Widok
Cytokininko
Wiem.Jest różnica pomiędzy dzicinnoscią danej osoby (i wła nie to jest czasami bardzo
irytujące- choć do takiego wniosku dochodzi się z reguły po jakims czasie...)
Fakt...ja sam długo nie chciałem sam sobie przyznać, że moje dzieciństwo juz sie skonczyło,
ale nie chciałem się oszukiwac...ten piękny czas juz bezpowrotnie minął...nie ma sensu się oszukiwać...
irytujące- choć do takiego wniosku dochodzi się z reguły po jakims czasie...)
Fakt...ja sam długo nie chciałem sam sobie przyznać, że moje dzieciństwo juz sie skonczyło,
ale nie chciałem się oszukiwac...ten piękny czas juz bezpowrotnie minął...nie ma sensu się oszukiwać...
Postregiment
Zdziecinnie innych bywa bolesnym i denerwujacym doswiadczeniem w naszym zyciu... ale zdziecinnie malo kiedy ma cosik wspolnego z tym czyms, ta czescia dziecka w czlowieku. Bo czesto Ci "zdziecinniali" ludzie gleboko chowaja ta wlasnie czastke.... ujawnaijac negatywne aspekty a tego pieknego spojrzenia na swiat tego "czystego", " niezabrudzonego" podejscia do zycia, braku leku przed opinami innych...
Powiem szczeze ze bardzo sie boje ze ja juz tez to zatracilam, choc bardzo sie przed tym bronie...
Powiem szczeze ze bardzo sie boje ze ja juz tez to zatracilam, choc bardzo sie przed tym bronie...
rozwazania nad whisky
Upojenie magiczne, w odróżnieniu od innych, bardzo pospolitych i szarych w swojej istocie upojeń, budzi się razem z rozkwitającym kwiatem paproci, kiedy saper szarpie zielony przewód, karciarz stawia swoją córeczkę na trójkę dziewiątek a żona Lota zamienia się w słup soli. Zamiast oglądać się za siebie, żona koncentruje swój wzrok na blacie , chwyta półpełny, półpusty, kieliszek i go przykładnie wypija, objawia jej się upojenie magiczne. Zostaje przedstawiona ulicom bez tabliczek z nazwą i numerami domów, oraz bohaterom bez imion i zawołań rodowych, ratujących dziewice po przejściach. Każdy magiczny zakątek pryska orgazmicznie miejskim wachlarzem przystępnych mitologii, pomiędzy którymi przemykają fantazyjnie zamroczeni nektarem stróże prawa. W magicznej chwili odciskają się magiczne słowa.