Widok

Mamy z Redy:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,

czy są tu jakieś mamy z Redy?
Jak Wam się mieszka?
Kojarzycie okolice ulicy Brzozowej? Jaka to okolica? Czy bez auta da radę "żyć"?
Jest spokojnie czy to raczej "gorsza"okolica?

Mamy na oku dom w tych okolicach, ale zupełnie nie znam samego miasta, tylko przejeżdżam przez Redę czasem, a tym bardziej konkretnych ulic.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie jestem już redzianką ale moja siostra mieszka na ulicy Parkowej, więc zaraz obok. Ja polecam. Jest tam spokojnie, wiosną i latem dość sielsko. Po południami wszyscy przesiadują w ogródkach, zupełnie innym klimat niż w dużym mieście. Autobusy jeżdżą więc i bez auta można sobie poradzić. 10 minut spacerkiem jest do pięknego parku z fajnym placem zabaw, plażą przy rzece i miejscem na grilla. Na samym Ciechocinie jest trochę sklepów, pizzerie, restauracja, można iść na kręgle do hotelu Ibis.
W "centrum" Redy są biedronki, lidl i trochę osiedlowych sklepów. Na Ciechocinie są prywatne przedszkola.
W czasach studenckich psioczyłam, że na zad... mieszkam, teraz mając dziecko z chęcią bym się tam przeprowadziła.
Ja mieszkam w Redzie ale bliżej kolejki.
Brzozowa to raczej spokojna okolica - chodzę tam z dzieckiem na spacery.
Niedaleko masz park, i wszystkie sklepy biedronka, polomarket, piekarnie, świetny mięsny - z brzozowej to pewnie z 10 minut spacerkiem .
Ale jeżdżą też autobusy :)
Minusy bez samochodu to na pewno odległość od kolejki
Dzięki, może ktoś jeszcze? :)
mieszkam w centrum Redy, ul. Brzozowa z tego co widzę na mapie to Reda Ciechocino :) nieopodal masz piękny redzki park. bez auta bez problemu, kawałek będziesz miała do sklepów typu Lidl czy Biedronka bo nie wiem czy są w tamtym rejonie ;) daleko do SKM ale można podjechać autobusem ;)

Reda to bardzo fajne miasto, dużo młodych ludzi i tym samym dzieci, ja polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry