Widok

Maseczki

Jeśli zatrzyma Cię policja za brak maseczki pamiętaj nie przyjmujesz mandatu ponieważ rozporządzenie nie jest aktem prawnym jest niżej od ustawy i od konstytucji
Zgodnie z art. 31. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
Zatem powszechny obowiązek zasłaniania ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wójek

dobraRada!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

I mówi to człowiek ślepi powtarzający frazesy na jakiejś stronie

Wyzywający innych od cepów i niewolników? Ironia tej wypowiedzi jest tak duża że aż ci ucieka...
Nie lekarze, nie naukowcy, nie badania... Stolik wolności... Wiesz jak to się nazywa? Upadek autorytetu i złe pojętą wolność osobista... Idąc takim tokiem rozumowania, zaczniesz głosić że możesz kogoś pobić, bo uznasz że jest to w interesie publicznym...
Nota bene, noszenie maseczki w miejscu publicznym właśnie jest w wyższym interesie publicznym, tak więc makao.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chętnie stanę

i po 50, a po drodze zaniosę kwiatki na twą mogiłę, oddychając własnymi płucami...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

a co ma pobicie do tego, co sie dzieje na swiecie i jaka jest tego geneza? ja nie wierze ze mozna w to wszystko jeszcze wierzyc w tej formie w jakiej nam to przedstawiaja, czyli w formie pandemii.. dzieciaki do szkol nie chodza, fundamenty naszego zycia sie wala, a to ty powtarzasz bzdety, nie ja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Całkowicie odwrócony tok rozumowania

I związek przyczynowo skutkowy, plus mylenie korelacji z przyczynowościa.
To jak powiedzieć, że 99% wypadków samochodowych nastąpiło gdy jeden z kierowców nacisnął hamulec, więc hamulce powodują wypadki.

Tak właśnie wygląda twoje argumentowanie.
Inflacja nie rośnie dlatego że ktoś nosi maseczki, a dlatego, że państwo gubi kasę na lewo i prawo w postaci polityk socjalnych i pieniężnych, byle tylko przypudrować fakt że nie poradzili sobie z pandemią, że kasa państwa świeci pustkami i popadamy w coraz większy dług publiczny na niespotykaną dotychczas skalę.
A nie dlatego że ktoś nosi maseczkę czy nie...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Samozwańczy prawniku (?), czy raczej podżegaczu.

konstytucja art.31 PKT 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
(Prawo nakazuje nie stwarzać zagrożenia dla zdrowia i życia - art.160 kk)
3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie (tak, ograniczenia o maseczkach mają moc ustawy) i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego (są obecnie konieczne w stanie zagrożenia epidemiologicznego), bądź dla ochrony środowiska, zdrowia (właśnie! zdrowia!!!) i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób (zagrożonych śmiercią w wyniku C-19!). Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw (to naruszenie wynika z Waszego egoizmu i lekceważenia zagrożenia, jako szkodliwe społecznie nie jest zatem naruszeniem). ignorantia juris nocet + wykładnia (nie tylko logiczna, ale nie z błędem subiektywizmu).
Dla Was to konieczny jest chyba stan wyjątkowy, a i tak byście krzyczeli charakteropatycznie, że nikt nie ma prawa... robić tego co Wam się po prostu nie podoba.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

No i po co?

Tak ciężko nosić tą maskę? Jakby z ołowiu była. Wchodzisz do sklepu i zakładasz, wchodzisz to komunikacji miejskiej i zakładasz. Wychodzisz..zdejmujesz. proste. Chyba że przestrzeganie podstawowych zasad jest dla Ciebie trudnie do ogarnięcia? Znam kilka osób które miały poważne powikłania po przejściu virusa i do tej pory mają nieodwracalne zmiany w płucach. Przez tak duże kolejki do lekarzy i brak miejsc, moje dolegliwości zdrowotne które powinien wyleczyć przedłużyły się w czasie bliżej nieokreślony. (Nie, nie przechodziłem covida) dlatego nie bądź cholernym egoistą i zacznij myśleć też k innych, zamiast tylko o sobie. A teraz życzę wszystkim zdrowia, aby nadchodzące święta były jednak pełne szczęścia.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 13

W szpitalach jest pusto

Media kłamią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ludzie nosza maseczki - jest pandemia. Jest pandemia - rozdajemy kase zeby niby ratowac firmy - rozdajemy kase - trzeba ja dodrukowac - drukujemy kase - jest inflacja... przeczytaj to teraz od tylu. Gdyby ludzie nie uwierzyli w to co nam mowia, to by nie bylo takiego zamkniecia swiata/kryzysu/syfu dla najmlodszych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie ma zadnego covida

To oszustwo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie ma zadnego wirusa

Obudź się
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

A gdybyś

nie głosował na opulistów, to teraz już bez maseczki byś śmiało śmigał...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Woow

Wooooow dzięki, cały czas żyłem w błędzie. Jakim cudem Ty jeszcze Nobla nie dostałeś to ja nie wiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jezusa

też nikt nie spotkał, a wielu twierdzi, że jest... Wolisz ryzykować swoim zdrowiem? O.K. Ale nie możesz czyimś!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co to za społeczeństwo

Co to za samolubne społeczeństwo jest teraz, tylko ja i ja nic i nikt oprócz swojej d**y go nie obchodzi. Żadnej empatii. Jeżeli dla ciebie włożenie maseczki na 10 minut to zabranie wolności, to szkoda to komentować. Dlaczego każde normalne wydawać by się było zachowanie, trzeba egzekwować nakazami, zakazami, karami, ustawami i przepisami. Nie możemy być po prostu dla siebie ludźmi a nie samolubami.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

no to maseczki nosimy bo jest wirus, czy dlatego ze nam każa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bzdury piszesz

i tak komornik cie scignie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo nie ma zadnego covida

To oszustwo obudź sie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Człowieku - od zeszłego roku jest ustawa a nie rozporządzenie!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry