Widok

Martes Sport- nie uznana reklamacja.

Po 5 miesiącach niezbyt intensywnego regularnego biegania, cholewka w bucie Nike przetarła się. Sklep nie uznał reklamacji. Zastanawiam się czy nie jest to celowa polityka sklepu... Po kontakcie mailowym od razu zostałam poinformowana, że odwołanie mi nie przysługuje, mogę iść do sądu. Wygląda na to, ze duże sklepy perfidnie nie uznają reklamacji wiedząc, że znaczna część klientów nie uda sie do sądu..Czy ktoś spotkał się z podobnym potraktowaniem? Może należało by zbiorowo zgłosić ten problem?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo Ty, napisałeś elaborat na temat sądów a nie masz pojęcia jak walczyć że sklepem.
Wystarczy oddać towar do rzeczoznawcy, zapłacić ok 150zł i z takim orzeczeniem który orzeka iż towar jest wadliwy z załączonymi rachunkami za wysyłkę i rzeczoznawcę wysłać mail do sklepu. Od razu oddają kasę bo wiedzą ze wygrasz w sądzie. Myk tylko jest taki żeby nie był to rzeczoznawca zrzeszony w sieci polskich znafców handlowych. Z tego co pamiętam . Mogę polecić Karol Pesta, znajdziesz w sieci. Tak skorzystałem, buty mi pękła poduszka i sklepowy pajac orzekł ze to normalne zgrzycie:))). Po dostaniu orzeczenia od Pana Karola , przedstawionego razem rachunkami szybciutko oddali kasę bez szemrania. Też duża znana sieć obuwia w Polsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie trzeba do sądu, wystarczy rzeczoznawca , , sądząc po wielu głupich wpisach żaden z was nie ma pojęcia jak walczyć o swoje i o przepisach.
I tu wkracza instytucja rzeczoznawcy, koszt Ok 150zł , zazwyczaj już przez mail i zdjecia powie Ci czy jest szansa na pozytywną opinię. Ja tak zrobiłem i dostałem zwrot za juty i za koszty rzeczoznawcy. Wszystkie sklepy tak robią że nie uznają reklamacji, bo im soe to opłaca, pewne z 70% klientów odpuszcza dalszy tok walki o swoje.
Większość sklepów tak robi że odbija piłeczkę, trzeba wysłać buty do rzeczoznawcy, koszt nie jest wygórowany jeśli buty były drogie. Z taką ekspertyzą masz pewność że szybciutko oddadzą Ci kasę razem z kosztami jakie poniosłaś na ekspertyzę, wystarczy załączyć Rachunki. Ni chyba że rzeczoznawca rzeczywiście uzna że to Twoja wina. Ale jak masz pewność że buty są dobrze dopasowane i że nie zostały uszkodzone np przez wypranie, ale niewłaściwe użytkowanie tudzież mechanicznie uszkodzone to śmiało.
Chętnie dołączę się. Bo syn też chodził w adidasach za 300zl.i po roku całkowicie się rozleciały.Zlozylam reklamację i dostałam odmowę. Ani naprawy..Ani zwrotu nic..kompletnie Nic. Martes jest u mnie na czarnej liście zakupów .Nigdy więcej tam już nie kupię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tymi nike tak jest, mojemu synowi kupiłam air, 2-3 mce średniego chodzenia bo na codzień w wojskowych zasuwa. Przetarte zapiętki. Nie przyjęli , nawet po odwołaniu. Nike ma słabą jakość butów jadą na nazwie i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Buty dziecka rozdarły się na łączeniu materiałów.
Oba w tym samym miejscu. New balance .
Reklamacja odrzucona - rozdarcie mechaniczne haha.
Od mechanicznego chodzenia chyba hahahaha.dziady. omijać ten sklep.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałem podobną sytuację buty były użytkowane przez dwa tygodnie.Bylo to obuwie Trekkingowe podeszwa pękła najpierw w prawym potem w lewym bucie.Tak jak powyżej niczego u nich nie kupię omijać szerokim łukiem.

Może nie do sądu, ale warto zebrać więcej przypadków i może uda się napisać lepsze wnioski reklamacyjne.
Mam.pofobna sytuacje,trzeba zbiorowo zgłosić sprawę do sądu

Szmata to z ciebie

a to co, nike to nie siecowka? Toz to taki sam syf jak reszta. Miałem dwie pary korkow nike, obie na reklamacje po 2 msc w obu ta sama wada podeszwy XD
Buty do biegania, po 300km zaczyna odpadac podeszwa XD

Wiecej ich produktów nie kupię

dlatego ja kupuje w decathlon. Tam nie robią zadnych problemow. A tez maja nie najgorsze sprzety.
Ja kupiłem buty które użytkowałem niecałe pół roku skóra przetarła się na zgięciach..reklamacja odmowa wskazali że rozciąłem je o coś stąd dziura ...oddałem do reklamacji ponownie wskazując miejsca przetarc gdzie nie nastąpiło jeszcze przetarcie materiału z wnioskiem że uszkodzenie nie było wynikiem zachaczenia o ostra krawędź etc..ponownie odmowa uzasadnienie...niby polskie wyrazy ale g...o z tego rozumiem..jakiś bełkot...na pewno nic tam więcej nie kupię..zachęcam innych zwłaszcza że to druga sytuacja pierwsza odpuściłem ale nie tym razem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale ty jesteś niedoinformowany

tAM to norma

Taniej wyjdzie chyba udać się do rzeczoznawcy. Szczerze powiedziawszy raczej nieczęsto korzysta się z usług prawnika, więc płacenie co roku takich pieniędzy trochę jednak boli. A opinia rzeczoznawcy to koszt około 50zł, gdzie jeszcze przy uznanej reklamacji koszt ten jest zwracany przez sprzedawcę. Ja sama korzystałam z tego właśnie rozwiązania podczas reklamacji, akurat trafiłam na rzeczoznawców Maj i muszę przyznać, że to była bardzo dobra decyzja :)

Z takim podejściem to się nic nie wywalczy. Jak mi robili problem z reklamacją, to od razu uderzyłam do rzeczoznawcy, kumpela poleciła mi Rzeczoznawców Maj i muszę przyznać, że to strzał w dziesiątkę. Moze i wydałam trochę więcej pieniędzy, ale przynajmniej dzięki ich opinii udało mi się wyegzekwować zwrot pieniędzy.

Reklamacja produktu jest uznana wtedy, gdy jest widoczne uszkodzenie mechaniczne, np.kupiłaś szpilki nosiłaś je kilka razy i po którymś z nich odpadł Ci obcas lub gdy odpadła Ci podeszwa w trampku. Przetarcie się materiału nie musi być przyznane przez kierownika sklepu, który zazwyczaj pierwszy ocenia stan produktu i rozpatruje reklamacje. Firma NIKE ma to do siebie, że reklamacji nie przyznaje od tak, w porównaniu do sieciówki.

" Kupilem rowerek dla dziecka, okazalo sie ze mial ukryta wade, peknieta opona. Zwrocilem sie do sklepu, o wymiane na inny wolny od wad lub zwrot pieniedzy. "
Tak na logikę bez uprzedzeń.
Jak można nie zauważyć pękniętej opony ?
Teraz postawmy się w roli sprzedawcy.
W sklepie nie było widać pęknięcia a potem klient wraca i chce wymienić rower z powodu mechanicznego uszkodzenia opony.
Czy uwzględnilibyśmy taką reklamację ?
Kupujący twierdzi że w serwisie wymienili mu oponę za 20 złotych.
Opona i wymiana za 20 zł. Normalnie cuda.
Swoją drogą jakim trzeba być zaradnym żeby nie poradzić sobie z wyminą opony w dziecinnym rowerku. Tragedia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry