Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak dodatkowo to wam powiem ze w szpitalu siedze na obserwacji.
Byłam tydzien w Redłowie, a teraz na Zaspie,
Wiec jak was to zainteresuje moge wypisac jak wyglada wszystko aktualnie, tj patologia ciazy (jak ktoras po terminie bedzie to tam trafia)
sale porodowe, pokoje, lazienki, jedzenie no i najwazniejsze personel i sprzet.
Ale to juz jutro bo spac teraz ide
hej hej
iwonus.p tylko kup dobra farbę, myśmy kupili tanią a skusił nas kolor taki fioletowo-szary malowaliśmy 4 razy a dalej drewno nie było pokryte, później kupiliśmy inna trochę gorszy kolor ale raz i pokryło bez problemu. Na jaki kolor malujecie?

Ja już zaczęłam prać nadal mam mętlik w głowie, bo nie wiem czy zostawić sobie dużo pajaców czy dresów.. sama nie wiem co jest praktyczne.

a możecie mi jeszcze napisać co za ciuszki konkretnie bierzecie do szpitala?
W tym tygodniu muszę pojechać do hurtowni zniczy, żeby potem się nie pchać w tumy ludzi na cmentarzach. A po wszystkich świętych pojadę do mamaija zamówić wózek i kupić materac i kołdrę.
Dziś zamówiłam sobie kurtkę bo w swoje już się nie mieszczę.. masakra
image
Ana..a z jakiego powodu jestes na obserwacji?
chętnie poczytam jak wygląda opieka na Zaspie.

ehh...wczoraj mialam tak zwariowany dzien, ze zapomnialam o gimnastyce:/. Przyszedl tez wózeczek, mieliśmy czekac trzy tygodnie, a dostaliśmy go po 5 dniach:)
Hej :)

Iwonus MY mamy ochranaich na lozeczko ale po Lenie wiec nie pomoge :/
Juditt Na poczatek raczej dresy nie beda wygodne ale prawda jest tez taka ze sama wyrobisz sobie zdanie na temat co jest wygodne ;) Ja biore tylko 3 komplety w sklad ktorych wchodzi bodziak i pajacyk , dodatkowo spakowalam jedna cienka czapeczke choc podejrzewam ze i tak nie bede zakladac Laurze i jedna pare niedrapek i to wszystko.
Chocolate I jak tam jestes zadowolona z wozka ?

Ja jeszcze w wyrku bo jakos biodro mnie boli chyba spalam tylko na jednym boku :/ Ale mam luksus bo Lena sobie puzzle uklada wiec moge ;)
chocolate szkoda że cię nie było, trochę sobie z madlenn poplotkowałyśmy ;)

Ja do szpitala zabieram dwa bodziaki z długim rękawem i dwie pary śpioszków takich malutkich, oprócz tego 3szt body z krótkim i 3szt pajaców takich ciut większych na 62 bo nie mam pojęcia jaka będzie mała duża. Przy ostatnim to miałam bodziaki na 56 i od razu oddałam dziewczynie co ze mną leżała bo były za małe.

A u mnie ciężka noc bo spałam z synkiem, masakra, jestem skopana, niewyspana i nic mi się teraz nie chce, do tego wstaliśmy po 7 i ledwo co zdążyłam z chłopakami do szkoły :/
image
Miałam dylemat pomiędzy bebetto luca lub aquraius a jedo fyn memo :). Wybór padł na jedo fyn...wózeczek według mnie śliczny(wiadomo kazdy ma inny gust :)). Wybrałam kolor granatowo-biały, a ten biały do ekoskóra:), kupiłam 3w1 z fotelikiem maxi-cosi cabrio. Myślę, że mój maluszek będzie w nim się dobrze czuł, a ja miałam okazję już z nim spacerować, moja sąsiadka ma taki, więc troszkę próbowałam :).
a jak myślicie, czy wózeczek w środku się czyści? wyjęłam już materacyk, ale sie zastanawiam, czy go w płynie dla niemowląt przepłukać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chocolate, jak miło usłyszeć że ktoś jeszcze wybrał ten wózek, ja chce kupić na początku listopada w mamaija kolor 254 szary z zielona lamówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam nadzieję, że będzie sprawował się dobrze:). Przynajmniej znam kilka osób, które na nie nie narzekają :).
My mamy 300 :)
Ja pralam ale mam uzywana gondole .

Odebralam dzisiaj wyniki na GBS :) takze jeszcze do przyszlego tygodnia poczekam zeby na gimnastyke isc heheh i biore sie zamycie okien,kafelek itd. ;)
Ja dziś zrobiłam morfologię i pierwszy raz mam wyniki poza normą - monocyty za wysokie i eozynocyty za niskie. Zobaczymy co lekarz powie we wtorek.
I chyba się przeziębiłam, jakoś mi zimno ciągle, nogi bolą, brzuch twardy... Jesień chyba idzie ;)
Ewkaa - dzisiaj nie przyjdę na gimnastykę :(
image
Jejku, mi też się na maxa nie chce...a teraz jak wiem, że nie idziesz to już w ogóle spadła mi motywacja :-) No zobaczę, jeszcze troszke czasu mam.

A wynikami się nie przejmuj, moja lek mówi zawsze że widełki są dla nie ciężarnych, więc u mnie też zawsze kilka strzałek od normy.
image
ech mamy widze ze i Wam juz ciezko ;), ale mamy blizej niz dalej tak naprawde ;)

my bylismy dzis rano u dr Brzoski na przelpywach, wszystko ok, corcia wazy 2600 na dzis, wiec calkiem ladnie, jest wieksza o tydz poki co, my bedziemy szybciej polozone w szpitalu, licze ze po 1list jakos sie tam znajdziemy, rozwiaz tez bedzie szybciej
tylko wody plodowe mam kontrolowc, pic wiecej i wiecej lezec. i moja dziewczynka to istna akrobatka, w ub srode byla poprzecznie ulozona, dzis juz znowu glowa w dol ;), we wrzesniu tez taki numer zrobila ;)
Filipek (*) 17.11.2013 40tc3dz
imageimage
Zmęczenie oj jest
Wyprawa d szkoły to juz masakra

Slyszalyscie lub używalyscie nipletkow do płaskich brodawek
Lub tych nakładek na piersi muszli
Boje się ze mlody nie będzie umiał zlapac tak jak starsza córka
I zastanawiam się czy działać czy poczekać
image
Nad nakładkami na sutki się zastanawiałam, ale chętnie poczytam opinie innych.
image
madlenn ty poczekaj na mnie :D ja we wtorek odbieram wyniki i idę na wizytę, mam nadzieję że będzie ok, jeśli coś wyjdzie zapytam jak to wygląda z cesarką.

W końcu wieczór a od dzisiaj dokładnie miesiąc do terminu.
image
Dziewczyny, jak piszecie że szyjka jest zamknięta to jest sprawdzane przez badanie dopochwowe? Pytam bo mi lekarz takich info nie udziela tak samo o długości szyjki a od 17 tyg. mam usg przez brzuch on może wszystko sprawdzić robiąc takie usg? Ja ostatnio mam jakieś dziwne sny że coś jest nie tak i jestem jakaś spanikowana, przerażona..
image
Mi na fotelu zawsze sprawdza czy nie jest krótka/otwarta i jak go coś niepokoi, jak Cie bada na fotelu (a pewnie bada) toby zauważył jakby coś było nie w porządku, wiec spokojnie :)
Niepokojące sny to podobno norma w ciąży
image
Dimis właśnie nie bada, ostatnio na fotelu byłam jak sama mu zasugerowałam że coś jest nie tak. Czyli w lipcu. Chyba że dopiero przy końcówce bada na fotelu.
image
mnie przy każdej wizycie bada na fotelu, potem robi USG dopochwowe żeby szyjke obejrzeć i dopiero przez brzuch dziecko ogląda - moja córka też ostro ostatnio skacze w brzuchu, ale lekarz mówił, że między 33 a 35 tygodniem ciązy jest najwiecej płynu owodniowego więc dzieciom jeszcze stosunkowo łatwo się gimnastykowac no i mam nadzieję, że do 36 tygodnia obróci się jak należy - wczoraj była jestem pewna głową dół a dziś znów czuję ją w poprzek i głowa duża mnie buca z lewej strony..ech te kobiety...z synem nie miałam takich problemów - ba! żadnych ;)

chlebem pachnie cały dom...
Hej,

Styczniowka no czekam czekam ;) Mowilam ze na gimnastyce bede ;) A poza tym na porodowce mamy sie spotkac hehe
No ale skoro dostalas antbiotyk to chyba juz wszystko dobrze powinno byc ??? Nie slyszalam zeby GBS byl mozliwoscia przeprowadzenia cc :/
A ten wynik 3 tygodnie jest wazny?

Co do badania na fotelu to mnie 3 razy badala. Slyszalam ze to tez nie jest za dobrze jak za kazdym razem lekarz bada ale ile w tym prawdy to ja nie wiem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

do góry