Widok

Matka

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Matka.
Matka
Stanisław Ignacy Witkiewicz

Oglądając "Matkę" w reżyserii Grzegorza Wiśniewskiego trzeba przyznać, że Witkacy nie tylko współgra z dyskusjami o współczesności, ale również całkiem sporo może o niej powiedzieć. I to nie tylko z powodu nowoczesnej scenografii oraz muzyki autorstwa Tymona Tymańskiego. Historia Leona (Piotr Jankowski), jego skomplikowanej relacji z Matką (Dorota Kolak), ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matka

Matka Stanisław Ignacy Witkiewicz Oglądając "Matkę" w reżyserii Grzegorza Wiśniewskiego trzeba przyznać, że Witkacy nie tylko współgra z dyskusjami o współczesności, ale również całkiem sporo może o niej powiedzieć. I to nie tylko z powodu nowoczesnej scenografii oraz muzyki autorstwa Tymona Tymańskiego. Historia Leona (Piotr Jankowski), jego skomplikowanej relacji z Matką (Dorota Kolak), ...
Przejdź do spektaklu.

Bardzo proszę

W Teatrze Wybrzeże- nie wystawiajcie już spektakli na scence z tyłu za normalną Dużą Sceną. Tam jest brudno, duszno, nieprzyjemnie, pająki chodzą po podłodze, brrrr . Teatr nowoczesny ? Owszem, ale ludzie wolą siedzieć w normalnych warunkach, jeśli takie są dostępne. Zraziło mnie to do T. Wybrzeże, chodzę do T.Miejskiego w Gdyni. Ale chętnie wrócę jesli...

czytanie ze zrozumieniem

przecież wszystko napisane...!

Plotka glosi ze po raz ostatni

matka ma zniknac z repertuaru

strajk!

a gdyby tak "nie zdejmować" "Matki"...?

STRAJK!

Nie zdejmujmy Matki! Prawda jest jednak taka, że Pan Orzechowski robi teatr dla siebie, a nie dla widzów i ich opinie ma głęboko w nosie.

Nie róbcie tego...

Spektakl jest bardzo wartościowy, szkoda byłoby stracić taką pozycję.

Pożegnanie?

Witam serdecznie wszyystkich! oglądałem wczoraj ten spektakl i uważam że rzeczywiscie jest fenomenalny, jednak Teatr bynamniej zadecydował by zdjąć spektakl z repertuaru... sporo moich znajomych nie widziało tego arcydzieła i do niedzieli nie bedzie miało okazji? czy to znaczy że mamy pozbawić ich przyjemności przezycia takiej historii?? Jesli jest na coś zapotrzebowanie to po cóż to uśmiercać?

Ja się także przyłączam do tej opinii i próśb!!!

ludzie

to ma byc pozegnanie ? nie sciagajcie matki!

Matko, wróć...

Mam głęboką nadzieję, że spektakl powróci na deski Teatru. Wierze w to, że władze Teatru zobaczyły wczorajszy tłum, który nie pozostaje obojętny. To jedno z niewielu przedstawień, które chciałbym widzieć wielokrotnie.

nie zdejmujcie "Matki" !

Sprzeciwiam się zdejmowaniu tego spektaklu, decyzję o jego zdjęciu uważam za idiotyczną.

Nie ściągajcie MATKI!

Byłam wczoraj i w środę... Jej! Co to jest za spektakl! Co za emocje, co za przeżycia! Najlepszy jaki jest grany na deskach TW i ... mają go ściągnąć? To jakiś absurd! Przecież tylu osobom chciałabym go jeszcze pokazać! I co? I już nie da rady?

NIE ZDEJMUJCIE "MATKI"

Nie zdejmujcie prosze tej sztuki z repertuaru. To jedna z najlepszych sztuk jakie widzialem w Teatrze Wybrzeze. Wiele znaczy dla mnie i dla wielu osob ktore znam.

zostawice ten spektaktl

nie zdejmujcie ze sceny tego przedstawienia!!! spektakt wazny i niezwykle pouczajacy... opamietajcie sie!!

Przyłączam się do apelu kolegów i koleżanek.

Ale to głupie jest...

że ściągają najlepsze spektakle, a zostawiają jakieś gówna...

ja tez sie sprzeciwiam wycofaniu tego spektaklu.. nie mialam okazji go zobaczyc a slyszalam bardzo duzo dobrych opini na jego temat..jesli wycofaja to nawet nie bede miala szansy sie o tym przekonac

Zdziczeliście??? Zostawcie spektakl!

Doszyły mnie słuchy, że chcecie zdjąć ten mega fantastyczny spektakl... Toż to objaw uwstecznienia i totalnego zdziczenia... Może zastanówcie się głęboko zanim cokolwiek z nim zrobicie...

Nie zdejmujcie "Matki"

Nie zgadzam się z decyzją o zdjęciu tego przedstawienia!! Porusza niezwykle poważne problemy, dotyka naszych "ciemnych stron duszy", odziera z masek!!! zmusza do zastanowienia się nad relacjami, związkami... nad sobą!

Pozwólcie "Matce" dalej żyć na deskach teatru!!

Matka

Matka Stanisław Ignacy Witkiewicz Oglądając "Matkę" w reżyserii Grzegorza Wiśniewskiego trzeba przyznać, że Witkacy nie tylko współgra z dyskusjami o współczesności, ale również całkiem sporo może o niej powiedzieć. I to nie tylko z powodu nowoczesnej scenografii oraz muzyki autorstwa Tymona Tymańskiego. Historia Leona (Piotr Jankowski), jego skomplikowanej relacji z Matką (Dorota Kolak), ...
Przejdź do spektaklu.
do góry