Widok

Maxi Cosi Mura 4 -opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zbieram opinie na temat spacerówki.
Przymierzam się do kupna i chcę się dowiedzieć co nieco o tym wózku.
Może któraś z Was ma lub miała?

Chodzi mi o płynność jazdy, podjazdy pod krawężniki, jazda po śniegu, czy rozkłada się na płasko itp.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc, ja mialam, zalezy w jakim wieku jest dziecko.ja ogolnie z mury 4 bylam super zadowolona, poza tym ze troszke ciezki. jednak jak moj syn skonczyl roczek zmienilam na parasolke bo byl za wielki i za ciezki plus waga wozka to bylo za wiele :) w razie jakich kolwiek pytan pisz :)
My jeździmy murą do dzisiaj. uważam że jest rewelacyjna.
Na śniegu, krawężnikach, nierównych chodnikach itp sprawuje się bardzo dobrze.
Rozkłada się na płasko co jest ważne.
Mimo że faktycznie jest ciężka nie zamieniłam jej na parasolkę bo młodej jest w niej bardzo wygodnie.
Jedyny minus spacerówki to daszek. w tych z tego roku jest on już lepiej rozwiązany. w tej z 2010 roku daszek ma tendencje do wypadania i ciężko się rozkłada.
imageimage
A jak z podjazdem pod schody?
Bo z tego co czytam jest ciężki a wiadomo nosić po schodach go nie będę.
image
Hmmm tzn co? chcesz wózkiem jeździć po schodach? czy chodzi ci o podjeżdżanie na podjazdach dla wózków? Jak o to drugie to wiadomo że lekko nie jest bo wózek waży około 15 kg plus 10 kg dziecko.
Ja go nigdzie nie nosiłam.
imageimage
Nie chodzi mi o to, że np jak są 3 schodki i nie ma nigdzie zjazdu, to czy łatwo nim zjechać po tych schodkach, czy podjechać.
Bo moją spacerówką, to mogę zapomnieć i wnosić trzeba.
image
ja miałam Murę dla dwjki dzieci a teraz 3 służy-znajomych ;)

rewelacyjnie się prowadzi, dla mnie bajka
miałam kaprys, zeby dla drugiego dziecka inny wózek kupić ale zreyzgnowałam bo nic innego tak dobrze się nie prowadziło
spacerówka rozkłada się na płasko, świetnie się składa, super się czyści tapicerka no i dla mnie na plus, ze nie ma pałąka tradycyjnego bo ja nie lubię

co do śniegu...po ubitym tak jak po chodniku, natomiast po świeżm puchu ciężej ale to kazdy wózek tak ma

co do podjeżdżania po schodach...przez dwa lata wjeżdząłam po 7 stopniach do windy w moim bloku :) bez problemu
tylne koła sa duże i łatwo się wjeżdża i zjeżdża

minusem była tylko "lelawa" budka ale ja miałam ten model z 2008 roku
później zmienili budki na fajniejsze
image
image
My również jeździmy Murą od listopada zeszłego roku i moim zdaniem to super wózek. Jeżeli chodzi o budę to w mojej może z 2 razy zdarzyło się że się odczepiła, raczej nie mam problemów z jej rozkładaniem czy składaniam ale przyznaję że ta buda z tegorocznego modelu jest super.
My codziennie jeździmy po lesie i wózek świetnie daje sobie radę. Zimą też bez problemów wychodziłyśmy na spacery.
Jeżeli chodzi o podjazd i zjazd ze schodków to ja jak chcę podjechać poprostu wciągam go po schodkach na tylnych kołach a jak zjeżdzam to też powoli po jednym schodku na tylnich kołach. Nigdy go nie wnosiłam ani nie znosiłam bo jest zdecydowanie za ciężki.
moja Ola na razie jeździ jeszcze w gondoli, ale prowadzi się super. Szybko składa i rozkłada, generalnie jestem bardzo zadowolona :)))
image
Dziewczyny a jakie macie spiworki, bo ta spacerowka jest bardzo odkryta. Boje sie, ze mala mi zmarznie.
Ja mam taki no name - taki zwykły z allegro. super się sprawdził wiosną.
imageimage
Kumpela ma Murę-straaasznie, jak dla mnie, nisko osadzona spacerówa.
Nie podoba mi się to.
image

image
Ta nisko osadzona spacerówka w niczym nie przeszkadza. zwykłe parasolki też mają takie niskie zawieszenie.
imageimage
Ale jak sięga po coś dladziecka,albo chce mała poprawić, to aż cała przechyla się przez tą barierkę.
A jej mąż wysoki facet wygląda jak struś skrzywiając się do spacerówki, koszmarnie to wygląda i pewnie jest niewygodne dla wysokiej osoby.

Może ja wolę wyższe zawieszenia i tak uważam.
image

image
Ja do najniższych nie należę i na prawdę nie stanowi to dla mnie żadnego problemu.
imageimage
mi się wydaje, że wcale nie ma dużo nizej tej spacerówki...nawet powiem szczerze, ze nie zwróciłam na to uwagi a też ja i mąż raczej niscy nie jesteśmy ;)

co do śpiworka...ja też miałam taki zwykły uniwersalny polarkowy i super się sprawdził

i tak na marginesie...wg mnie Mura ma mega wygodne to kubełkowe siedzisko, ono tak fajnie otula dzieciaczka ;)
moim dziecionom super się spało w Murze
image
image
Ja dodam jeszcze że materiał jest super - miękki i przyjemny i łatwo się dopierają plamy. widziałam w innych spacerówkach materiały jakimi były pokryte i nie były miłe w dotyku.
imageimage
no i tapicerkę można zdjąć :)
image
image
super wozek polecam jak najbardziej
a modele z którego roku są jużz tymi lepszymi budkami?
image

image
Ja mam 2010 i buda jest najsłabszym ogniwem:)
2011 wygląda że jest lepiej zrobiona.
imageimage
ja właśnie murą jeżdżę po schodach... nigdy nie musiałam znosić wózka - ma tak duże koła, że spokojnie można zjechać i wjechać po schodach :)
wózek jest naprawdę super - poza tym, że jest ciężki to też ciężko się go składa - przez co nie nadaje się na podróże samolotem ;P
ale super się sprawdza właśnie na nierówne drogi, w lesie, na polanie :) ale jeśli mieszkasz w bloku i nie masz windy to odradzam - jak pojechałam do rodziców i jak pomyślałam o znoszeniu tego wózka to mi się odechciewało wychodzić gdziekolwiek ;P
nie ma co sie wahac, mura jest porzadnym wozeczkiem, jasne- swoje wazy, ale przeciez to jest spacerowka wiec nie bedzie lekka jak piorko!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słyszałyście o tej promocji na Graco ? Graco Cashback?
Mozna spora kwote dostać z powrotem jak czytałam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

do góry