Widok

Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w szczęśliwej "13"

1. Karina25 01.03.2011 - Córeczka, Szpital Wojewódzki
2. Lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
3. ninkaa 02.03.2011
4. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
5. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
6. VIKING 06.03.2011 SYNEK :) Maciuś , Zaspa ?
7. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
8. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
9. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
10. I W O N K A >("_")< 09.03.2011 - CÓRECZKA - NIKOLA - PORÓD ZASPA
11. kosmisia 11. 03. 2011 - syn, Szpital w Redłowie
12. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
13. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
14. KasiaKoziołek 12.03.2011
15. IzaSJ 15.03.2011 - Synuś:) - Kliniczna
16. Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
17. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
18. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
19. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
20. gonia445 25.03.2011 - Szpital Redłowo,
21. nati 01.04.2011
22. sonia85 02.04.2011 - Synek TYMON :) SR Maria, szpital Zaspa
23. Mlenia 02.04.2011
24. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
25. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
26. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
27. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
28. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
29. Manieczka0 18.04.2011
30. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
31. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
32. Janka2 29.04.2100 Córeczka :)
33. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest link do nowego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=220013&c=1&k=160
Nacia .. czemu w poniedzialek ? masz cc?
Witam i Lucy gratulacje ;)) A ja w poniedziałek już swoje maleństwo będe miała przy sobie juz sie doczekać nie mogę :))
Lucy, ale super! Gratulacje!

My mamy weekend z goscmi - tesciowie przyjechali do nas. Przywiezli wozek, ktory caly wczorajszy wieczor rozpracowywalismy - jest super, no i ciesze sie, ze juz do nas dojechal. No i dowiezli cala mase prezentow malemu (chyba moja tesciowa realizuje sie w kupowaniu, hehe), wiec od poniedzialku znow mam troche prania, prasowania i ukladania.
Lucy80 - moje gratulacje!!!!!!!!
Życzymy dużo zdrówka dla Ciebie i Synka!!!! Jak zawitasz do Polski to może uda nam się spotkać z dzieciaczkami na kawce????
chcialam sie zapytac kiedy moj deptak zamienil sie w gore w Tatrach?
ale w koncu kupilam staniki i pudelka zeby wszystko ladnie posegregowac na przewijaku i jedno na dol zeby nie latac po schodach jak bede dziecko przebierac.
MadzikRoza dzieki za info...no to czekam na takie skurcze:)
Witam witam po wielkim wczorajszym obżarstwie dziś to się czuje jak bańka stańka ;) jeszcze trochę to będę się turlać heh dlatego dzień zaczęłam lajtowo mleko z płatkami i koniec ....zaraz sobie herbatkę zrobię widzę że kolejna rozpakowana tak więc i ja dołączam się do gratulacji !!!! i super Lucy że już w domku z maluszkiem pozazdrościć ale i na nas przyjdzie pora trzeba być dobrej myśli ;D
Ivvka ja w swoich notatkach ze SR mam zapisane że skurcze powinny występować regularne co 5 min przez min. 2 godz i ich siła z każdym skurczem powinna rosnąć ;)

image
Walerko - ja też podpisuję się pod Twoim suwaczkiem :D:D:D I nie nastawiaj się tak na rozwarcie i skróconą szyjkę, bo ja mam, a dalej nic z tego nie wynika:) Rozwarcie mam na 2 cm, szyjka ma niecały cm i jest totalnie miękka, a Mały sobie siedzi i chyba mu dobrze. Pessara nie mam na sobie od wczoraj a tu nic...

Byłam dziś u kosmetyczki odświeżyć stopy i dłonie, jestem w pełni przygotowana, mogę rodzić...tylko ciekawe co na to mój synek.

Rzeczywiście coś u nas chłopcy mniejsi. Mój z wczoraj - 2970g.
podpisuje sie rekami i nogami pod moim suwaczkiem, moze nie od razu sadzic sie z moim dzieckiem ale niech juz wylazi. probuje jej tlumaczyc ze predzej czy pozniej i tak musi wyjsc wiec moze predzej ale jakos nie chce mnie sluchac, boziu jak dziecko w brzuchu mnie nie slucha to jak to bedzie z nastolatka?
boli mnie brzuch i za kazdym razem jak zaboli to mysle ze moze to juz.
ide dzis kupic staniki i drobiazgi do torby i moge rodzic, moze madre dziecko wie ze mama jeszcze niedpopakowana.
a co do szpitala to 6 godz to jak dla mnie za malo ale 24godz, jezeli dobrze je, to chyba wystarczy zwlaszcza ze w nocy jest sie samemu i zwlaszcza po cesrace jest ciezko
Cześć Dziewczyny:)
byłam kolejna na liście zaraz po Lucy ale niestety nadal chodzę nierozpakowana:( może dlatego, że to termin z USG??? termin z OM mam w niedzielę. Lekarz nastawiał mnie na wcześniejszy poród i byłam pewna, że do 2 marca nie wytrzymam- a tu niespodzianka
nie udzielałam się tu często ale zawsze staram się Was podczytywać coby być na bieżąco;)
U mnie już od tygodnia lekkie rozwarcie i ogólnie szyjka skrócona, rozmiękczona ale bez większych efektów. Jeżeli do poniedziałku nie urodzę to mam wizytę i zobaczymy co lekarz zadecyduje
Gratuluję rozpakowanym szczęśliwie Mamuśkom i trzymam kciuki za kolejne.
Olala82 dzieki za wsparcie:)pewnie moja kolezanka Was poinformuje jak bede juz po:)
hejka

Walerka ja tez mam wizyte w sob i juz nie chcialam na nia isc tylko na porodowke ale co zrobic jak moje dziecko woli byc w brzuszku:)

Kosmisia ja myslalam jechac do szpitala jak skurcze beda regularne co 5 min..tylko wlasnie nie bardzo wiem przez ile godzin maja trwac czy po godzinie jechac czy po 2 czy pozniej...hmm :)
z tym, że ja mam szpital praktycznie obok domu:)
Ohoh:D

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi:D

Wczoraj moja koleżanka (termin miała na 03.03) dzwoniła do mnie, że tak już nie może wytrzymać i w ogóle, a o 5 rano na porodówkę do Redłowa pojechała:D

Ja mam wizytę we wtorek i może jej nie dotrzymam...chciałabym:D Ale z drugiej strony się boję:D

Słuchajcie do szpitala jedziemy jak skurcze będą co 8-10 min przez ponad godzinę, no nie?:D
Lucy wielkie gratulacje!!! :)

Mi z kolei dziś zapowiedział lekarz, że poród w każdej chwili się może zacząć. Nasz synek miał dziś ok. 2925 gr, więc coś chłopaki mniejsze od dziewczyn chyba nam się szykują ;)
Nastawiam się zatem bojowo i co ma być to będzie...
Torba spakowana, ale już dawno, więc nie pamiętam czy wszystko mam ;)
Spokojnej nocki!
Ja to bym chyba jednak wolała zostać te pare dni w szpitalu niż tak odrazu do domu...jakoś tak bezpieczniej mi się wydaje...
Dzieki dziewczyny:)
Jak tylko uslyszałam wagę to ucieszyłam się ze jednak nie urodziłam wcześniej:) Na szczęście mały dobrze ciągnie pierś od samego początku, więc mam nadzieję że przybierze troszkę ciałka :))) Podobny do tatusia to i też taki chudzielec ;)

Walerka dzięki za poprawienie listy:)

Tak jak Walerka pisała w Uk wypuszczają nawet po 6 godzinach.
Lucy gratulacje!! :-) Ładnie nam się marzec rozkręca mamy 3 i tyle samo dzieciaczków :-) Oby tak dalej!!
Gratuluje Mamusiom, ja kontrolnie żeby suwaczek swój zobaczyć :))))
moj maz trenuje matowanie fotelika do samochodu,mial byc z powrotem za 5 min ale znikna chyba to nie jest takie proste jak sie wydawalo.
ja jestem na etapie sprzatania, mam nadzieje ze to juz instynkt wicia gniazda. w sobote mam wizyte wiec sie wiecej dowiem czy szyjka skrocona i czy mam rozwarcie. mialam nadzieje ze juz nie doczekam tej wizyty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry