Widok

Maxi Cosi Tobi czy Romer King Plus?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niedługo będę musiala zmienić fotelik samochodowy mojej córci(na przedział 9-18kg) i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami. Może jest ktoś na forum, kto posiada jeden z w/w fotelikow i mógłby podzielić się opinią, czy warto/jakie sa wady/zalety itp?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy w Romerach pasy(te do zapinania dziecka) podnoszą się wraz z podnoszeniem zagłówka? Bo wiem, że w Maxi Cosi podnosząc zagłówek podnoszą się też pasy. Przepraszam za to pytanie, ale oglądając foteliki nie zwróciłąm na to uwagi;/
Do gwiazdeczka - wożę tyłem. Kupiłam foteik w Niemczech właśne z opcją montażu tyłem do kierunku jazdy. Następnym razem nie oceniaj mnie pochopnie, ale spytaj jak nie jesteś czegos pewna...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy maxi cosi tobi i moja też do najszczuplejszych nie należy - owszem zimą w kombinezonie jest mało luzu ale jak zaczniemy zrzucać ciuszki to będzie lepiej - zresztą jak jedziemy gdzieś dalej w trasę to mała i tak siedzi bez kombinezonu i ma dużo luzu ;-)
przed zakupem mobiego koniecznie przymierz fotelik i sprawdź możliwość montażu. w SKODA FABIA I COMBI -fotelika nie zamontujesz ;(
Zdecydowanie Maxi cosi, bardzo porządne akcesoria z przystepną ceną. Sama mam parę gadżetów i jestem z nich bardzo zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W romerze podnosząc zagłówek pasy też się podnoszą.
Córka jezdziła w nim od 9 miesiąca do 3,5 roku. Niedawno zmieniliśmy na większy bo waży już 18kg. Jedyny minus to taki, że starsze dziecko chce samo wsiadać i trzyma się wtedy boków fotelika, czego skutkiem są połamane styropiany. Naszczęscie mozna je dokupić np w akpolu i tam wymienić, więc posłuży drugiemu dziecku jeszcze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie, tez jestem za Maxi Cosi- mamy od nich pebble'a i swietnie sie spisuje. o Drugiej marce nawet nie slyszalam...
proponuję zagłębić się w temat fotelików RWF- montowanych tyłem

https://www.youtube.com/watch?v=isy01F0ufns
Też mam Pebble od Maxi Cosi i myślę, że kolejny fotelik też będzie z tej samej firmy, ale jeszcze nie orientowałam się jakie foteliki mają dla dzieciaczków powyżej pierwszego roku życia.
Ja miałam dla dwójki dzieci fotelik Romer King Plus. Wszystko super. Jeden minus, że dziecko dość mocno się pociło, ale to podobno zależy od tapicerki, kupiłam specjalną podkładkę i było ok. Dla mnie jedną z największych zalet oprócz bezpieczeństwa było jeszcze to, że fotelik można rozłożyć np do spania w trzech pozycjach. Dzieci chętnie w nim jeździły nawet w bardzo dalekie trasy, w które często jeździliśmy.
Jak dla mnie nie ma porównania- maxi cosi zawsze wygrywa w moich prywatnych fotelikowych rankingach :) glownym plusem kazdego fotelika ( nie tylko tobiego) sa atetsty bezpieczenstwa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry