo, bo rzadko korzystam z komunikacji.
jest na Kowalach fotograf? muszę zrobić fotki do dokumentów
z tego co wiem, nie ma.
dziewczyny z jakich przychodni korzystacie?
proszę o opinię głównie o pediatrach i ogólnych...
Od niedawna mieszkam na Kowalach wcześniej mieszkałam na Chełmie i tam też chodze do przychodni. Polecić mogę pediatrę dr. Malinowska bardzo miła lekarz no i jak narazie nie mam do nie zastrzeżeń. Dużym plusem w tej przychodni jest brak kolejek jeżeli chodzi np. o szczepienia dla dziecka. A jeżeli chodzi o dorosłych to jest wiele lekarzy ja osobiście chodzę do dr. Konopko bardzo sympatyczna lekarz. Pozdrawiam
Witam
Odnośnie pytania "CZY JEST FOTOGRAF NA KOWALACH"?
Tam nie ma ale jest nieco niżej :) Przed trzecimi światłami licząc od obwodnicy :) na Świętokrzyskiej 69 http://www.2style.pl/kontakt.php

Pozdrawiam
jakaś ciemna jestem dziś ktoś mi objaśni gdzie ten fotograf jest bo nie bardzo wiem :-) potrzebujemy zdjęc legitymacyjnych wiec chętnie skorzystam gdzieś tu blisko Kowal ????
Czesc Dziewczyny .. ja za tydzien zaczynam sie przeprowadzac wlasnie na kowale "srebrzysta podkowa" :) Mam nadzieje ze moze jakas Mama bedzie chetna na wspolne spacery i spotkania :) Bede nowa i niestety nie bede nikogo znac :(
to będziesz mieszkać tuz obok mnie , jak się wprowadzisz i ogarniesz to zapraszam na wspólny spacer choć mam nieco starszego syna :-)
Ooo super :) napewno sie odezwe :)
blueeyes, Anka 0310 i rybalon - ja również mieszkam na srebrzystej podkowie i chętnie się spotkam z innymi mamami, mój synek ma rok i 7 m-cy :) Mieszkam tam od 3 dni i wczoraj byliśmy zwiedzić plac zabaw w Borkowie, jest super wypasiony :)
jaki plac w Borkowie? ten koło przedszkola Horyzoncik?
Aldona jak tylko sie wprowadzimy to ja napewno do Ciebie sie odezwe.. a kto wie czy nie bedziemy sasiadkami ;))
tak fajny plac jest obok przedszkola Horyzoncik i Stokrotki - od nas można dojść na skróty przez lasek i pola obok srebrzystej podkowy to 5 min drogi noo z dziećmi małymi może 10 min :-)
do góry