Widok
Maria
Opinie do spektaklu: Maria.
Roman Statkowski
Maria
Kierownictwo muzyczne: Łukasz Borowicz
Inscenizacja i reżyseria: Michael Gieleta
Scenografia: James Macnamara
Kostiumy: Fabio Toblini
Premiera 25 sierpnia 2013.
Wkrótce więcej informacji.
Przejdź do spektaklu.
Roman Statkowski
Maria
Kierownictwo muzyczne: Łukasz Borowicz
Inscenizacja i reżyseria: Michael Gieleta
Scenografia: James Macnamara
Kostiumy: Fabio Toblini
Premiera 25 sierpnia 2013.
Wkrótce więcej informacji.
Przejdź do spektaklu.
Nowa dyrekcja??
Kiedy zaczniemy walczyc o swoje?
Kiedy Opera Baltycka dla Gdanszczan?
Kiedy zmiana dyktatury rodziny Weiss???????????
Ludzie,otworzcie oczy,tracicie zycie,kariere bo ktos robi sobie z Was jaja?
Nie chcialam tego pisac,ale niestety Opera Weissow to obraz katastrofy Opery Baltyckiej.
Nie chce wiecej slyszec o rodzinie Weiss.Karierowicze, nic wiecej!!!!
Mam nadzieje ze zaplaca za usmiercenie tej instytucji.
Panie Weiss masz Pan tupet!
Kiedy Opera Baltycka dla Gdanszczan?
Kiedy zmiana dyktatury rodziny Weiss???????????
Ludzie,otworzcie oczy,tracicie zycie,kariere bo ktos robi sobie z Was jaja?
Nie chcialam tego pisac,ale niestety Opera Weissow to obraz katastrofy Opery Baltyckiej.
Nie chce wiecej slyszec o rodzinie Weiss.Karierowicze, nic wiecej!!!!
Mam nadzieje ze zaplaca za usmiercenie tej instytucji.
Panie Weiss masz Pan tupet!
Premiera "Marii"
Jest piękna płyta cd, właśnie "pod" Borowiczem! Wystarczy sięgnąć po Artystów tam śpiewających - zaprosić ich do Gdańska i sprawa załatwiona. Oni już śpiewali z tym dyrygentem, znają słowa - tanim kosztem będziecie mieć w Operze Bałtyckiej naprawdę super spektakl operowy! Polecam, mam słucham i cieszę sie takim wykonaniem:
Maria
Zaryzykowałem ii wybrałem się na spektakl. Pierwszy akt faktycznie nudnawy czasami łapałem się na tym, że oczy mi się zamykały, ale drugi akt bardzo mi się podobał. Bardzo ładna scenografia oraz kostiumy. Muzycznie też mi się podobało. Bardzo ładnie wstawili realia Solidarności i wszystko ładnie współbrzmiało. dlatego moja ocena ogólna to 4/5. ZAWSZE warto znaleźć odrobinę czasu na kulturę :)
"Maria"
Wczoraj byłam na spektaklu. Wielkie rozczarowanie!
Scenografia była by wspaniała, gdyby odpowiadała śpiewanym treściom.
Odniosłam wrażenie, że dyrekcji chodziło wyłącznie o oszczędności. Żal mi artystów, że musieli występować w spektaklu tak niespójnym. Co miały wspólnego śpiewy o Mieczniku, Wojewodzie, o wojnie z Tatarami, o kuligu, gdy na scenie widzieliśmy milicjantów z tarczami i pałami i sceny z tak bolesnych dla nas wszystkich, wydarzeń grudniowych.
Szkoda, że dyrekcja nie zdecydowała się na zmianę libretta...
Scenografia była by wspaniała, gdyby odpowiadała śpiewanym treściom.
Odniosłam wrażenie, że dyrekcji chodziło wyłącznie o oszczędności. Żal mi artystów, że musieli występować w spektaklu tak niespójnym. Co miały wspólnego śpiewy o Mieczniku, Wojewodzie, o wojnie z Tatarami, o kuligu, gdy na scenie widzieliśmy milicjantów z tarczami i pałami i sceny z tak bolesnych dla nas wszystkich, wydarzeń grudniowych.
Szkoda, że dyrekcja nie zdecydowała się na zmianę libretta...