Widok
Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 13
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo
Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka
link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-12-t541330,1,16.html#npu1
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-12-t541330,1,16.html#npu1
Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
Dziewczyny ja też się dopisałam bo gdzie zniknęłam z listy:)
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
Dziewczyny ja też się dopisałam bo gdzie zniknęłam z listy:)
Badanie na paciorkowca jest dość drogie, ale na pewno mozna je zrobic na fundusz. Właśnie wczoraj rozmawiałam z moim wujkiem ginekologiem i powiedział,że wszystkie kobiety maja to badanie robione jeśli nie maja wyniku przychodząc na porodówke to szpital pobiera próbki i robi to badanie, różnica jest taka,że jak nie masz wyniku to traktuje sie pacjentke jak chora i podaje jej sie antybiotyk.
Ginekolodzy nie chcą dawac skierowania, bo to drogie badanie,ale na bank mozna je miec w ramach funduszu.
Ginekolodzy nie chcą dawac skierowania, bo to drogie badanie,ale na bank mozna je miec w ramach funduszu.
Sabbi ja znalazłam taką listę w internecie ;-) Co do porodówek to ja bym chętnie na kliniczną się wybrała zobaczyć co i jak, bo jak do tej pory nie mogę się zdecydować gdzie rodzić, ale raczej tam pojadę, mimo że bliższy memu sercu wojewódzki, jeśli można się tak wyrazić ;-) Z tym że stamtąd mnie odstrasza ta szyba, za którą siedzą odwiedzający!
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
Sabi to jest link to strony z lwyprawką, którą Rozyczka podała jakiś czas temu, całkiem fajną:)
http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka
http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka
Jakie te nasze fasolki są wielkie :D
Koralik to sie sluchaj i odpoczywaj!
Mi Maly nie dal wczoraj zasnąć i dzisiaj od rana buszuje i to ny byli na tyle ze spania :P wg od wczoraj zrobil sie jakie ruchliwy. A czkawka standardowo ze 3 razy dziennie. Szkoda tylko, ze nie chce sie nagrać ten mój falujacy brzucho :P
Dzisiaj czeka mnie dentysta brrrr... :|
A jutro gin. W KONCU :D
Koralik to sie sluchaj i odpoczywaj!
Mi Maly nie dal wczoraj zasnąć i dzisiaj od rana buszuje i to ny byli na tyle ze spania :P wg od wczoraj zrobil sie jakie ruchliwy. A czkawka standardowo ze 3 razy dziennie. Szkoda tylko, ze nie chce sie nagrać ten mój falujacy brzucho :P
Dzisiaj czeka mnie dentysta brrrr... :|
A jutro gin. W KONCU :D
Moja też buszuje na całego, czasami wieczorem to aż mam obolały brzuch od tego rozpychania. Wtedy sobie myślę,że już po porodzie nigdy tego nie poczuję. Teraz jest to raczej uczucie właśnie rozpychania i przesuwania rączek lub nóżek niż kopanie.
Powodzenia u gina, taka pogoda chętnie bym spacerowała już z wózeczkiem.
Powodzenia u gina, taka pogoda chętnie bym spacerowała już z wózeczkiem.
A nasz wózek wietrzy się z fabrycznego zapachu w ogródku, to prawie jak spacer ;D
Roksana ja podobnie, wczoraj nawyciągałam się z szafy większych bluzek i z doszłam do wniosku, że nie mam co na siebie włożyć, wszystkie jakieś takie kuse się zrobiły. W ostatnim tygodniu jakoś tak brzucha dostałam! Ale przejdę się do pobliskiego lumpka, może coś kupię, bo na nowe na te ostatnie miesiące szkoda mi kasy. Zakupiłam sobie tylko wygodne pumpy.
Dziewczyny, a gdzie w trójmieście dostanę cienkie rajstopy ciążowe? Potrzebne mi na czwartek, a zawsze kupowałam przez neta i nie wiem, czy np. w takim realu to będą. Nie mam w pobliżu żadnego sklepiku z bielizną.
Roksana ja podobnie, wczoraj nawyciągałam się z szafy większych bluzek i z doszłam do wniosku, że nie mam co na siebie włożyć, wszystkie jakieś takie kuse się zrobiły. W ostatnim tygodniu jakoś tak brzucha dostałam! Ale przejdę się do pobliskiego lumpka, może coś kupię, bo na nowe na te ostatnie miesiące szkoda mi kasy. Zakupiłam sobie tylko wygodne pumpy.
Dziewczyny, a gdzie w trójmieście dostanę cienkie rajstopy ciążowe? Potrzebne mi na czwartek, a zawsze kupowałam przez neta i nie wiem, czy np. w takim realu to będą. Nie mam w pobliżu żadnego sklepiku z bielizną.
Ja kupowalam rajstopy na matarni na stoisku koło mohito, ale mały wybór mieli..
W ndz ide na komunie mojego chrzesniaka i chyba z okazji upałów nie ubiore rajstop bo sie spoce jak nie wiem.. I padne w tym kościele.. Ale nogi mam takie bladżidsu ze nie pytajcie.. Ehh
Dziewczyny, ile butelek i jakie pojemności trzeba kupić? W ogóle nie ogarniam tego..
W ndz ide na komunie mojego chrzesniaka i chyba z okazji upałów nie ubiore rajstop bo sie spoce jak nie wiem.. I padne w tym kościele.. Ale nogi mam takie bladżidsu ze nie pytajcie.. Ehh
Dziewczyny, ile butelek i jakie pojemności trzeba kupić? W ogóle nie ogarniam tego..
Chodzę do przychodni na Kartuskiej w Gdańsku a oni korzystają z laboratorium Bruss też na kartuskiej.
No mi się właśnie wydaje że czym później tym lepiej, bo jak zrobi się za szybko i wynik będzie ujemny to nie mamy pewności że przez te 5 czy 6 tyg nie zdążyliśmy tego złapać.
Co do butelek też kupiłam jedną Aventa i jedną TT, myślę że a początek starczy w razie czego
No mi się właśnie wydaje że czym później tym lepiej, bo jak zrobi się za szybko i wynik będzie ujemny to nie mamy pewności że przez te 5 czy 6 tyg nie zdążyliśmy tego złapać.
Co do butelek też kupiłam jedną Aventa i jedną TT, myślę że a początek starczy w razie czego
Lisia w Rossmanie sa ale na nogach wyglądają fatalnie bo mają tylko super jasne albo czarne :/
Ja się nastawiam na karmienie naturalne i nie może być inaczej ;) Więc kupuję jedną lub dwie małe butelki - tym razem stawiam na TT :)
A jak już wejdą kaszki itp to pomyślę o większej butli :)
Pogoda piękna a ja chyba zacznę chodzić na boso bo moje balony nie bardzo się mieszczą gdziekolwiek ..
Ja się nastawiam na karmienie naturalne i nie może być inaczej ;) Więc kupuję jedną lub dwie małe butelki - tym razem stawiam na TT :)
A jak już wejdą kaszki itp to pomyślę o większej butli :)
Pogoda piękna a ja chyba zacznę chodzić na boso bo moje balony nie bardzo się mieszczą gdziekolwiek ..
Co do butelek to ja kupilam taki zestaw startowy TT sa tam dwie butelki 260, dwie 120 i dodatkowo kubek niekapek po 4 miesiacu i smoczki 4 o wolnym przeplywie i dwa o srednim. Z przesylka zaplacilam 70 zl. Ja tez nastawiam sie na karmienie piersia ale z doswiadczenia po starszym nastaeiam sie tez na roznego typu niespodzianki :) zawsze pozniej sie przydadza do picia kleiku czy innych rzeczy.
Upal dzisiaj taki ze spuchlam jak balon... sprawdzalam sobie cisnienie w osrodku i wszystko ok wiec czekam do wieczora az zrobi sie chlodniej
Jutro maz wraca! :) i to na stale:) no poki co przynajmniej;) kilka miesiecy z domu go nie wypuszcze na zadne wyjazdy czy delegacje. Juz nie moge sie doczekac:)
Upal dzisiaj taki ze spuchlam jak balon... sprawdzalam sobie cisnienie w osrodku i wszystko ok wiec czekam do wieczora az zrobi sie chlodniej
Jutro maz wraca! :) i to na stale:) no poki co przynajmniej;) kilka miesiecy z domu go nie wypuszcze na zadne wyjazdy czy delegacje. Juz nie moge sie doczekac:)
Ja też nastawiam się na cyca ale butlę kupię bo przy Oli na nastawieniu się skończyło. Wkładek laktacyjnych ani stanika do karmienia nie kupuję do czasu gdy będę wiedzieć,że karmię bo raz już oddałam nowe a szkoda mi kasy. Za to kupię nakładki na brodawki i dobry krem bo miałam strasznie poranione przy Oli a jednak chcę powalczyć o to karmienie.
Byłam odebrać wyniki morfologii i posiewu moczu a odebrałam morfologię, mocz ogólny i jakieś badanie z kału, którego nie oddawałam :)
Byłam odebrać wyniki morfologii i posiewu moczu a odebrałam morfologię, mocz ogólny i jakieś badanie z kału, którego nie oddawałam :)
czesc Mamuski,
strasznie mnie dawno nie bylo, bo mialam klopoty z internetem, ale teraz mam nadzieje tu bywac czesciej.
tak czytam i chyba nie dam rady wszystkiego przejrzec co napisalyscie. Fajnie ze mialyscie spotkanie i sie poznalyscie blizej.
czas ucieka, coraz blizej do porodu. ja juz zaczelam kompletowac torby, bo coraz mniej mi sie chce robic,a i przy moim 2.5 latku jest co robic.
Wlasnie mamy juz z pociechami jak radzicie sobie?bo ja siedze z synkiem w domu i czasami wymiekam, bo moj synus nic nie odpuszcza.
dzis bylam na USG i cora wazy 2,150g i przesunal mi sie termin na szybciej, wiec juz w ogole malo czasu.
Wlasnie dziewczyny w weekend w Alfa centrum w Gdansku bedzie sporo atrakcji dla przyszlych mamusiek z okazji Dnia Matki w tym USG 4D za free, bezplatne porady, pomiary glukozy itd,
http://www.alfacentrum.pl/title,Zapraszamy_wszystkie_przyszle_mamy_na_bezplatne_badania_i_konsultacje,pid,13,mid,1,event,newsdetails,nid,1356.html
jesli chodzi o butelki ja mam 3 aventa, 2 po 125 ml i 1- 260. Aventa mi sie najlepiej sprawdzily przy synku, nic sie z nimi nie dzialo np przy wyparzaniu (nie pamietam jakiej firmy teraz ale kilka mi sie dziwnie powyginalo od goraca).
strasznie mnie dawno nie bylo, bo mialam klopoty z internetem, ale teraz mam nadzieje tu bywac czesciej.
tak czytam i chyba nie dam rady wszystkiego przejrzec co napisalyscie. Fajnie ze mialyscie spotkanie i sie poznalyscie blizej.
czas ucieka, coraz blizej do porodu. ja juz zaczelam kompletowac torby, bo coraz mniej mi sie chce robic,a i przy moim 2.5 latku jest co robic.
Wlasnie mamy juz z pociechami jak radzicie sobie?bo ja siedze z synkiem w domu i czasami wymiekam, bo moj synus nic nie odpuszcza.
dzis bylam na USG i cora wazy 2,150g i przesunal mi sie termin na szybciej, wiec juz w ogole malo czasu.
Wlasnie dziewczyny w weekend w Alfa centrum w Gdansku bedzie sporo atrakcji dla przyszlych mamusiek z okazji Dnia Matki w tym USG 4D za free, bezplatne porady, pomiary glukozy itd,
http://www.alfacentrum.pl/title,Zapraszamy_wszystkie_przyszle_mamy_na_bezplatne_badania_i_konsultacje,pid,13,mid,1,event,newsdetails,nid,1356.html
jesli chodzi o butelki ja mam 3 aventa, 2 po 125 ml i 1- 260. Aventa mi sie najlepiej sprawdzily przy synku, nic sie z nimi nie dzialo np przy wyparzaniu (nie pamietam jakiej firmy teraz ale kilka mi sie dziwnie powyginalo od goraca).
Ja mam jedną butelkę aventa 125 i na początek starczy, bo też się nastawiam na karmienie cycem. W razie czego zawsze można kupić, zapasów nie muszę robić. Właśnie nie wiem czy widzialyście ale w biedrze teraz będą staniki do karmienia po 25zl.
Kaasik11 tez jestem w domu z synkiem. W sierpniu skonczy 3lata i tez chwilami daje mi niezle w kosc ale przyjelam zasadeze on musi sie wyszalec i codziennie rano plaza,plac zabaw albo dlugi spacer zeby go wykonczyc:-) kolo 14 ma jeszcze drzemke wiec i ja korzystam z tego czasu lezac. No i wybieram miejsca na spacer tam gdzie nie ma samochodow inie musze zanim gonic. On biegnie,wraca a ja sobie spaceruje:-)
Dzięki dziewczyny, zakupiłam rajstopy w realu. taki upal, ze chyba ich nie włożę, ale nogi mam blade jak nigdy...
Ja również mam nadzieję karmić piersią, ale zakupiłam 1 butelkę aventa 125ml i jedną większą chyba 260 dostałam jeszcze nową w opakowaniu. Na początek wystarczy.
A czy butelkę swoją trzeba mieć już w szpitalu, gdy dziecko w razie czego dostaje gotowy pokarm?
Staniki będą też od jutra w lidlu.
Ja również mam nadzieję karmić piersią, ale zakupiłam 1 butelkę aventa 125ml i jedną większą chyba 260 dostałam jeszcze nową w opakowaniu. Na początek wystarczy.
A czy butelkę swoją trzeba mieć już w szpitalu, gdy dziecko w razie czego dostaje gotowy pokarm?
Staniki będą też od jutra w lidlu.
o fajnie że dałyście cynka z tymi stanikami, chociaż kurka wątpię czy znajdę jakiś na swoje bambaryły :/
a o tym weekendzie w Alfie słyszałam dziś w radiu...ciekawe jak wielkie będa kolejki na to 4D :) wybiera się któraś z Was?
butelki butelkami..nie mam, ale pewnie zakupię takie jak Wy macie, gdyż nie mam innego odniesienia :) .ale co najlepiej kupic do butelki ? macie konkretne mleko wybrane ?
ładny dziś dzień...chociaż udało mi się przerysować samochód :/ za to wczoraj, wzorowo wykorzystałam swój wielki brzuch i w ORange gdzie czeka się zazwyczaj ponad godzinę, na załatwienie jakiejs sprawy, spytałam Pana od numerków czy nie mają przywilejów dla kobiet w ciązy. !0 minut później już mnie opbsługiwali ładnie :)))
a o tym weekendzie w Alfie słyszałam dziś w radiu...ciekawe jak wielkie będa kolejki na to 4D :) wybiera się któraś z Was?
butelki butelkami..nie mam, ale pewnie zakupię takie jak Wy macie, gdyż nie mam innego odniesienia :) .ale co najlepiej kupic do butelki ? macie konkretne mleko wybrane ?
ładny dziś dzień...chociaż udało mi się przerysować samochód :/ za to wczoraj, wzorowo wykorzystałam swój wielki brzuch i w ORange gdzie czeka się zazwyczaj ponad godzinę, na załatwienie jakiejs sprawy, spytałam Pana od numerków czy nie mają przywilejów dla kobiet w ciązy. !0 minut później już mnie opbsługiwali ładnie :)))
Jagunia ja przy starszym uzywalam bebiko. Tanie i dobre. U nas nie bylo zadnych problemow z przyswajaniem czy uczulenia. Tylko to ciezko powiedziec jak bedzie przy innym dziecku. Teraz tez w razie czego zaczne od bebiko i ew bede zmieniac jakby cos bylo nie tak. W wejherowie jak rodzilam i mlody nie chcial cycka to tez bebiko podawali i jakos tak przy tym zostalam. Jak dla mnie szczegolna zaleta to cena wlasnie i dostepnosc. Nawet w biedrze mozna kupic :)
Ja bym pojechała na to usg ale pewnie mojemu mężowi nie będzie się chciało...A samej mi się nie chce. Co do mleka to cały czas mam nadzieję, że nie będzie potrzebne na początku :-) potem pewnie wybiorę to samo co przy młodym, czyli nan.
Ja moze sie przejade na.to usg bo akurat maz bedzie, wszystkie moje badania go ominely wiec teraz juz dzwonilam i bardzo sie cieszyl z takiej mozliwosci. Kwestia tylko tego czy moja mama mlodego przygarnie na pare godzin bo z nim to mi sie nie usmiecha jechac.pewnie beda kolejki a on nie wytrzyma... ale wstepnie chcemy jechac:)
widze ze Sabbi mamy podobnie, tez z samego rana wychodzimy zeby synek sie wyszalal, ale ja tez po takim spaczerze 3-4 godzinnym jestem padnieta. podczas dzremki to zawsze jest cos do zrobienia w domu, ale tez staram sie wypoczywac w miare mozliwosci.
dokladnie od jutra w Lidlu beda staniki do karmienia, legginsy, tuniki ciazowe itd. nie wiem jak te staniki jakosciowo, ale pewnie i tak sobie kupie bo cena naprawde atrakcyjna.
jesli chodzi o karmienie w szpitalu, to mojego przez chwile dokarmiali sztucznym ale przez strzykawke, wiec butelka nie byla potrzebna. to bylo w Wojewodzkim 3 lata temu, nie wiem jak jest teraz.
ja sobie badania daruje bylam w tym tygodniu na USG wszystko jest dobrze wiec nie bede meczyc corcie:)
dokladnie od jutra w Lidlu beda staniki do karmienia, legginsy, tuniki ciazowe itd. nie wiem jak te staniki jakosciowo, ale pewnie i tak sobie kupie bo cena naprawde atrakcyjna.
jesli chodzi o karmienie w szpitalu, to mojego przez chwile dokarmiali sztucznym ale przez strzykawke, wiec butelka nie byla potrzebna. to bylo w Wojewodzkim 3 lata temu, nie wiem jak jest teraz.
ja sobie badania daruje bylam w tym tygodniu na USG wszystko jest dobrze wiec nie bede meczyc corcie:)
mój mały też nieźle dzisiaj buszuje w brzuchu, aż się cały faluje. Taka piękna pogoda, że ponad połowę dnia spędziliśmy z synkiem na dworze. Ja też czasem nie mam siły na spacery ze starszakiem, tym bardziej, że jest rezolutny i baaarrrdzo szybki, a z drugiej strony nie mam sumienia spędzac z nim całe pół dnia w domu dopóki mąż nie wróci z pracy
roksana ja mam te najmniejsze czyli chyba 125 i 150ml, z tym ze aventa z tej starej clasycznej kolekcji smoczek. Nastawiam sie na karmienie piersia a butelki kupilam tylko w razie czego lub gdybym musiała wyjść na dłużej i trzeba by nakarmic butlą. Dlatego też wzięłam takie butelki żeby smoczki były zupełnie różne w razie gdyby jedna z nich nie przypasowała.
A zamawiałam na allegro u sprzedawcy polgrande_pl i mogę również polecić od niego pieluszki tetrowe te które ma najgrubsze. Wydają mi się bardzo dobre jakościowo (dla porównania w tej samej cenie dostałam kilka sztuk takich z Pepco, które juz po praniu wyciągały się w każdą stronę i łatwo zrobić w nich dziurę)
A zamawiałam na allegro u sprzedawcy polgrande_pl i mogę również polecić od niego pieluszki tetrowe te które ma najgrubsze. Wydają mi się bardzo dobre jakościowo (dla porównania w tej samej cenie dostałam kilka sztuk takich z Pepco, które juz po praniu wyciągały się w każdą stronę i łatwo zrobić w nich dziurę)
mimmossa dziekuje bardzo :)
Nooo właśnie muminka ma jakiejs symptony ciazy :P
ja dzis od 5.10 na nogach. . Na 9.. ide sie odhamic :)
ide na przedluzenie rzes :) a coo :)
dobrze ze na 9.. bo pozniej bym chyba padla.. dzis w gdansku 26 stopni w cieniu...ma byc takze tego.. musze kupic jakies spodnie sobie
najlepiej takie przewiewne alladynki czy jakos tak i jakies bluzki bez rekawow.. bo wszystkie co mam sa krotkie i wygladam jak debil w nich. . Tylko gdzie ja dostane tanie spodnie :>
Nooo właśnie muminka ma jakiejs symptony ciazy :P
ja dzis od 5.10 na nogach. . Na 9.. ide sie odhamic :)
ide na przedluzenie rzes :) a coo :)
dobrze ze na 9.. bo pozniej bym chyba padla.. dzis w gdansku 26 stopni w cieniu...ma byc takze tego.. musze kupic jakies spodnie sobie
najlepiej takie przewiewne alladynki czy jakos tak i jakies bluzki bez rekawow.. bo wszystkie co mam sa krotkie i wygladam jak debil w nich. . Tylko gdzie ja dostane tanie spodnie :>
Tanie spodnie można w lumpku kupić :D choć ja odkąd w ciąży jestem to za wiele nie widziałam bo wczesniej to cała tona wisiała na wieszakach- tak jak i ciuszki niemowlęce !
Ja chodzę w rybaczkach przedciążowych i łudzę się ,że starczą do sierpnia :p i w koszulce na ramiączkach i... co to ja napisałam. chodze? A nieee, t pomyłka.. Przemieszczam się ruchem posuwisto pływajacym ...
Jolcia mnie najbardziej bawi,jak znajome,których brzuchy bez ciąży wyglądają jak mój krzyczą do mnie "grubas" :D :D
Ja chodzę w rybaczkach przedciążowych i łudzę się ,że starczą do sierpnia :p i w koszulce na ramiączkach i... co to ja napisałam. chodze? A nieee, t pomyłka.. Przemieszczam się ruchem posuwisto pływajacym ...
Jolcia mnie najbardziej bawi,jak znajome,których brzuchy bez ciąży wyglądają jak mój krzyczą do mnie "grubas" :D :D
A oto Słonik na szczęście ;)
http://zapodaj.net/f281fdeddbddf.jpg.html
http://zapodaj.net/f281fdeddbddf.jpg.html
Ewik śliczny brzusio :)
Zaliczyłam już Lidla i Biedronkę w poszukiwaniu czegoś ciązowego.
W Lidlu są za 15 zł bluzki ciążowe na ramiaczkach. Staniki moim zdaniem fajniejsze są też w Lidlu, ale rozmiary tylko 80 i 85 BCD, przynajmniej tak jest u mnie w osowej. A tak to nic ciekawego nie ma.
Są jeszcze tu i tu bodziaki, jak któraś jeszcze nie ma, ja mam już zdecydowanie za dużo...
Taki upał, a to dopiero początek lata!
Zaliczyłam już Lidla i Biedronkę w poszukiwaniu czegoś ciązowego.
W Lidlu są za 15 zł bluzki ciążowe na ramiaczkach. Staniki moim zdaniem fajniejsze są też w Lidlu, ale rozmiary tylko 80 i 85 BCD, przynajmniej tak jest u mnie w osowej. A tak to nic ciekawego nie ma.
Są jeszcze tu i tu bodziaki, jak któraś jeszcze nie ma, ja mam już zdecydowanie za dużo...
Taki upał, a to dopiero początek lata!
Ja też byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam stanik, ale taka dziwna rozmiarówka, ogolnie noszę 75c, a z Lidla pasuje mi 85 c i to na styk :P kupiłam sobie 2 bluzki i sukienkę, ale też jest zawyżona rozmiarówka, noszę M, a tu pasuja S. Do ubranek dziecięcych nie dopuściły mnie kobity, a nie chciałam sie pchać, wyrywały sobie te ubrania, kłóciły, która pierwsza je miała ehh...
Lisia a były te spodenki bawełniane różowe w Lidlu?
ja też jestem z Osowej i trochę mi się nie chce iść... ;)
byłam dziś na glukozie, Mąż się poświęcił i wziął dzieci do Parku Oliwskiego, a ja przeleżałam ponad godzinę w aucie, potem wizyta u gina (wszystko ok, normalnie cieszę się, jak gwizdek, nigdy nie byłam w tak normalnej ciąży :D ) i jakoś zleciało,
a jutro mam 3. USG, to 30-32tc, udało mi się złapać termin, następny wolny 18. czerwca, więc chyba lepiej szybciej niż później :)
odgrzebałam letnie ciuchy, mam kilka par lnianych 3/4, jak zawinę do środka rozporek, otwarty oczywiście, to jakoś się mieszczę, także daruję sobie wszywanie pasów ciążowych, przynajmniej później się też nadadzą
też się kryję przed upałem w domu... w cieniu bez wiatru było przed chwilą 30'C
ja też jestem z Osowej i trochę mi się nie chce iść... ;)
byłam dziś na glukozie, Mąż się poświęcił i wziął dzieci do Parku Oliwskiego, a ja przeleżałam ponad godzinę w aucie, potem wizyta u gina (wszystko ok, normalnie cieszę się, jak gwizdek, nigdy nie byłam w tak normalnej ciąży :D ) i jakoś zleciało,
a jutro mam 3. USG, to 30-32tc, udało mi się złapać termin, następny wolny 18. czerwca, więc chyba lepiej szybciej niż później :)
odgrzebałam letnie ciuchy, mam kilka par lnianych 3/4, jak zawinę do środka rozporek, otwarty oczywiście, to jakoś się mieszczę, także daruję sobie wszywanie pasów ciążowych, przynajmniej później się też nadadzą
też się kryję przed upałem w domu... w cieniu bez wiatru było przed chwilą 30'C
ja bylam dzis w lidlu ale w Chwaszczynie i tam akurat byla masa tych komplecikow z bodziakami i spodenkami, w ogole nikogo przy nich nie bylo. Kobiety bardziej walczyly o spodnie, sukienki itd dla siebie.
tez kupilam szary stanik, ale faktycznie z rozmiarami kiepskawo no i malo tego bylo, ja bylam z samego rana i juz zostalo z 8 kompletow, moze tylko po tyle maja na stanie.
tez kupilam szary stanik, ale faktycznie z rozmiarami kiepskawo no i malo tego bylo, ja bylam z samego rana i juz zostalo z 8 kompletow, moze tylko po tyle maja na stanie.
A ja w lidlu wlasnie bylam, stanikow malo bylo.. ja nawet na nie dla siebie nie patrzylam bo mam mega wymagajacy biust i musze sie naszukac zeby cos pasowalo :(
kupilam sukienke szara.. i top.. myslalam ze rozm L bedzie dla mnie za maly a jest idealny i chyba rzuce sie po jeszcze jeden :)
co do dzieciaczkowych ciuszkow.. no patrzylam ale bodziakow mam juz za duzo i nic nie wzielam..
a propo.. promocji..w akpol'u z okazji dnia matki od jutra sa jakies ponoc mega promocje :)
kupilam sukienke szara.. i top.. myslalam ze rozm L bedzie dla mnie za maly a jest idealny i chyba rzuce sie po jeszcze jeden :)
co do dzieciaczkowych ciuszkow.. no patrzylam ale bodziakow mam juz za duzo i nic nie wzielam..
a propo.. promocji..w akpol'u z okazji dnia matki od jutra sa jakies ponoc mega promocje :)
hej Laseczki,
Róża - ładniusi brzusio:D
ja dzis tez po lidlach biegałam.. najpierw na Zaspe pojechałam, i tam stwierdziłam, że chyba naprawde wraz z otwarciem o 7 trzeba było tam być, żeby coś z tych ciążowych ubrań dostać ehh leginsów kilka sztuk zostało, oczywiście same S, w staniki bym żadne nie weszła, a najbardziej mnie rozwaliło, że te tuniki i sukienki leżały w koszu bez bocznej ścianki, czyli co? połowa leżała na ziemi.. masakra jakas.. i ja mam sie po to schylać? phi:P bodziaki kupiłam ale juz większe, bo na 62 mam chyba z 200:P
ale na szczeście przy GB dostałam sukienke na którą polowałam:) ale faktycznie zawyżona rozmiarówka, bo w L sie topie, a to moj normalny rozmiar:/
+ sukienka i leginsy + bodziaki z Biedry:P i 200zł nie ma:/:/:/:P
Róża - ładniusi brzusio:D
ja dzis tez po lidlach biegałam.. najpierw na Zaspe pojechałam, i tam stwierdziłam, że chyba naprawde wraz z otwarciem o 7 trzeba było tam być, żeby coś z tych ciążowych ubrań dostać ehh leginsów kilka sztuk zostało, oczywiście same S, w staniki bym żadne nie weszła, a najbardziej mnie rozwaliło, że te tuniki i sukienki leżały w koszu bez bocznej ścianki, czyli co? połowa leżała na ziemi.. masakra jakas.. i ja mam sie po to schylać? phi:P bodziaki kupiłam ale juz większe, bo na 62 mam chyba z 200:P
ale na szczeście przy GB dostałam sukienke na którą polowałam:) ale faktycznie zawyżona rozmiarówka, bo w L sie topie, a to moj normalny rozmiar:/
+ sukienka i leginsy + bodziaki z Biedry:P i 200zł nie ma:/:/:/:P
jesli chodzi o pediatre na Osowej to na pewno nie polecam dr Godlewskiej i dr Borys. Godlewska swego czasu byla najlepsza pediatra tam, ale cos sie popsulo.
Byla naszym prowadzacym przez 2 lata i z roku na rok bylo coraz gorzej. Synek duzo chorowal wiec bylismy tam czesto, na szczescie nic powaznego nie mielismy. tu mozna na forum tez znalezc kilka watkow na ten temat.
Zawsze te same leki przypisywane, zawsze malo czasu, kilka razy nas nie przyjela bo mowila ze nie ma czasu, a ja z chorym dzieckiem czekalam na dodatkowa wizyte. Dr Borys w ogole na maksa dziwna, jakby zyla w innym swiecie.
Sympatycza i kompetentna wydaje sie Fraczek ale bylismy u niej tylko raz z braku terminu u naszej.
Byla naszym prowadzacym przez 2 lata i z roku na rok bylo coraz gorzej. Synek duzo chorowal wiec bylismy tam czesto, na szczescie nic powaznego nie mielismy. tu mozna na forum tez znalezc kilka watkow na ten temat.
Zawsze te same leki przypisywane, zawsze malo czasu, kilka razy nas nie przyjela bo mowila ze nie ma czasu, a ja z chorym dzieckiem czekalam na dodatkowa wizyte. Dr Borys w ogole na maksa dziwna, jakby zyla w innym swiecie.
Sympatycza i kompetentna wydaje sie Fraczek ale bylismy u niej tylko raz z braku terminu u naszej.
no i zaliczyłam lidla...mega wszystko przebrane, i ani jednej sukienki :/ za to wyszłam ze spodenkami w dwóch rozmiarach. no i zaliczyłam biedre z dwoma rozmiarami sweet bodziaków :)
kiedy tak mniej wiecej dziecko rosnie na rozmiar większy wg tych rozmiarówek? po m-cu ? wiem że to kwestia indywidualna, ale tak mniej wiecej ? jezu..ja nic nie wiem
kiedy tak mniej wiecej dziecko rosnie na rozmiar większy wg tych rozmiarówek? po m-cu ? wiem że to kwestia indywidualna, ale tak mniej wiecej ? jezu..ja nic nie wiem
Jagunia, nie martw sie, ja tez jestem zielona:) ale mysle ze to bedzie metoda prob i bledow.. jak zaczna sie ciuszki za male robic to bierzemy z innej kupki albo dokupujemy i tyle:)
ja mam tylko pytanie do Was.. co z metkami? bo jestem na etapie prania wszystkiego i kurcze jak ja odetne te metki (chodzi mi o te co sa z boku zazwyczaj na bodziakach) to ja sie nie połapie jakie to rozmiary sa:P Odcinacie wszystko? bo tak na zdrowy rozum, należałoby to zrobić, żeby maluszkowi nic tam nie wadziło z boku.. hmm
ja mam tylko pytanie do Was.. co z metkami? bo jestem na etapie prania wszystkiego i kurcze jak ja odetne te metki (chodzi mi o te co sa z boku zazwyczaj na bodziakach) to ja sie nie połapie jakie to rozmiary sa:P Odcinacie wszystko? bo tak na zdrowy rozum, należałoby to zrobić, żeby maluszkowi nic tam nie wadziło z boku.. hmm
Któraś tam wyżej pytała o spodnie... Są fajne w Terranovie cienkie przewiewne na gumce po 60zł, w kwiatowe wzory, naprawdę super nie tylko na ciążę :)
Ja metek nie odcinam. W moich ubraniach mi nie przeszkadzają to myślę, że małemu też nie będą przeszkadzać. Zresztą zależy jakie te metki bo większość jest taka mięciutka, że w ogóle ich nie czuć, a nie raz są takie sztywne. Ale ogólnie nie odcinam.
Ja metek nie odcinam. W moich ubraniach mi nie przeszkadzają to myślę, że małemu też nie będą przeszkadzać. Zresztą zależy jakie te metki bo większość jest taka mięciutka, że w ogóle ich nie czuć, a nie raz są takie sztywne. Ale ogólnie nie odcinam.
3 mies dziecię szwagierki ma 3 mies i nosi 68-74.
No ja tez kupilam w Lidlu dwupak spodenek ale juz na 80 sobie sukienkę ale nie ciążowa i szary stanik. Tylko jeszcze nie mierzyłam. Rozmiary fakt maja zawyżone.
Body z biedry w paski po rozciagnieciu pokazywaly biale przeswity wiec sobie odpuscilam. Ale kupilam tam rajstopki :P
No i po wizycie u gina Oski ma 2300g i za 2 tyg znowu wizyta i wymaz na paciorkowca.
No ja tez kupilam w Lidlu dwupak spodenek ale juz na 80 sobie sukienkę ale nie ciążowa i szary stanik. Tylko jeszcze nie mierzyłam. Rozmiary fakt maja zawyżone.
Body z biedry w paski po rozciagnieciu pokazywaly biale przeswity wiec sobie odpuscilam. Ale kupilam tam rajstopki :P
No i po wizycie u gina Oski ma 2300g i za 2 tyg znowu wizyta i wymaz na paciorkowca.
Mi strasznie dokucza pęcherz jak chodzę. Jest w niego wtulony chyba ;p
Ten stanik szary z Lidla chyba n ie będzie najwygodniejszy, przez lekki "push-up". Zobaczymy. Ale teraz do chodzenia nawet extra bo trzyma całego cyca i nie odstają w nim sutki tak jak w szmacianych ;p
No i od niego też pierwsze co muszę odciąć metkę bo mnie gryzie. Ja to chyba wybitnie wrażliwa jestem ;p
Ten stanik szary z Lidla chyba n ie będzie najwygodniejszy, przez lekki "push-up". Zobaczymy. Ale teraz do chodzenia nawet extra bo trzyma całego cyca i nie odstają w nim sutki tak jak w szmacianych ;p
No i od niego też pierwsze co muszę odciąć metkę bo mnie gryzie. Ja to chyba wybitnie wrażliwa jestem ;p
Roksana, ja od lat choruje na astme i alergie mam dosłownie na wszystko wziewne:/ i teraz biore Zyrtec i inne leki po konsultacji z alergologiem. Wiesz, to jest indywidualna sprawa, wydaje mi się, że powinnaś iść do alergologa, bo taka męczarnia jest nie do zniesienia. Polecam Clinica Vitae we Wrzeszczu.
ja chodze do Dr Wolf- Anioł nie człowiek:) z całego serca polecam. O reszcie lekarzy nie mogę się wypowiedzieć, bo ich nie znam, ale dużo się rejestruje do Cimoszko. A co do leków, ginka poprostu przyjęła, że leczę się u specjalisty i jeśli on zaleca to należy brać, nie sprzeciwiała się. Aczkolwiek u mnie ta alergia w czasie ciąży zdecydowanie się zmniejszyła (oby tak zostało), i biore leki doraźnie, a nie jak kiedyś 1-2dziennie:/
Kichanie i kaszel jest dosyć niebezpieczny wiec pędź do alergologa.
Tak swoja droga to znajoma ostatnio zlamala przez kichniecie zebro. Masakra :)
Ni sie,znowu godziny spania przestawiły i zasypiam po 2 a wstaje kolo 12 :/ beznadzieja...
No a ja sie dzisiaj biore za sprzątnięcie chaty, doprowadzenie sie do porządku i na dzialeczke śmigam :)
Tak swoja droga to znajoma ostatnio zlamala przez kichniecie zebro. Masakra :)
Ni sie,znowu godziny spania przestawiły i zasypiam po 2 a wstaje kolo 12 :/ beznadzieja...
No a ja sie dzisiaj biore za sprzątnięcie chaty, doprowadzenie sie do porządku i na dzialeczke śmigam :)
Dziewczyny sorry ze wcinam sie w watek ale mam fajne ciuszki do sprzedania po corce, rozmiar 56/62, glownie kappahl, next, h&m, moze znajdziecie cos dla waszych maluchow:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=543126&c=1&k=161#post9476997
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=543126&c=1&k=161#post9476997
Dziewczyny, nie wiem jak Was, ale mnie ta pogoda wykończy niedługo.. Na zewnątrz duszno, w mieszkaniu duszno, przez to, że w nocy nie śpię jestem wymęczona masakrycznie.
Na szczęście fachowiec kończy remont, więc od przyszłego tygodnia sprzątanie :)
Byłam wczoraj w lidlu kupiłam dwie koszulki ciążowe i bodziaki i spodenki dla Juniora, ja niestety mam niestandardowy rozmiar biustu bo 75f i staników w takich fajnych promocjach kupić nie mogę ;/
Fajna ta akcja w Alfie postaram się tam jutro wybrać bo i tak muszę jechać do Gdańska, a usg 4d jeszcze nie miałam, może Młody się ładnie odwróci i pokaże :))
Na szczęście fachowiec kończy remont, więc od przyszłego tygodnia sprzątanie :)
Byłam wczoraj w lidlu kupiłam dwie koszulki ciążowe i bodziaki i spodenki dla Juniora, ja niestety mam niestandardowy rozmiar biustu bo 75f i staników w takich fajnych promocjach kupić nie mogę ;/
Fajna ta akcja w Alfie postaram się tam jutro wybrać bo i tak muszę jechać do Gdańska, a usg 4d jeszcze nie miałam, może Młody się ładnie odwróci i pokaże :))
no nie mooogeeee!!!
się zryczałam właśnie, bo poczytałam sobie poród Luny....i tak mi się jej żal zrobiło, bo naprawde nie miała lekko, naprawde! i raptem patrze u siebie na fb, się okazuje że Luna to moja koleżanka z byłej pracy!! I jak tak sobie ją do tego opisu porodu podpiełam, to nie dało sie nie poryczeć konkretnie!
Luna , już wiesz kto jest tu kim, wiec buziaczki i gratusie ogromne, a tych konowałów z Twojego porodu bym rozszarpała chyba w tej chwili :) może uda Ci się to przeczytać :)
się zryczałam właśnie, bo poczytałam sobie poród Luny....i tak mi się jej żal zrobiło, bo naprawde nie miała lekko, naprawde! i raptem patrze u siebie na fb, się okazuje że Luna to moja koleżanka z byłej pracy!! I jak tak sobie ją do tego opisu porodu podpiełam, to nie dało sie nie poryczeć konkretnie!
Luna , już wiesz kto jest tu kim, wiec buziaczki i gratusie ogromne, a tych konowałów z Twojego porodu bym rozszarpała chyba w tej chwili :) może uda Ci się to przeczytać :)
Luna, gratuluję synka!:)
Też byłam w Alfie,jakoś ok 12,30 i na USG nie było miejsca ani na dziś ani nawet na jutro :/
Można było zbadać glukozę i zmierzyć ciśnienie,nawet nie było kolejek,ale odpuściłam-tą glukozę odwlekam jak mogę ;D
Za to dostałam jakieś próbki szamponików dla dziecka i balsamów dla mamy,mleka i szczoteczkę z grzebykiem Canpola-takie pocieszenie,ze nie dostalam się na to USG :)
Pogoda mnie wykańcza,nogi mam jak serdelki,najchętniej napuściłabym sobie wody w basenik i siedziała tak pół dnia;)
Pozdrawiam
Też byłam w Alfie,jakoś ok 12,30 i na USG nie było miejsca ani na dziś ani nawet na jutro :/
Można było zbadać glukozę i zmierzyć ciśnienie,nawet nie było kolejek,ale odpuściłam-tą glukozę odwlekam jak mogę ;D
Za to dostałam jakieś próbki szamponików dla dziecka i balsamów dla mamy,mleka i szczoteczkę z grzebykiem Canpola-takie pocieszenie,ze nie dostalam się na to USG :)
Pogoda mnie wykańcza,nogi mam jak serdelki,najchętniej napuściłabym sobie wody w basenik i siedziała tak pół dnia;)
Pozdrawiam
Afro ja dokładnie nie wiem ale słyszałam, że teraz są za darmo. Przynajmniej moja bratowa na Klinicznej nic nie płaciła.
My płaciliśmy (a właściwie "kupowaliśmy cegiełki na szpital") w Wojewódzkim prawie 7 lat temu 100zł.
My płaciliśmy (a właściwie "kupowaliśmy cegiełki na szpital") w Wojewódzkim prawie 7 lat temu 100zł.
Hey
To dobrze ze udalo Ci sie na jutro bo ja bylam dokladnie o 11.15 i nie bylo miejsc juz na jutro nawet. Zapytałam tej Pani dlaczego tak jest a ona ze slodka mina odpowiedziala ze zapisywala od 9.00 to jej pytam dlaczego skoro akcja zaczyna sie o 11.00 a ona na to bo duzo ludzi czekalo....
Zapisywali pozniej juz na list rezerwowych i rzekomo ma byc voucher darmowy zobaczymy czy beda dzownic...
To dobrze ze udalo Ci sie na jutro bo ja bylam dokladnie o 11.15 i nie bylo miejsc juz na jutro nawet. Zapytałam tej Pani dlaczego tak jest a ona ze slodka mina odpowiedziala ze zapisywala od 9.00 to jej pytam dlaczego skoro akcja zaczyna sie o 11.00 a ona na to bo duzo ludzi czekalo....
Zapisywali pozniej juz na list rezerwowych i rzekomo ma byc voucher darmowy zobaczymy czy beda dzownic...
asia ja byłam a alfie o 9:30 i nieprawdą jest, że od 9 rano zapisywali, nie było żadnej kolejki ani Pani zapisującej. Poszłam na zakupy, jak wracałam przed 11 kolejka była fakt, ale też sie nie załapałam, i też mam czekać niby na jakiś telefon z propozycją badania w innym terminie .. ciekawe czy tak powiedziała, bo kobitki były złe i żeby "tłum" uspokoić, czy faktycznie tak będzie. I pytanie czy wartośc vouchera starczy na jedno pełne badanie :P
Czesc dziewczyny
Ja jednak nie pojechalam do tej alfy i widze ze dobrze zrobilam...szkoda czasu i kasy na paliwo :/ w zamian za to odwiedzilam mame z okazji poniedzialkowego swieta i juz padam na cycki. Maz jest w domu,niby ma pomagac ale jakos dziwnym trafem czesto widze go na kanapie a ja i tak jak robilam wszystko dookola tak robie i juz mnie nerwy dopadaja...oszalec mozna:/ jutro niedziela mam nadzieje ze to bedzie dla mnie lepszy dzien niz dzisiaj:)
Milego weekendu!
Ja jednak nie pojechalam do tej alfy i widze ze dobrze zrobilam...szkoda czasu i kasy na paliwo :/ w zamian za to odwiedzilam mame z okazji poniedzialkowego swieta i juz padam na cycki. Maz jest w domu,niby ma pomagac ale jakos dziwnym trafem czesto widze go na kanapie a ja i tak jak robilam wszystko dookola tak robie i juz mnie nerwy dopadaja...oszalec mozna:/ jutro niedziela mam nadzieje ze to bedzie dla mnie lepszy dzien niz dzisiaj:)
Milego weekendu!
Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
aleksandry - 23.08
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
Monika to może 12 czerwca?. Bo raczej po 13 to większości nie będzie pasować. Ja tam jestem dyspozycyjna ;p
Jolcia ja też nie mogę się doczekać roweru ;p Prawdę mówiąc może i i bym wsiadła ale to gadanie na około mnie wykończy przed tym ;p
Dziewczyny a kąpiecie się w jeziorze czy morzu jak jest mega ciepło?.
Jolcia ja też nie mogę się doczekać roweru ;p Prawdę mówiąc może i i bym wsiadła ale to gadanie na około mnie wykończy przed tym ;p
Dziewczyny a kąpiecie się w jeziorze czy morzu jak jest mega ciepło?.
hej :) a nie pisze bo nie wiem co mam pisać (ale podczytuje codziennie ) jakos ta ciąża mi mija obok, az chwilami mam wyrzuty sumienia ;)
wyprawki dalej nie mam skompletowanej, w sumie to czekam na meza az wroci i wtedy chyba wszytsko ogane, bo jakos mi sie nie chce ;)
ostatnio wyprałam pralke ciuszkow i zdjełam z suszarki i wrzuciłam do kartona bo nie mam nawet gdzie tego pochowac :D
coraz bardziej przeraza mnie nowordoek w domu i ogolnie jakos sie dołuje ze w wakacje kolejne nie bedziemy mogli poszaleć, bo taki noworodek ogranicza bardzo, i mam mysli ze nie poczekalam jeszcze roku z druga ciazą bo z Laura juz w końcu tak fajnie wszedzie pojechać a tu teraz taki maluszek :( i tak mi dołująco ostatnio..
wyprawki dalej nie mam skompletowanej, w sumie to czekam na meza az wroci i wtedy chyba wszytsko ogane, bo jakos mi sie nie chce ;)
ostatnio wyprałam pralke ciuszkow i zdjełam z suszarki i wrzuciłam do kartona bo nie mam nawet gdzie tego pochowac :D
coraz bardziej przeraza mnie nowordoek w domu i ogolnie jakos sie dołuje ze w wakacje kolejne nie bedziemy mogli poszaleć, bo taki noworodek ogranicza bardzo, i mam mysli ze nie poczekalam jeszcze roku z druga ciazą bo z Laura juz w końcu tak fajnie wszedzie pojechać a tu teraz taki maluszek :( i tak mi dołująco ostatnio..
Jak dla mnie może być 12sty, wezmę wolne :)
Ojjj ja też dziś z zazdrością spoglądałam na rowerzystów :)
Właśnie ja się wczoraj nad tym zastanawiałam Rozyczynka i nie wiem sama czy można się kąpać... A z chęcią bym się zamoczyła!
Ojjj ja też dziś z zazdrością spoglądałam na rowerzystów :)
Właśnie ja się wczoraj nad tym zastanawiałam Rozyczynka i nie wiem sama czy można się kąpać... A z chęcią bym się zamoczyła!
ja sie dopasuje do terminu bo planow nie mam zadnych na ta chwile...:)
Rozyczynka ja teraz jeszcze sie nie kapalam nigdzie bo jeszcze za krotko wg mnie bylo cieplo zeby woda byla w morzu ok ale w jeziorze to pewnie bym sie wykapała:)
jak bylam z mlodym w ciazy to latem bylam w 6-7-8 miesiacu i kapałam sie ile wlezie :) cale dnie na plazy siedzialam pod krzaczkiem gdzies i pluskalam sie co 15 minut :)
teraz tez zamierzam sie wybrac gdzies nad wode bo maz juz w domu to pewnie gdzies sie w czerwcu kopsniemy.
meg85 co do kosmetykow to ja obstawiam te ktore juz wyprobowalam na starszym czyli bepanthen do pupy i johnsona plyn do kapieli. po myciu pewnie tez cos kupie jakis balsam czy mleczko ale dopiero wtedy jak bede widziala ze cos jest nie halo. ja wychodzac ze szpitala z synem kiedys dostalam taka masc szpitalna do smarowania suchej skory nie wiem jak ona sie nazywala ale byla super licze ze teraz sie o nia doprosze tez :)
Rozyczynka ja teraz jeszcze sie nie kapalam nigdzie bo jeszcze za krotko wg mnie bylo cieplo zeby woda byla w morzu ok ale w jeziorze to pewnie bym sie wykapała:)
jak bylam z mlodym w ciazy to latem bylam w 6-7-8 miesiacu i kapałam sie ile wlezie :) cale dnie na plazy siedzialam pod krzaczkiem gdzies i pluskalam sie co 15 minut :)
teraz tez zamierzam sie wybrac gdzies nad wode bo maz juz w domu to pewnie gdzies sie w czerwcu kopsniemy.
meg85 co do kosmetykow to ja obstawiam te ktore juz wyprobowalam na starszym czyli bepanthen do pupy i johnsona plyn do kapieli. po myciu pewnie tez cos kupie jakis balsam czy mleczko ale dopiero wtedy jak bede widziala ze cos jest nie halo. ja wychodzac ze szpitala z synem kiedys dostalam taka masc szpitalna do smarowania suchej skory nie wiem jak ona sie nazywala ale byla super licze ze teraz sie o nia doprosze tez :)
Jolcia pewnie i masz racje, tak sobie nawet ostatnio myslalam ze teraz ciezko by mi było sie zdecydować na druga ciaze kiedy Laura sie taka fajna zrobiła, zaszlam w ciaze jak ona miała rok i dwa miesiaca niecałe wiec z nia tez było jeszcze tak roznie ;) i pomimo wszystko o wiele mniej mnie przerazał noworodek bo ona sama jeszcze taki bobas była, teraz juz sie z nia dogadasz, dasz bułe w reke i nie trzeba sie martwic mlekiem obiadkami i tak dalej, a tu sie pojawi takie małe nie wiadomo o co ryczące :D no i tez Laura od jakiegos miesiaca sie zrobila bardzo na "moje" nie chce sie niczym dzielic - wiem ze to normalny etap ale teraz jak pojawi sie maluszek to mnie to troche matwi jeszcze miesiac temu wszystko mozna było jej wziac i dac cos innego i nie bylo problemu a teraz wyrywa dzieciom zabawki, sama nic nie odda.. ech nie wiem jak to bedzie :(
w ogole ja to moze dziwna jestem ale nie lubie noworodkow i takich maluszkow, nigdy nie rozumialam jak sie ludzie nad nowordokami rozczulaja ze to słodkie :D dla mnie to wcale nie słodkie :P jeszcze dla matki to inaczej ( w szpitalu Laura wydawała mi sie taka ladna a inne dzieci paskudne a jak patrze na jej zdjecia to była taka sama jak inne nowordki heh ) no ale nie lubie takich maluchow nie rozumiem ich, dopiero fajnie sie zaczeło robic koło 8-10 miesiaca jak zaczeła raczkowac :D
a jak sobie pomysle o jesieni i zimie z dwojka to mnie depresja łapie na maxa ..
kosmetyki kupuje Hippa u nas sie super sprawdziły :)
w ogole ja to moze dziwna jestem ale nie lubie noworodkow i takich maluszkow, nigdy nie rozumialam jak sie ludzie nad nowordokami rozczulaja ze to słodkie :D dla mnie to wcale nie słodkie :P jeszcze dla matki to inaczej ( w szpitalu Laura wydawała mi sie taka ladna a inne dzieci paskudne a jak patrze na jej zdjecia to była taka sama jak inne nowordki heh ) no ale nie lubie takich maluchow nie rozumiem ich, dopiero fajnie sie zaczeło robic koło 8-10 miesiaca jak zaczeła raczkowac :D
a jak sobie pomysle o jesieni i zimie z dwojka to mnie depresja łapie na maxa ..
kosmetyki kupuje Hippa u nas sie super sprawdziły :)
No wlasnie ja na początku mowilam, ze nie będę sie kąpać a teraz nie widzę jakiś powodow dla których mialabym tego nie robić. U mnie to raczej kąpiel w jeziorze a dzisiaj woda byla na prawde MEEEGA ciepla.
To ustalamy wstępnie na 12 czerwca. A godz moze 11 tak jak ostatnio?. Mam tylko nadzieje, ze nie będzie mi potrzebny mój czerwony plaszczyk :P Chociaz pewnie sie nie dopne hehe
Ja mam do kąpieli Oliatum, do pupy próbkę kremu nivea i puder nivea a w szpitalu dostane sudocream wiec zobaczymy co wybiorę. Do buźki krem z filtrem Ziajki ale nie jestem do niego dalej przekonana jakoś i nie wiem czy nie kupie jeszcze Hipp'a
Alana ja tez mam ten etap. "Po co mi dziecko" będę uziemiona. Zero swobody i niezależności. Juz ile musze sobie odmawiać a będzie coraz gorzej. Mam nadzieje, ze to sie zmieni po porodzie...
To ustalamy wstępnie na 12 czerwca. A godz moze 11 tak jak ostatnio?. Mam tylko nadzieje, ze nie będzie mi potrzebny mój czerwony plaszczyk :P Chociaz pewnie sie nie dopne hehe
Ja mam do kąpieli Oliatum, do pupy próbkę kremu nivea i puder nivea a w szpitalu dostane sudocream wiec zobaczymy co wybiorę. Do buźki krem z filtrem Ziajki ale nie jestem do niego dalej przekonana jakoś i nie wiem czy nie kupie jeszcze Hipp'a
Alana ja tez mam ten etap. "Po co mi dziecko" będę uziemiona. Zero swobody i niezależności. Juz ile musze sobie odmawiać a będzie coraz gorzej. Mam nadzieje, ze to sie zmieni po porodzie...
dziewczyny mam taki pomysł zebysmy sobie zrobiły grupe zamknieta na fejsbuku :) bedzie mozna tam dodawac zdjecia i sie poznać blizej ;) i łatwiej sie bedzie rozpoznac przed spotkaniem :)
mamy taka grupe w poprzednim forum wlasnie :)
utworze taka grupe a te które chca sie dodać niech wyslą mi linka ze swoim profilem z fejsbuka w wiadomosci PRV i ja wtedy pododaje was, co wy na to ? :)
mamy taka grupe w poprzednim forum wlasnie :)
utworze taka grupe a te które chca sie dodać niech wyslą mi linka ze swoim profilem z fejsbuka w wiadomosci PRV i ja wtedy pododaje was, co wy na to ? :)
Alana, ja między chłopakami mam ponad 4 lata różnicy, a teraz będę miała nieco ponad 2, więc za jakiś czas wypowiem się jaka różnica lepsza. MI też ciąża mija obok, ale chyba taki urok 2 i kolejnej ciąży. Z kim nie porozmawiasz to mówi to samo na te temat. Tylko pierwszą ciążę się przeżywa i odlicza. ;-) Potem to już leci. ;-)
Jeśli chodzi o wyprawkę to w zasadzie ubranka mam. Musze kupić kosmetyki i pościel (na żadną nie mogę się zdecydować). Ech...
Jeśli chodzi o wyprawkę to w zasadzie ubranka mam. Musze kupić kosmetyki i pościel (na żadną nie mogę się zdecydować). Ech...
kosmetyki polecam najpierw próbki, a pościel keczmerskiego- mamy 2 komplety i są fajnej jakości. krem ziajki podobno różnie reaguje na słonce- kilka kolezanek mi mówiło. ja kupiłam nivea 30 stke od 3 miesiąca.
położna znam swietna nfz - srodowiskową, przychodzila do mnie w ciąży i po porodzie, także do moich 5 koleżanek. moze by uczestniczyła w porodzie?. moge podać namiar na prv.
położna znam swietna nfz - srodowiskową, przychodzila do mnie w ciąży i po porodzie, także do moich 5 koleżanek. moze by uczestniczyła w porodzie?. moge podać namiar na prv.
Dziewczyny, czy korzystałyście z promocji jednarozaowy rabat -20% na kartę Rossnę w Rossmanie? Bo niby w regulaminie jest, że rabat jest udzielany od cen regularnych, ale w necie dziewczyny piszą, że im odjeło od promocyjnych? Jeśli ktoś nie ma tej kart i sobie ją teraz wyrobi to otrzymuje 10%, promocja do 29 maja :)
No i już mogłabym wstać z łóżka, chociaż zasnelam po północy. .. a na początku ciąży mogłam spać po 15 godzin. Teraz noc to zdecydowanie najcięższa część doby. Budzę się co pół godziny ze strasznym bólem bioder.
Jeśli chodzi o kartę Rossne, to wiem, że trzeba regularnie dokonywać zakupów, żeby rabaty były aktywne. Ale sama chyba skusze sie na 10% rabatu na powitanie, już czas na szukanie promocji :-)
Na poprzednie spotkanie nie udało mi się dotrzeć, ale 12 czerwca mi pasuje :-)
I pomysł z zamknieta grupa na FB podoba mi się :-)
Jeśli chodzi o kartę Rossne, to wiem, że trzeba regularnie dokonywać zakupów, żeby rabaty były aktywne. Ale sama chyba skusze sie na 10% rabatu na powitanie, już czas na szukanie promocji :-)
Na poprzednie spotkanie nie udało mi się dotrzeć, ale 12 czerwca mi pasuje :-)
I pomysł z zamknieta grupa na FB podoba mi się :-)
Miałam coś dopisać więcej o sobie to piszę:
jestem sobie mamą z redy (tzn przyszła mamą :)) i czekam na pierwszego dzidziusia-synka :) Jestem sobie taka późna sierpniowa mama, więc pewnie i mam mniejszy brzuszek a i waga dziecka mniejsza niż u was. Ostatnio to 805g, a następną wizytę mam w za tydzień w poniedziałek i zobaczymy jak będzie
Co do kosmetyków to z bezpiecznego malucha i mamo to ja mam johanson baby więc spróbuje tych najpierw, sudocrem też mam ze szkoły rodzenia a oilatum baby kupiłam, więc jakos może to ogarnę.
Mam kupiony wózek i fotelik do samochodu i nic więcej, czekam na koniec remontu, bo w tej chwili mam w salonie wąską dróżkę pomiędzy meblami , pokój dziecka ma dopiero się tworzyć, więc nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać, ale juz zapowiedziałam ślubnemu, że od czerwca powoli robię zakupy a będę trzymać nie wiem gdzie.
Ja niestety pracuję, ale może Wam się przyda, są jeszcze jakieś warsztaty 13 czerwca, dla przyszłych i8 młodych mam:
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/kategorie/konferencje
A 28-29 czerwca odbędą się bezpłatne targi : Będę Mamą. Hala Gdynia Arena.
jestem sobie mamą z redy (tzn przyszła mamą :)) i czekam na pierwszego dzidziusia-synka :) Jestem sobie taka późna sierpniowa mama, więc pewnie i mam mniejszy brzuszek a i waga dziecka mniejsza niż u was. Ostatnio to 805g, a następną wizytę mam w za tydzień w poniedziałek i zobaczymy jak będzie
Co do kosmetyków to z bezpiecznego malucha i mamo to ja mam johanson baby więc spróbuje tych najpierw, sudocrem też mam ze szkoły rodzenia a oilatum baby kupiłam, więc jakos może to ogarnę.
Mam kupiony wózek i fotelik do samochodu i nic więcej, czekam na koniec remontu, bo w tej chwili mam w salonie wąską dróżkę pomiędzy meblami , pokój dziecka ma dopiero się tworzyć, więc nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać, ale juz zapowiedziałam ślubnemu, że od czerwca powoli robię zakupy a będę trzymać nie wiem gdzie.
Ja niestety pracuję, ale może Wam się przyda, są jeszcze jakieś warsztaty 13 czerwca, dla przyszłych i8 młodych mam:
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/kategorie/konferencje
A 28-29 czerwca odbędą się bezpłatne targi : Będę Mamą. Hala Gdynia Arena.
A propo, pampersy kupiłam jedynki 42 szt takie do szpitala w małej poręcznej paczce, kupiłam tez dwa smoczki lovi oraz waciki.. Jeszcze tyle tego :(
Juz po komuni.. Było przecudownie wczoraj :) bardzo mi sie podobało, dałam radę :)
Moja mała wariuje.. Dziewczyny u mnie na dworze tyle lata tego białego chyba od jakiegoś drzewa ze jestem szczelnie pozamykana.. :( dziś na 14 wizyta o alergologa, mam nadzieje ze to cos da ..;(
Juz po komuni.. Było przecudownie wczoraj :) bardzo mi sie podobało, dałam radę :)
Moja mała wariuje.. Dziewczyny u mnie na dworze tyle lata tego białego chyba od jakiegoś drzewa ze jestem szczelnie pozamykana.. :( dziś na 14 wizyta o alergologa, mam nadzieje ze to cos da ..;(
Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam bo właśnie kończymy remont i do końca tygodnia musimy się przeprowadzić.
Alana dobry pomysł już wysłałam swojego linka. I na pewno tym razem będę na spotkaniu.
Witam nowe mamusie i gratuluję Luna :)
Ja od dzisiaj pakuje pudła więc dopiero aktywnie będę się udzielała od czerwca:)
A i n ie wiem jak Wam dziewczyny ale mi strasznie puchną nogi (tzn kostki) jak znajdę dzisiaj trochę czasu to skoczę sobie jakieś japonki kupić. Bo w sandałach nie mogę dopiąć pasków. I w związku z tymi opuchnięciami idę dzisiaj do lekarza zobaczymy co powie. Zwłaszcza, że jedna noga jest jak balon a druga normalna :( No i nie nosze już obrączki :(
Co do wymazu na gronkowca miałam na wizycie w czwartek i za dwa tygodnie odbieram wyniki.
Aktualizuję listę, ponieważ nie będę rodziła w Redłowie tylko w Gdańsku w Wojewódzkim. Wracam do rodzinnego miasta :)
Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
chaton - 19.07,Synek / Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
Alana dobry pomysł już wysłałam swojego linka. I na pewno tym razem będę na spotkaniu.
Witam nowe mamusie i gratuluję Luna :)
Ja od dzisiaj pakuje pudła więc dopiero aktywnie będę się udzielała od czerwca:)
A i n ie wiem jak Wam dziewczyny ale mi strasznie puchną nogi (tzn kostki) jak znajdę dzisiaj trochę czasu to skoczę sobie jakieś japonki kupić. Bo w sandałach nie mogę dopiąć pasków. I w związku z tymi opuchnięciami idę dzisiaj do lekarza zobaczymy co powie. Zwłaszcza, że jedna noga jest jak balon a druga normalna :( No i nie nosze już obrączki :(
Co do wymazu na gronkowca miałam na wizycie w czwartek i za dwa tygodnie odbieram wyniki.
Aktualizuję listę, ponieważ nie będę rodziła w Redłowie tylko w Gdańsku w Wojewódzkim. Wracam do rodzinnego miasta :)
Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
chaton - 19.07,Synek / Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
krokus - 31.07
Sierpień :
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Mamita - 17.08
jUstme. - 21.08
aleksandry - 23.08
Chaton ja już od miesiąca też tak spuchnięta byłam że miałam juz problem żeby założyć adidasy i prawą stopę mam dużo bardziej spuchniętą niż lewą. Już się śmieję że w japonkach moje stopy wyglądają jak serdelki. Jak dopytywałam jak temu choć trochę zaradzić to tylko usłyszałam że mniej soli i odpoczywać z nogami u góry (byłoby łatwiej gdyby wielki brzuch nie uciskał :) ) ewentualnie zimne okłady.
Całe szczęście nie wiele już mi zostało więc jakoś dam radę :)
Całe szczęście nie wiele już mi zostało więc jakoś dam radę :)
Ja też bym się najchętniej położyła, włączyła wiatrak i nie ruszała się z miejsca:( Słyszałam, że pod koniec tygodnia ma być chłodniej, ciekawe jak długo.
Ja uwielbiam wiosnę i lato, ogólnie jestem zmarźlakiem. Ale w ciąży jakoś wszystko mi się poprzestawiało. Na ogół spałam pod kołdrą i kocem a teraz nawet kołdra mi przeszkadza.
Ja uwielbiam wiosnę i lato, ogólnie jestem zmarźlakiem. Ale w ciąży jakoś wszystko mi się poprzestawiało. Na ogół spałam pod kołdrą i kocem a teraz nawet kołdra mi przeszkadza.
Mi stopy puchną tylko w palcach no i dłonie tez tak. Jesli chodzi o temperaturę to tak mi żal, ze siedzę w domu po czym wychodzę i się cofam bo n ie wyrabiam...
Co do spania to to po 10-11h mi się chyba nigdy nie zmieni ;p Tylko muszę się przestawić bo zasypiam po 24 a wstaje w południe co jest mega marnotrawstwem dnia!
A dzisiaj założe sobie siatki na owady w sypialni co w końcu będę mogła spać przy otwartym oknie ;p
Jolcia to Ci współczuje tych zabawkowych porządków... Ja całyu czas się zastanawiam nad złotym środkiem dla nie kolekcjonowania tego wszystkiego a zwłaszcza badziewia, które więcej narobi szkody niż pożytku
Co do spania to to po 10-11h mi się chyba nigdy nie zmieni ;p Tylko muszę się przestawić bo zasypiam po 24 a wstaje w południe co jest mega marnotrawstwem dnia!
A dzisiaj założe sobie siatki na owady w sypialni co w końcu będę mogła spać przy otwartym oknie ;p
Jolcia to Ci współczuje tych zabawkowych porządków... Ja całyu czas się zastanawiam nad złotym środkiem dla nie kolekcjonowania tego wszystkiego a zwłaszcza badziewia, które więcej narobi szkody niż pożytku
Cześć dziewczyny :)
Nie da się zorganizować spotkania w środę albo piętek ? Ewentualnie wtorek ;) W poniedziałki i czwartki jeździmy na trening i max na 14tą muszę być w domu :( A pewnie spotkamy się znowu w Sopocie a to wyprawa na wiele godzin dla Nas.
Alana mnie też łapią różne takie dylematy - na które już za późno :p
Jolcia no właśnie! Synuś moj 6 lat w grudniu kończy i jest już "samodzielny" i dopiero do mnie dociera,co "narobiliśmy" ;)To będzie dopiero powrót do przeszłości ;)
Ale jednak wolę taka różnice niż rok,czy 2 - z dwójką takich Maluchów bym się zmęczyła bardzo ;)
W jeziorach i morzach kąpac się będę na pewno :) Lactovaginal i do wody :)
Z kosmetyków też mam podobny zestaw jak przy pierwszym Synku, tyle że zrezygnowałam z oliwki - w jej miejsce mamy Oilatum w razie W :)
Rozyczynko nastawienie zmieni Ci się na pewno :) Ja co prawda nigdy nie miałam takich myśli przy pierwszej ciąży ale nie wyobrażam sobie ,żeby takie obawy miały się utrzymać dłużej niż do pierwszego Krzyku Maleństwa :) Fakt,że znaczna większość Mam przy Maleństwie totalnie zapomina o sobie :) Zmieniają się zupełnie priorytety ale to dzieje się naturalnie - nie z musu :)
Świetny pomysł z grupą na fb ale ja tu Nikomu lpw nie podeślę jako niezalogowany użytkownik..
Sabbi tez mam stówę :/
Zerka 20% jest na cąły asortyment - ceny promocyjne również.
Ja straciłam w bardzo głupi sposób, wydając 15zł bo zupełnie zapomniałam o tym rabacie :/ A jest jednorazowy.
Jolcia skoro tak podchodzisz do sprawy to jadę sprzątać pokój Twojej córci a Ty wykaż się za mnie na porodówce :D Zamieniam się w ciemno :D :D :D
Chaton ja puchnę od 2 miesięcy, pierścionki ściągam regularnie od tamtej pory i pozostały mi 2 - przełożone oczywiście ;)
Moja Ginka-Konowałka nic sobie z tego puchnięcia nie robiła i teraz idę do nowej, się okaże :)
U Nas też wreszcie coś z remontem ruszyło :) Wyjechałam ze Starszakiem na weekend,żeby M pomalował w tym czasie pokój ale że wymyślił sobie jeszcze cekolowanie to jesteśmy daleko w tyle ze wszystkim :/ A ja już mam dość bałaganu :(
Nie da się zorganizować spotkania w środę albo piętek ? Ewentualnie wtorek ;) W poniedziałki i czwartki jeździmy na trening i max na 14tą muszę być w domu :( A pewnie spotkamy się znowu w Sopocie a to wyprawa na wiele godzin dla Nas.
Alana mnie też łapią różne takie dylematy - na które już za późno :p
Jolcia no właśnie! Synuś moj 6 lat w grudniu kończy i jest już "samodzielny" i dopiero do mnie dociera,co "narobiliśmy" ;)To będzie dopiero powrót do przeszłości ;)
Ale jednak wolę taka różnice niż rok,czy 2 - z dwójką takich Maluchów bym się zmęczyła bardzo ;)
W jeziorach i morzach kąpac się będę na pewno :) Lactovaginal i do wody :)
Z kosmetyków też mam podobny zestaw jak przy pierwszym Synku, tyle że zrezygnowałam z oliwki - w jej miejsce mamy Oilatum w razie W :)
Rozyczynko nastawienie zmieni Ci się na pewno :) Ja co prawda nigdy nie miałam takich myśli przy pierwszej ciąży ale nie wyobrażam sobie ,żeby takie obawy miały się utrzymać dłużej niż do pierwszego Krzyku Maleństwa :) Fakt,że znaczna większość Mam przy Maleństwie totalnie zapomina o sobie :) Zmieniają się zupełnie priorytety ale to dzieje się naturalnie - nie z musu :)
Świetny pomysł z grupą na fb ale ja tu Nikomu lpw nie podeślę jako niezalogowany użytkownik..
Sabbi tez mam stówę :/
Zerka 20% jest na cąły asortyment - ceny promocyjne również.
Ja straciłam w bardzo głupi sposób, wydając 15zł bo zupełnie zapomniałam o tym rabacie :/ A jest jednorazowy.
Jolcia skoro tak podchodzisz do sprawy to jadę sprzątać pokój Twojej córci a Ty wykaż się za mnie na porodówce :D Zamieniam się w ciemno :D :D :D
Chaton ja puchnę od 2 miesięcy, pierścionki ściągam regularnie od tamtej pory i pozostały mi 2 - przełożone oczywiście ;)
Moja Ginka-Konowałka nic sobie z tego puchnięcia nie robiła i teraz idę do nowej, się okaże :)
U Nas też wreszcie coś z remontem ruszyło :) Wyjechałam ze Starszakiem na weekend,żeby M pomalował w tym czasie pokój ale że wymyślił sobie jeszcze cekolowanie to jesteśmy daleko w tyle ze wszystkim :/ A ja już mam dość bałaganu :(
Piętek trzynastego?. Ewik to dość ryzykowne w naszym stanie ;D
Muminka a jak Ty w tyg będziesz wolna?.
Dziewczyny mi jak pisałam ten tydzień z 10 pasuje cały. Więc metodą eliminacji do czegoś dojdziemy ;)
Któras będzie miała problem z 13.06 chyba, że wolicie 11.06.
Monika mam nadzieje, ze jeszcze nie zaklepałaś wolnego ;)
Muminka a jak Ty w tyg będziesz wolna?.
Dziewczyny mi jak pisałam ten tydzień z 10 pasuje cały. Więc metodą eliminacji do czegoś dojdziemy ;)
Któras będzie miała problem z 13.06 chyba, że wolicie 11.06.
Monika mam nadzieje, ze jeszcze nie zaklepałaś wolnego ;)
Tajna tajność jak nic:).
Ale już widzę rozwiązałyście problem :).
Ja dziś cały dzień w domu i aż mi dziwnie, że nie muszę nigdzie biec. Nawet okna już pomyłam i leże i pachnę.
Jeśli chodzi o spotkanie to mi nie pasuje 12- bo mamy święto rodziny u Młodego w żłobku, no i 13 , bo tego dnia święto rodziny organizowane jest przez firmę mojego męża. W pozostałe dni jestem do dyspozycji.
Ale już widzę rozwiązałyście problem :).
Ja dziś cały dzień w domu i aż mi dziwnie, że nie muszę nigdzie biec. Nawet okna już pomyłam i leże i pachnę.
Jeśli chodzi o spotkanie to mi nie pasuje 12- bo mamy święto rodziny u Młodego w żłobku, no i 13 , bo tego dnia święto rodziny organizowane jest przez firmę mojego męża. W pozostałe dni jestem do dyspozycji.
I znowu zapomniałam !
Luna super,że jesteście już po wszystkim cali i zdrowi :)
Szkoda,że tak to się musiało rozegrać ...
I moim zdaniem aferę koperkową na wątku maj-czerwiec kręci jedna osoba pod różnymi nickami :) Bynajmniej tak ze stylu pisania to wynika :)
Ja tak do końca nie rozumiem celowości takich postów ale być może to tylko podpucha dla podkręcenia wątku albo "życzliwa" koleżanka Luny :)
Tak czy siak, jeśli to ma jej w jakiś sposób pomóc t niech sobie ulży ;)
Luna super,że jesteście już po wszystkim cali i zdrowi :)
Szkoda,że tak to się musiało rozegrać ...
I moim zdaniem aferę koperkową na wątku maj-czerwiec kręci jedna osoba pod różnymi nickami :) Bynajmniej tak ze stylu pisania to wynika :)
Ja tak do końca nie rozumiem celowości takich postów ale być może to tylko podpucha dla podkręcenia wątku albo "życzliwa" koleżanka Luny :)
Tak czy siak, jeśli to ma jej w jakiś sposób pomóc t niech sobie ulży ;)
Tak sobie pomyślałam właśnie że Wy tu przesądnie unikacie spotkania w piatek 13 a co ja mam powiedzieć kiedy termin mam na ten dzień? :) Licze na to że teraz piątek 13 będzie dla mnie tym szczęśliwym :)
No a co do "naszego" majowo czerwcowego wątku to tak jak Ewik pisze, jak komuś to sprawia radość to niech się wygada a my poprostu musimy to zlekceważyć bo zawsze się ktoś "życzliwy" trafi i tylko szkoda nerwów.
No a co do "naszego" majowo czerwcowego wątku to tak jak Ewik pisze, jak komuś to sprawia radość to niech się wygada a my poprostu musimy to zlekceważyć bo zawsze się ktoś "życzliwy" trafi i tylko szkoda nerwów.
Z grubsza ogarnięty sajgon, śmieci muszę wywalić zanim wrócę z Olą bo będzie ryk a resztę m wyniesie do piwnicy. Pulpeciki zrobiłam w sosie pomidorowym i zjadłam truskawki. Dziś jeszcze gimnastyka pod prysznicem bo jutro gin. Maci czasami takie dziwne wrażenie jak dziecko się rusza na dole,że grzebie Wam w ...?
Mimmossa Ja mam ogromna nadzieję,że urodzę wcześniej !! dość się naczekałam na starszaka ;)
Jolcia ja mam wrażenie,że mój mi robi kokardki na jelitach ! Łożysko mam na przedniej ścianie i naprawdę dziwnie czasem odczuwa się te ruchy ;) Tym bardziej,że od początku Mały poprzecznie ułożony, ew. skacze po pęcherzu ;)
Ale nie narzekam bo Starszy bardzo szybko fiknął główką w dół i nie dość,że mi pod żebrami mieszał to jeszcze miałam wrażenie,że z jajnikow zrobił sobie kulki antystres do ściskania w rękach :p
Jolcia ja mam wrażenie,że mój mi robi kokardki na jelitach ! Łożysko mam na przedniej ścianie i naprawdę dziwnie czasem odczuwa się te ruchy ;) Tym bardziej,że od początku Mały poprzecznie ułożony, ew. skacze po pęcherzu ;)
Ale nie narzekam bo Starszy bardzo szybko fiknął główką w dół i nie dość,że mi pod żebrami mieszał to jeszcze miałam wrażenie,że z jajnikow zrobił sobie kulki antystres do ściskania w rękach :p
A mnie z kolei niepokoi to,że Mały jak już daje o sobie znać to jest to zawsze kilka szybkich pod rząd ;) Nie wiem jak to objaśnić sensowniej ;)
Po prostu z pierwszym Synkiem było tak,że budził się dość często i dawał znać o sobie te 10-15min a Ten budzi się w dzień średnio co 3 godziny i wali jak w worek treningowy chwile i cisza ...
Aja się przecież łudzę,że drugie dziecko będzie spokojniejsze .... :p
Po prostu z pierwszym Synkiem było tak,że budził się dość często i dawał znać o sobie te 10-15min a Ten budzi się w dzień średnio co 3 godziny i wali jak w worek treningowy chwile i cisza ...
Aja się przecież łudzę,że drugie dziecko będzie spokojniejsze .... :p
Dziewczęta Wszystkiego najlepszegooooo z okazji dnia matkiii :)))))
no, ale żeście się kurka rozpisały.. a do tego fb, to jestem za ale to co wysłać mam, swój profil ?? a w związku z tym to koniec wątku tutaj, czy na dwa fronty teraz? :)
sierpniowa, ja mam sposób na ból bioder taki, że wkładam sobie malutką poduche pod brzuch i pomaga! tak mnie na maxa wcześniej bolały że co pół h pobudka...a teraz to się budzę max 2 razy w nocy...i to właściwie bez powodu, bo nawet nie sikam w nocy.
no, ale żeście się kurka rozpisały.. a do tego fb, to jestem za ale to co wysłać mam, swój profil ?? a w związku z tym to koniec wątku tutaj, czy na dwa fronty teraz? :)
sierpniowa, ja mam sposób na ból bioder taki, że wkładam sobie malutką poduche pod brzuch i pomaga! tak mnie na maxa wcześniej bolały że co pół h pobudka...a teraz to się budzę max 2 razy w nocy...i to właściwie bez powodu, bo nawet nie sikam w nocy.
A ja normalnie żałuję, ze mam już większość ogarnięte ;p Co prawda czekam na łóżeczko w dalszym ciągu i wtedy koniec przygotowań... Nic tylko czekać.
Ja mam moskitiery z biedry albo z Lidla. Juz nawet nie pamiętam. W końcu dzisiaj założyłam po tym jak mi Jolcia o nich przypomniała ;p
Ale jak byście były to rok temu kupiłam za ok 15zł w Castoramie i miały szersze rzepy a te z Biedr/Lidla nie wiem czy nie będą się odczepiać.
Ja mam moskitiery z biedry albo z Lidla. Juz nawet nie pamiętam. W końcu dzisiaj założyłam po tym jak mi Jolcia o nich przypomniała ;p
Ale jak byście były to rok temu kupiłam za ok 15zł w Castoramie i miały szersze rzepy a te z Biedr/Lidla nie wiem czy nie będą się odczepiać.
Jagunia wyslij Alanie link ze swoim profilem. Na pewno będziemy tu zaglądać, bo nie tylko my tu piszemy i czytamy ;)
Ja sobie wzięłam druga kołdrę, zwijam ją w rulonik i wkładam pod głowę brzuch i między nogi ;p Tez pomaga ;p
WIecie co my lipcowe to chyba musimy zacząć powoli przymierzać się do pakowania torb ;p
Ja sobie wzięłam druga kołdrę, zwijam ją w rulonik i wkładam pod głowę brzuch i między nogi ;p Tez pomaga ;p
WIecie co my lipcowe to chyba musimy zacząć powoli przymierzać się do pakowania torb ;p
Używałyście parasolek do wózków. Ja do swojego mam opcje dokupienia za 30zł więc to chyba nie majątek tylko zastanawiam się czy będę wg z niej korzystała. I czy to nie głupio z parasolką przy chłopaku ;p Bo i tak wózek w kropki jest troszkę... "damski" ;p
Polika a Ty dalej jesteś nastawiona na Juliette?.
Polika a Ty dalej jesteś nastawiona na Juliette?.
Rozyczynka- tak jak pisałam gdzieś tam wcześniej- ja przy Młodym miałam parasolkę, ale co chwile trzeba zmieniać jej ustawienie( no chyba , że idziesz na spacer 5 km w tą sama stronę ). Poza tym jak wieje wiatr, a w okolicach Gdańska często tak jest, to tą parasolkę zwyczajnie zwiewa. To samo dzieje się z pieluchą- chyba , że czymś ją przypniesz- tu dodatkowo jest taki minus, że moim zdaniem maluch ma wtedy mniej powietrza, jak jest taki zasłonięty. Ja się nadal zastanawiam nad tym rozwiązaniem, które wcześniej wklejałam.
Tak jak pisały dziewczyny parasolka słabo się sprawdza, szczególnie przy wietrze. Ja kupiłam coś takiego i mam nadzieję, że do gondoli też się nada:
http://katalog.parenting.pl/p/1971,daszek-przeciwsloneczny-do-wozka-sunshine-kids-30035
http://katalog.parenting.pl/p/1971,daszek-przeciwsloneczny-do-wozka-sunshine-kids-30035
Blatella no właśnie Twój wcześniejszy post dał mi do myślenia.
No niebieska parasolka jest dla chłopca a ta z zestawu też będzie czarna w białe kropki ;p Jeszcze mnie uznają za wyznawczynię Gender ;D
Nie wiem czy już jest grupa ale Alana miała powysyłać zaproszenia a nie ma jej od rana i mnie też jeszcze nie dodała więc myślę, że musimy poczekać aż znajdzie chwilkę by to ogarnąć ;)
Chyba się nie spodziewała, że wzbudzi takie zainteresowanie ;D
Całkiem znośna ta pogoda dzisiaj ;)
No niebieska parasolka jest dla chłopca a ta z zestawu też będzie czarna w białe kropki ;p Jeszcze mnie uznają za wyznawczynię Gender ;D
Nie wiem czy już jest grupa ale Alana miała powysyłać zaproszenia a nie ma jej od rana i mnie też jeszcze nie dodała więc myślę, że musimy poczekać aż znajdzie chwilkę by to ogarnąć ;)
Chyba się nie spodziewała, że wzbudzi takie zainteresowanie ;D
Całkiem znośna ta pogoda dzisiaj ;)
rozyczynka moja julietta juz pare miesiecy stoi i czeka w pokoju :) juz nie moge sie doczekac jak wyjde na pierwszy spacer.
jak chcesz to moge ci odstapic parasolke za np 15 zł bo ja jej uzywac nie bede. mam nową jasniutko beżową. Moge ją przywiezc na spotkanie to sobie zobaczysz.
a grupa juz jest bo pare osob zdążyła dodać. Pewnie uciekła na spacer w tą piękną pogodę :)
Ja własnie usiadłam. W końcu... :) Zdązyłam troche ogarnąć, umyć nową szafkę i poprzenosić trochę rzeczy młodego. Jutro dalsza część skręcania mebli. Jak tylko skończymy pokój Cypriana to zabieramy sie za pokój Neli :)
Właściwie czekamy tylko aż zus zdecyduje się przysłać mi pieniądze... ;)
jak chcesz to moge ci odstapic parasolke za np 15 zł bo ja jej uzywac nie bede. mam nową jasniutko beżową. Moge ją przywiezc na spotkanie to sobie zobaczysz.
a grupa juz jest bo pare osob zdążyła dodać. Pewnie uciekła na spacer w tą piękną pogodę :)
Ja własnie usiadłam. W końcu... :) Zdązyłam troche ogarnąć, umyć nową szafkę i poprzenosić trochę rzeczy młodego. Jutro dalsza część skręcania mebli. Jak tylko skończymy pokój Cypriana to zabieramy sie za pokój Neli :)
Właściwie czekamy tylko aż zus zdecyduje się przysłać mi pieniądze... ;)
hej hej :) sorki ale uciekłam od kompa w ciagu dnia, juz nadrobiłam zaległosci z dodawaniem do grupy, kazda z was zrobilam administratorem wiec kazda moze smiało dodawac nowych członkow i robic tam co chce :)
co do parasolki to mam i nie uzywałam ani do gondoli ani do spacerowki nie lubiłam tego rozwiazania, pielucha tetrowa wystarczyła :)
co do parasolki to mam i nie uzywałam ani do gondoli ani do spacerowki nie lubiłam tego rozwiazania, pielucha tetrowa wystarczyła :)
Zerka Alana na pewno jest starsza, bo to będzie jej drugie dziecko, ale fakt wygląda młodo;)
Rozyczynka mi akurat pasuje 11.06 wtedy nie mam żadnych zaliczeń, więc na chwilę wpadłabym na spotkanie;) jednak kupujesz Juliettę?;) widziałam już kilka razy babeczkę z Juliettą biało-brązową, śliczny wózek:)
Rozyczynka mi akurat pasuje 11.06 wtedy nie mam żadnych zaliczeń, więc na chwilę wpadłabym na spotkanie;) jednak kupujesz Juliettę?;) widziałam już kilka razy babeczkę z Juliettą biało-brązową, śliczny wózek:)
Dziewczyny ja też jeszcze nie mam wózka.
Remont dobiegł końca, jeszcze tylko to co lubię "najbardziej" czyli sprzątanie ;) i może w końcu zamówię łóżeczko i zacznę kupować rzeczy dla Maluszka.
Różyczynka ja też wysłałam Ci maila ;))
11.06 pasuje jak najbardziej i ja bardzo chcę tym razem się stawić na spotkanie :)
Remont dobiegł końca, jeszcze tylko to co lubię "najbardziej" czyli sprzątanie ;) i może w końcu zamówię łóżeczko i zacznę kupować rzeczy dla Maluszka.
Różyczynka ja też wysłałam Ci maila ;))
11.06 pasuje jak najbardziej i ja bardzo chcę tym razem się stawić na spotkanie :)
Jagunia ja zawsze chciałam taki bujany i żeby koła były takie normalne, pompowane, bo ja mieszkam na końcu Gdańska i kończy się droga i jest piach, a w zime tez żeby wygodniej się jeździło jak będą zaspy. Oto mój wózek https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+modena+espiro+silver&client=firefox-a&hs=rGi&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZZ-DU4mTEpKV7Abe8oG4AQ&ved=0CEEQsAQ&biw=1024&bih=473
Tak oczywiście mówilam o instruktorce, aż normalnie się jej spytam czy prowadzi zajęcia też w Wejherowie, bo nie mogę uwierzyć:)
Ja będę kupować Camarelo Carera ca-14 - jak tylko bedzie w Mapu jakaś fajna promocja z fotelikiem najlepiej safety mimas,mówiłam sprzedawcy że mają promocje zrobić to wtedy kupię ;)
(bo moje drugie imię to promocja, a trzecie to okazja)
Ja będę kupować Camarelo Carera ca-14 - jak tylko bedzie w Mapu jakaś fajna promocja z fotelikiem najlepiej safety mimas,mówiłam sprzedawcy że mają promocje zrobić to wtedy kupię ;)
(bo moje drugie imię to promocja, a trzecie to okazja)
wynik po glukozie miałam pierwszy ok 160 ale wyniki były wg lekarza dziwne, jakbym miała spowolnione wchłanianie bo zamiast spadać po godzinie to jakby cały czas rosło.
Powtórzyłam badanie i już było ok, tzn troche przekroczone bo końcowy wynik 147.
Poszłam do diabetologa i ona znowu powiedziała ze drugi wynik jest jak najbardziej ok bo zmieniły się normy dla kobiet w ciąży i prawidłowy jest właśnie ok 160...
Mimo to powiedziała, że jeżeli lekarz zalecił kontrolę diabetologa to musi mi zlecić dietę cukrzycową i pomiary glukometrem.
Teraz cały tydzień musze mierzyć cukier przed i po każdym posiłku a że mam ich jeść ok 6 dziennie to kłuję się średnio 12 razy dziennie :/
W czwartek ide na kontrole do diabet., zobaczymy co powie. Wyników przy diecie nie mam złych więc liczę na to że wszystko wróci do normy.
Chociaż są tego plusy bo 2 kilo mi zeszło ;)
Powtórzyłam badanie i już było ok, tzn troche przekroczone bo końcowy wynik 147.
Poszłam do diabetologa i ona znowu powiedziała ze drugi wynik jest jak najbardziej ok bo zmieniły się normy dla kobiet w ciąży i prawidłowy jest właśnie ok 160...
Mimo to powiedziała, że jeżeli lekarz zalecił kontrolę diabetologa to musi mi zlecić dietę cukrzycową i pomiary glukometrem.
Teraz cały tydzień musze mierzyć cukier przed i po każdym posiłku a że mam ich jeść ok 6 dziennie to kłuję się średnio 12 razy dziennie :/
W czwartek ide na kontrole do diabet., zobaczymy co powie. Wyników przy diecie nie mam złych więc liczę na to że wszystko wróci do normy.
Chociaż są tego plusy bo 2 kilo mi zeszło ;)
Aha ;)
mi lekarz moj powiedzial ze jezeli mi wynik raz wyszedl podwyzszony to znaczy ze jest problem z wchlanianiem glukozy, i czy sobie teraz powtorze to nie ma sensu.. bo moge miec tak ze raz dobrze sie wchlania raz zle wiec zapala sie lampka zeby przejsc na ta diete. . Ja badam sobie na czczo , godzine po sniadanium godzine po obiedzie i godzine po kolacji.
Ogolnie wychodzi mi ok,ale jak zjem cos nie stosownego to mam za duzo wiec jakbym jadla normalnie to bedzie napewno za duzo.
:(
ja od 2.5 tyg nic nie utylam :) wiec dieta dziala ;)
mi lekarz moj powiedzial ze jezeli mi wynik raz wyszedl podwyzszony to znaczy ze jest problem z wchlanianiem glukozy, i czy sobie teraz powtorze to nie ma sensu.. bo moge miec tak ze raz dobrze sie wchlania raz zle wiec zapala sie lampka zeby przejsc na ta diete. . Ja badam sobie na czczo , godzine po sniadanium godzine po obiedzie i godzine po kolacji.
Ogolnie wychodzi mi ok,ale jak zjem cos nie stosownego to mam za duzo wiec jakbym jadla normalnie to bedzie napewno za duzo.
:(
ja od 2.5 tyg nic nie utylam :) wiec dieta dziala ;)
ja w sumie najgorszy wynik po jedzeniu miałam po białym chlebie i to było w granicach 130 po 1,5 godziny wiec za wysoko ale znowu w sobote byłam u mamy, zjadłam talerz rosołu, noge z kurczaka ziemniaki buraki, dwa kawałki sernika pół banana i jabłko ;) i miałam 118 po godzinie... :) i wez tu bądź mądra :) ja w domu trzymam sie diety i chyba przy niej zostane po porodzie też. może szybko do formy wróce bo widze że jest dobrze :)
no to widzę, że każda ma zupełnie inny wózek:) świetnie :)
Dziewczyny a mogłybyście podesłać, o ile macie zeskanowaną taką dietę? Czy ona jest ustwaiana indywidualnie? Ja nie mam problemów z cukrem , ale mogłabym na jakiejś takiej być może..
U mnie imię wybrane..jak w nicku.. Jagoda :)
Sierpniowa, pomogła poduszka ??
Dziewczyny a mogłybyście podesłać, o ile macie zeskanowaną taką dietę? Czy ona jest ustwaiana indywidualnie? Ja nie mam problemów z cukrem , ale mogłabym na jakiejś takiej być może..
U mnie imię wybrane..jak w nicku.. Jagoda :)
Sierpniowa, pomogła poduszka ??
Mi doabetolog powiedziała , zero pieczywa białego, makaronów, ziemniaków, owoców, nic słodkiego, żadnych slodzonych soków..
Ale owoce jem, bo nie dam rady, jabłka, nektarynki, truskawki - patrzę co ma niski indeks glikemiczny :)
Dieta montiniaca jest oparta na niskim ideksie glikemicznym także cos w tym stylu..
Ale owoce jem, bo nie dam rady, jabłka, nektarynki, truskawki - patrzę co ma niski indeks glikemiczny :)
Dieta montiniaca jest oparta na niskim ideksie glikemicznym także cos w tym stylu..
jagunia ja dostałam taką książeczke z tabelkami co mogę a czego nie ale kieruje sie zdrowym rozsądkiem. jem ziemniaki, kasze, mieso drobiowe, ciemny chleb, muesli z jogurtem nat. , warzywa itp lekko i zdrowo a jak zjem cos nie tak i widze ze cukier za wysoki to eliminuje to zło ;) przed chwilą zjadłam muesli z jog. i truskawkami.. nie wiem jak bedzie po truskawkach wiec jak bedzie dobrze to z nich nie zrezygnuje a jak bedzie wysoki to wiecej nie zjem i tyle. w necie jest dużo informacji na ten temat. moim zdaniem to fajna dieta całkiem :)
Jagunia wczoraj spróbowałam, ale jakoś nie moglam z tą poduszka znaleźć wygodnej pozycji, oststecznie wylądowała między nogami.
Ja siedzę właśnie w poczekalni u gina.
Dziś ma mi podać wagę, zazwyczaj informowała mnie, że wymiary zgodne są z tygodniem ciąży. Ale dziś mam nadzieję, że dotrzyma słowa i poda dokładne dane ;-)
No i musiałam wejść na wagę dziś, +5kg od ostatniej wizyty :/ w sumie już 12kg na plusie... ehhh przytłacza mnie to, zwłaszcza że przed ciąża ważyłam już za dużo. ..
Ja siedzę właśnie w poczekalni u gina.
Dziś ma mi podać wagę, zazwyczaj informowała mnie, że wymiary zgodne są z tygodniem ciąży. Ale dziś mam nadzieję, że dotrzyma słowa i poda dokładne dane ;-)
No i musiałam wejść na wagę dziś, +5kg od ostatniej wizyty :/ w sumie już 12kg na plusie... ehhh przytłacza mnie to, zwłaszcza że przed ciąża ważyłam już za dużo. ..
Sierpniowa....ja na początku też nie mogłam się przyzwyczaić, i poducha też lądowała między nogami, ale ból bioder był tak okrutny że się zmusiłam. Generalnie to nie ładuje mocno tej poduchy pod brzuch bo mnie wtedy brzuch boli...tylko tak lekko żeby, to co wystaje sobie na podusi leżało :)
U mnie na plusie 9,3kg
U mnie na plusie 9,3kg
Mnie od czwartkowej glukozy ciągnie do słodkiego... Nawet nieźle to znioslam, siedzialam w samochodzie, Mąż w tym czasie wziął dzieci do Parku Oliwskiego i jakoś poszło w dół, a nie w górę, czego się obawialam ;) a potem pojechaliśmy na lody i tak już mi zostało, w pasie mam 105cm i 5kg na plusie, teraz pewnie skoczy.
W pt miałam mieć usg, ale było 40min opóźnienia i musiałam zrezygnować, następny termin dopiero 18 czerwca...! A miało być do 32tyg...
Moje dzieci właśnie oglądają Peppę, pani Królik jedzie na porodówkę :)
W pt miałam mieć usg, ale było 40min opóźnienia i musiałam zrezygnować, następny termin dopiero 18 czerwca...! A miało być do 32tyg...
Moje dzieci właśnie oglądają Peppę, pani Królik jedzie na porodówkę :)
No zwłaszcza, że nawet w dresowe krótkie spodenki się nie mieszczę ;D
Ostatnio reklamowali Bio-oli w TV i mówię do M: "o zobacz mój olejek" a on "a na te dziury w udach to nie pomaga czasem?" No ale to niiiic. Cellulit mam nawet na plecach. To moje wczorajsze najnowsze odkrycie haha ;D
No ale tak dla sprostowania ja się tam wg tym nie przejmuję. Tzn mam z tego ubaw ;p Zawsze mówiłam: "Jak można przytyć w ciąży 15kg, przecież to trzeba się cały czas opychać itp" No i wyszło... :D
Ale spokojnie do Bożego Narodzenia będę wyglądała lepiej niż przed ciążą ;D Bynajmniej taki jest plan. ;p
A Ci wg w dalszym ciągu nic nie wyszedł brzuch?. Nawet jak siadasz nie masz większej fałdki?. (bo oponka to złe słowo;p)
Ostatnio reklamowali Bio-oli w TV i mówię do M: "o zobacz mój olejek" a on "a na te dziury w udach to nie pomaga czasem?" No ale to niiiic. Cellulit mam nawet na plecach. To moje wczorajsze najnowsze odkrycie haha ;D
No ale tak dla sprostowania ja się tam wg tym nie przejmuję. Tzn mam z tego ubaw ;p Zawsze mówiłam: "Jak można przytyć w ciąży 15kg, przecież to trzeba się cały czas opychać itp" No i wyszło... :D
Ale spokojnie do Bożego Narodzenia będę wyglądała lepiej niż przed ciążą ;D Bynajmniej taki jest plan. ;p
A Ci wg w dalszym ciągu nic nie wyszedł brzuch?. Nawet jak siadasz nie masz większej fałdki?. (bo oponka to złe słowo;p)
z jednej strony fajnie, że chłodniej bo ja lepiej się czuję, ale z drugiej strony dzień z 2,5 letnim synem w domu to męczarnia. Przyzwyczaiłam się przez ostatnie dni, że wychodzimy na spacer, do piaskownicy, a dzisiaj tak wiało, że nic tylko w domu siedzieć.
ja mam 10 kg na plusie, miałam plan żeby przytyć mniej niż w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że na planie się nie skończy... :). Niestety w moim przypadku uwielbiam słodycze, owoce, a i dobrym obiadkiem nie pogardzę :)
ja mam 10 kg na plusie, miałam plan żeby przytyć mniej niż w poprzedniej ciąży i mam nadzieję, że na planie się nie skończy... :). Niestety w moim przypadku uwielbiam słodycze, owoce, a i dobrym obiadkiem nie pogardzę :)
Ja tam widziałam na ostatnim zdjęciu u muminki, pewnego rodzaju wybrzuszenie :)
Mi z kolei, nie chce się na maxa gotować. Nie pamiętam kiedy jadłam zupe. A owocki, to jak najbardziej...ale głównie w postaci soczków :)
Dziewczyny znacie taką firmę jak Skarb matki, kosmetyki robią ?
Własnie przeglądam gazetkę Dziecko, i wchodze na każdą stronę gdzie są jakieś rabaty i ręce mi opadają!! komu oni te wszystkie ciuszki i pierdółki sprzedają, przecież takie ceny to powalają z nóg !! w związku z załamką nad cenami , zastanawiam się w co takiego niemowalaka ubierać, ale tak łopatologicznie, bo wykaz ciuszków mamy z netu.
Tak więc poprawiajcie mnie proszę: Codziennie body, jak ciepło to krótkie jak zimno to długie? JAk zimno to plus sweterek, bluzka, spodenki? Na noc pajacyk, czy też body długie ,plus lekki kocyk jak ciepło, grubszy albo kordełka jak zimno...zależy jaki sierpień itd. Czapeczka zawsze na dwór, ale niemowlak to chyba też w domu nosi czy bezsensu? A nie wygodniej takiego niemowalaka w pajacyki ładować a nie w body? one się chyba łatwiej zakładają?
Mi z kolei, nie chce się na maxa gotować. Nie pamiętam kiedy jadłam zupe. A owocki, to jak najbardziej...ale głównie w postaci soczków :)
Dziewczyny znacie taką firmę jak Skarb matki, kosmetyki robią ?
Własnie przeglądam gazetkę Dziecko, i wchodze na każdą stronę gdzie są jakieś rabaty i ręce mi opadają!! komu oni te wszystkie ciuszki i pierdółki sprzedają, przecież takie ceny to powalają z nóg !! w związku z załamką nad cenami , zastanawiam się w co takiego niemowalaka ubierać, ale tak łopatologicznie, bo wykaz ciuszków mamy z netu.
Tak więc poprawiajcie mnie proszę: Codziennie body, jak ciepło to krótkie jak zimno to długie? JAk zimno to plus sweterek, bluzka, spodenki? Na noc pajacyk, czy też body długie ,plus lekki kocyk jak ciepło, grubszy albo kordełka jak zimno...zależy jaki sierpień itd. Czapeczka zawsze na dwór, ale niemowlak to chyba też w domu nosi czy bezsensu? A nie wygodniej takiego niemowalaka w pajacyki ładować a nie w body? one się chyba łatwiej zakładają?
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=543976&c=1&k=160
ten wątek już przydługi, chodźcie do nowego :)
ten wątek już przydługi, chodźcie do nowego :)